Skoči na sadržaj


Foto

Godisnji horoskop za 2013.god.

Sve sto se tice horoskopa

124 odgovora na ovu temu

#1 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 07:48 AM

Tema pregledana i odobrena od Team Moderatora !

 

 

 

 

Vodolija

 

 

 
Karijera:

Vodolije ulaze u Novu 2013. sa puno novih ideja i očekivanja, međutim moraju biti jako strpljive do same realizacije. Možda ce im u ovoj godini biti potrebno i više strpljenja i energije nego obično, a Vodolije koje planiraju pokretanje sopstvenog biznisa mogle bi razmišljati o opciji da to pokrenu sa blikim članom porodice ili prijateljem.

Vodolije treba da se u toku zime oslobode starih navika u poslu, trebalo bi da se u toku januara drže malo po strani i da skupljaju energiju pre nečeg značajnog. Na polju novca može biti stalnih oscilacija i ne smeju se predavati. Posebno tokom januara nije loše uložiti svoj maksimum, jer mogu vratiti stare pozajmice ili doći do novca na malo neuobičajen način. Nešto lakše aspekte kada mogu imati više posla, ali interesatnije kontakte sa kolegama i prijateljima u vezi sa poslom, Vodolije bi mogle imati u periodu od 9. do 24. januara. To je period koji nosi više energije, optimizma i dobrih vesti. Nije loše u ovom periodu pokrenuti komunikaciju sa osobama sa kojima su nekad mogle da rade, ali tad to nije bilo moguće, jer mogu doći do pozitivnih promena.

Vodolije koje su posebno vezane za državne institucije i visoke položaje moraju malo biti opreznije, jer je januar mesec mesec loše energije, usporenosti, ograničenja, neispavanosti, sve nekako ide teško i pod nekim pritiskom. Vodolije koje traže posao lakše mogu dobiti posao kroz preporuku prijatelja, posebno osoba koje nisu iz njihovog mesta rođenja, a inače saradnja sa osobama takvog profila je Vodolijama jako profesionalno naklonjena u periodu do 16. januara. Ovo je sjajan period za poslove vezane za socijalne službe, diplomatiju, uvoz i poslove sa inostranstvom, kao i period od 28. januara do 7. februara, koji je odličan za privatni sektor, poslove vezane za trgovinu, prava.

Većina Vodolija ulazi u 2013. umornija i sa malom većim oprezom i pesimizmom nego ranije, međutim sve će se promeniti u periodu od 10. do 17. februara, kada može biti neplaniranih dobrih poslova, vesti i nekog većeg poslovnog pokreta i optimizma. Tada će Vodolije imati kontakt sa više ljudi, pa će biti mnogo lakše. Period od 19. do 25. februara i od 16. do 26. marta su odlični za zaradu, finansije, dolazak do novca, čak u periodu kraja zime i početka proleća Vodolije mogu dobiti nešto što su dugo čekale. Moram naglastiti da koliko će im novac biti naklonjen, toliko se neće u ovoj godini i u ovom periodu nešto dugo zadržavati. Prosto će kako ga dobiju, odmah trošiti, ali na potrebne stvari.

Vodolije vole da pomognu, humane su po prirodi, međutim savet zvezda je da ipak i preko poslovnog i finansijskog plana malo budu opreznije, jer ih neko može vrlo šarmantno „iskoristiti“, posebno u periodu od 12. do 25. marta, kao i od 27. februara do 5. marta. Tokom marta meseca je savet da ne prihvataju dodatne polove koje prosto ne mogu da stignu da urade, kao i da finansijski izbegavaju ulazak u kredite, dodatne pozajmice i sl. Ipak, u odnosu na početak godine, taj period će doneti poslovni pokret, stalna primanja i veće zadovoljstvo!

Vodolije koje studiraju, planiraju da nastave obrazovanje, bave se nekom vrstom prevođenja, poslovima vezanim za saobraćaj ili medije jako pozitivan period se pokreće kada će mentalno biti jake od 24. do 26. marta i od 6. do 20. aprila. Vodolije će posebno u tom periodu pokazivati crtu pravičnosti, ali izuzetan smisao za napredak u eksperimentalnim poslovima. Period od 20. do 24. aprila nije loše naklonjen za finansije, samo je jako važno da tokom cele godine ovaj znak nauči da bude skroman, jer će biti mogućnosti da vuku neka dugovanja iz prethodne godine koja neće moći lako da vraćaju. U slučaju da žele da pokrenu sopstveni biznis ili nešto nezavisno prvi ozbiljniji aspekti će im biti naklonjeni od 20. aprila ili u periodu od 25. aprila do 1. maja i od 7. do 25. maja, kada će Vodolije posebno profesionalno biti u centru pažnje, imati izuzetno dobre ideje, odličnu regeneraciju kroz posao, kontakt sa ljudima koji mogu da im pomognu i imaće jednu jasniju sliku šta žele poslovno. Za ostale to može biti period finansijskih investicija kroz dom i porodicu, ali period kada će napokon doći do jednog mira kroz na polju karijere.

