Klikni "LIKE" i saznaj na Facebook-u čim se pojavi nova epizoda!

Scenarista i reditelj Đorđe Milosavljević je jedan od naših najproduktivnijih scenarista poslednjih desetak godina. Radio je filmove „Točkovi“, „Mehanizam“ i „Ringe raja“, kao i serije „Jesen stiže Dunjo moja“ i „Sva ta ravnica“ koja će sutra premijerno početi da se prikazuje na Televiziji „Pink“.

 

Sva Ta Ravnica

– Uradio sam trinaest epizoda serije ”Sva ta ravnica”, a svaka epizoda traje po četrdeset i pet minuta. Imao sam dok sam ih pisao tačno toliko vremena koliko je posle imala ekipa da snimi celu seriju. Radio sam otprilike po nedelju dana svaku epizodu, a sve je to glatko išlo jer sam imao dobru potporu u romanu Nenada Čanka o aristokratskoj porodici Jagodić. U prvoj epizodi sam iskoristio fakte o porodici srpskog porekla koja se bavila lovom na fazane, a potom sam razvio tu priču po uzoru na američke serije „Lost“ i „CSI“. To nije zapravo krimi-serija, iako ima elemenata trilera. Više je to jedna melodramska porodična saga – priča Milosavljević.

– Imao sam sreće što su mi producenti ostavili veliku slobodu da iskreiram naraciju serije i mislim da sam napravio jednu pitku seriju koju će publika voleti. Trudio sam se da u svakoj epizodi bude napravljen obrt koji se u dramaturgiji zove “prevareno očekivanje” i da na taj način dodatno pojačam interes gledalaca za celu priču. Priča o neznancu koji radi o glavi porodice Jagodić daje neophodan triler element celoj seriji. Priča je situirana u 1925. godinu u Vojvodini – objašnjava Milosavljević.

Seriju je režirao Miroslav Lekić, a jedan od koproducenata je poznati glumac Dejan Lutkić.
– Imao sam zaista odličnu saradnju s rediteljem Lekićem i producentom Lutkićem. Zaista nemam na šta da se požalim. Video sam pilot-epizodu serije i mislim da je vrhunski snimljena. Produkcija je zaista na nivou kako se rade slične serije u svetu – dodaje Milosavljević, koga ovih dana očekuje i premijera komada „Ples u tami“ u Pozorištu „Boško Buha“, a trenutno je u pripremi nekoliko projekata po njegovim scenarijima.

– Da, dosta sam radio u proteklom periodu, tako da trenutno imam dva igrana filma koji se rade. Jedan je film „Ustanička ulica“ koji režira Goran Gajić, radi se o sudskom trileru baziranom na istinitoj priči. Drugi film je „Neprijatelj“ koji režira Dejan Zečević. U pozorištu Boško Buha radi se moj komad „Ples u tami“ koji režira Jug Radivojević, a radi se o modernoj verziji pripovetke Ive Andrića „Aska i vuk“, samo što je sada to priča o trgovini ženama – kaže na kraju razgovora scenarista Đorđe Milosavljević.

    Nazad | Na vrh

    Prati izlazak svake epizode!