Klikni "LIKE" i saznaj na Facebook-u čim se pojavi nova epizoda!

U 77. godini života umro je karizmatični turski glumac Tuncel Kurtis poznat po nezaboravnim rolama Ramiza Karaeskija iz serije 'Ezel' i Ebusuud Efendije iz popularne serije Sulejman Veličanstveni.

Poznati turski filmski i pozorišni glumac Tuncel Kurtis umro je danas u 77. godini života, javlja Anadolu Agency.

U bogatoj glumačkoj karijeri Kurtis je igrao u brojnim filmovima i serijama, a svaki lik kojeg je tumačio ostao je obilježen njegovom karizmom i razvijenom narativnim sposobnošću.

Međunarodnu slavu stekao je rolama u serijama 'Haci' i 'Asi', a nezaboravne su i likovi Ramiza Karaeskija iz serije 'Ezel' i Ebusuud-efendije iz popularne serije ''Sulejman Veličanstveni'.

Rođen u Kocaeliju 1936. godine. Kurtis je studirao pravo, filologiju, filozofiju, psihologiju i povijest umjetnosti, ali niti jedan od njih nije i završio. Zanimljivo je da je radni vijek počeo kao šef rasvjete u jednom kazalištu, a u glumačke vode ušao je 1959. godine u kazalištu 'Dormen'. Kurtis je dobitnik brojnih glumačkih nagrada i priznanja, a na 48. Filmskom festivalu ''Zlatna narandža'' u Turskoj u novembru 2011. godine dobio je i priznanje za životno djelo.

Izvor: TPortal

    Nazad | Na vrh

    Prati izlazak svake epizode!