Klikni "LIKE" i saznaj na Facebook-u čim se pojavi nova epizoda!

Merjem uzeli zbog nenadanog napuštanja serije i kršenja ugovora mogla da plati oko 800.000 evra kazne, a pet godina ne sme da snima za konkurentsku TV kuću

Merjem Uzerli, koja je napustila snimanje serije Sulejman Veličanstveni najverovatnije će morati da plati kaznu od 800.000 evra jer je prekršila uslove ugovora. Turski novinari otkrivaju da su producenti besni na nju od ispada i kritikovanja na dodeli glumačkih nagrada.

"Kad će se više ovaj serijal završiti? Originalna turska epizoda traje monstruozno dugo. Ko to može gledati 100, 110, pa čak i 120 minuta? Nije ni čudo da je u drugim zemljama režu. Ima li ovome kraja? Pomalo me plaši u šta se sve ovo pretvorilo", rekla je Merjem na prošlomesečnoj dodeli turskih nagrada Emi gde su je proglasili najboljom glumicom. Neki su joj aplaudirali misleći da se šali, zbunjeni voditelj je jedva je čekao da se zvezda makne s pozornice, a producenti su se, šuškaju turski mediji, u publici očajnički hvatali za glavu.

Merjem je na dodeli izgledala mršavije nego inače. Svi su hvalili njezin izgled misleći da je izgubila kilograme kako bi što bolje izgledala na malim ekranima, a glumica se navodno već tada borila s prvim znakovima depresije.

Osim što je javno kritikovala seriju koja joj je donela slavu u Turskoj i izvan nje, vatrena crvenokosa pred kamerama i milionskim brojem gledaoca zamerila se, govore nam turski novinari, reditelju i producentu “Sulejmana Veličanstvenog”.

"Apelujem na šefove da naprave epizodu od normalnih 45 minuta kako bi ljudi mogli da imaju normalan život. Svi kao roboti sede pred televizorom i nemaju vremena ni za šta. Publika valjda ima i pametnijih stvari u životu od buljenja u ekran", komentirisala je Merjem i naljutila šefove. Nekoliko dana posle njenog kontroverznog monologa, glumica se nije pojavila na poslu. Nije se javila nikome na setu, a iz hotelskog apartmana u istanbulskom luksuznom hotelu, gde joj produkcija plaća smeštaj, uzela je sve stvari i otišla.

Sledećih pet godina ne sme da snima za konkurentske TV kućeTek kad su uspeli da dođu do njenog oca Huseina, tvorci serije saznali su da je otputovala u Nemačku i da ne namerava skoro da se vrati. Turski novinari otkrili su da bi zbog nenadanog napuštanja serije i kršenja ugovora Merjem mogla da plati oko 800.000 evra kazne. Osim toga, u ugovoru stoji da posle završetka snimanja “Sulejmana” sledećih pet godina ne sme da glumi u serijama konkurentskih turskih kuća.

"Koliko god se mi trudili da stojimo uz rame modernom Zapadu, Turska je i dalje patrijarhalna država. Žena je možda šefica u kući i glava porodice, ali kad je o poslu reč, muškarci su uvek prvi, a njihova reč je zadnja. Merjemino kritikovanje pred kamerama uzrokovalo je lavinu nezadovoljstva i negodovanja na setu. Šefovi su besni jer je ismejala njihov rad, a oni su od nje stvorili zvezdu. Smatraju je nezahvalnom i razmaženom, a dalja saradnja je pod velikim pitanjem", tvrde turski novinari. Navodno je svađa posle dodele nagrada toliko uznemirila Merjem da je uzela bolovanje. Glumica, koja se na početku karijere borila s depresijom, prijavila se u kliniku za lečenje u Berlinu. Neki turski mediji su pisali da je Merjem u drugom stanju i da čeka bebu sa svojim verenikom i da se uskoro očekuje venčanje, a šta je od toga istina uskoroće biti sve jasnije.

Izvor: Kurir

    Nazad | Na vrh

    Prati izlazak svake epizode!