Klikni "LIKE" i saznaj na Facebook-u čim se pojavi nova epizoda!

Tajip Erdogan naredio glumici Mejrem Uzerli da se pokrije burkom ili će narediti da se zauvek prekine snimanje „Sulejmana Veličanstvenog“.

Turska glumica Merjem Uzerli, koja u seriji „Sulejman Veličanstveni“ tumači lik sultanije Hurem, mogla bi biti udaljena sa snimanja ove serije, i to po nalogu turskog premijera Tajipa Erdogana.

On je početkom prošle sedmice s ministrom kulture održao sastanak, nakon čega su pozvani producenti ove izuzetno gledane sage o poznatom sultanu. Saopšteno im je da će morati mnogo toga da menjaju u scenariju jer, prema mišljenju premijera, „glumci i scenaristi čine krivično delo izvrgavajući ruglu svoju istoriju“. Erdogan je među prvima pomenuo Merjem i zatražio da u preostalim epizodama bude pokrivena burkom, kako je navodno bila obučena i sultanija koju tumači u 16. veku, ili će joj po hitnom postupku biti zabranjeno obavljanje posla u Turskoj. To je veoma razljutilo producente.

I glumica je burno reagovala na zahteve premijera, poručivši mu da ne može i ne sme da se meša u nečiji posao ili karijeru zbog svojih ličnih stavova. Merjem je došla na set i odbila da stavi burku, pa je snimanje prekinuto. Da li će se i kada nastaviti, još nije poznato. Ona je u petak rano ujutru otputovala kod roditelja u Nemačku, a dok producenti iščekuju njen povratak, Erdogan ne odstupa od svojih zahteva.

Izvor: Kurir

    Nazad | Na vrh

    Prati izlazak svake epizode!