Postoje mogućnosti za odlične prihode i izuzetnu snalažljivost u periodu od 16. maja do 4. juna, kada posebno Vodolije koje se bave tehničkim poslovima, umetnošću, medijima, poslovima vezanim za putovanja mogu računati na sreću i napredak. To je plodan period za rad, proširenje posla, pa svakako Vodolije mogu blistati. Ne tako loši dani kroz komunikaciju u poslu i krakotrajna putovanja mogu se pokrenuti drugom polovinom juna. Ovaj period će većini studenata u ovom znaku biti naklonjen, moguć uspeh i visoke ocene iznad očekivanja. Bitno je da krajem proleća više veruju u sebe i sve će biti kako treba! Posebna crta genijalnosti, optimizma i poslovne sposobnosti povećana u periodu od 25 juna. Ukoliko Vodolije budu očekivale veća primanja, važne sastanke ili početak projekata od kojih dosta očekuju, dobar period je kraj juna sa ulaskom Jupitera u znak Raka kroz njihovo šesto polje – polje posla. Jupiter im donosi sigurnost, zaštitu i sreću, pa će se osećati mnogo sigurnije nego početkom godine. Leto će im prijati i imaće utisak da je pred njima nešto važno.

Jako važan period od 27. juna do13. jula i od 29. jula do 17. avgusta, kada će Vodolije biti izuzetno poslovno afirmisane, disciplinovane, iako im jedino može smetati manja osetljivost porodice, pa će sa jedne strane morati da brinu o drugima, a sa druge će poslovno biti pedantne, tačne i okrenute pravim vrednostima. To je period kada treba pokazati svoje potencijale i kada ne bi trebalo odustajati, ali ni trošiti vreme na ljude sa kojima ste u nekom periodu proslošti imali probleme (odnosi se na prethodno poslovno okruzenje!). Vodolije mogu posebno krajem avgusta imati izuzetan predosećaj da će se poslovno nešto desiti, što može doneti potpunu promenu i mogućnost da napokon nađu krov nad glavom, da reše mnoga porodična pitanja, dok posebno hrabre poteze, veće samopouzdanje, mogućnost velikih poslova i prve rezultate mogu očekivati u periodu od 30. avgusta do 26. septembra.

Vodolijama koje planiraju nastavak studija, promenu zemlje, poslovne aktivnosti van zemlje vrlo naklonjen period od 17. do 25. avgusta i 1. septembra, kao i period od 17. do 20. septembra i 24. do 27. septembra. Sredinom avgusta i s kraja septembra, Vodolije traba da izbegavaju finansijsku brzopletost, jer može doći do poteškoća, sve važne novčane odluke treba donositi polako, po principu „sačekati da prenoći“. Iako period od 12. oktobra nosi sjajnu poslovnu intuiciju, kreativnost (jako dobar period za karijeru), Vodolije koje rade za druge treba da smanje dramatičnost koja može biti povećana početkom oktobra u odnosu na šefove. Kroz ceo jesenji period, posebno oktobar mesec, treba da budu strpljivi, da poslušaju intuiciju, jer im to može mnogo pomoći da prepoznaju prioritete. To je plodan period za karijeru, ali često prvi uspeh može doneti opuštenost, pa Vodolije tokom cele 2013. moraju biti jako pribrane.

U periodu od 11. do 21. oktobra može biti neplaniranih poslovnih obaveza, ali je to period poslovne srece, blagostanja, posebno dobar za Vodolije koje se bave privatnim biznisom (period od 6. oktobra do kraja 2013). Oktobar je jako dobar mesec za studente, kao i Vodolije koje se bave pedagogijom, advokaturom i Vodolije koje čekaju početak novog posla kroz državne institucije. Iako su poznate kao znak koji prihvata sugestije, ali voli da bude samostalan, Vodolijama posebno od početka jeseni, član porodice može pomoći da reše neke nedoumice. Inače od početka oktobra Vodolije će poslovno napredovati tako što će rušiti prepreke, ne obazirući se šta je bilo, nego šta će biti. U periodu od 14. oktobra do 6. novembra mogle bi biti nagrađene za svoju plemenitost mogućnošću da dobiju neočekivane poklone ili veći novac. Većina Vodolija u tom periodu može imati važne poslove na drugim kontinentima i to sa zadivljujućim uspehom. Mnogo će se u medijima pisati o ovom znaku, jer je ovo vreme kada Vodolije nastupaju na pravi način. To neće promeniti ništa veliko, osim što će biti bolje raspoložene.

Korisni dani za obavljanje sitnijih poslova, dobar period za papirologiju, potpisivanja je druga polovina maja, kao i period od 24. novembra do 11. decembra koji Vodolijama može biti naklonjen i za finansije. Posebno Vodolije koje se bave pravima, diplomatijom, zakonom mogu imati izuzetnu moć i poslovne sposobnosti u decembru mesecu, ali većinu procesa i poslova mogu obaviti u periodu od 17. decembra do kraja godine, kada će u Novu 2014. ući jako zadovoljne.

Tokom druge polovine decembra Vodolije bi mogle imati mogućnost da nešto prodaju što su dugo planirale i dobiju pravu materijalnu korist, a mogu donositi i jako dobre novčane odluke, mogu biti smirenije, ali poslovno ambicioznije. Iako je početak godine i sredina proleća za ovaj znak nestabilna, kada mogu biti sklone izolaciji, sigurno je da će Vodolije pokazati sjajne potencijale u drugom delu 2013. Može se reći da će 2013. biti jako značajna, ako ne i sudbinski važna godina za karijeru ovog znaka. Većina Vodolija mogla bi na samom kraju ove godine dobiti zaslužena prava, nagrade, a Vodolije koje čekaju bolji posao imaće mogućnost da od leta do kraja godine nađu posao u svojoj profesiji. Kraj godine je posebno dobar za Vodolije koje su vezane za državne ustanove.

Ljubav:

Vodolije bi na samom ulasku u Novu 2013. trebalo da izbegavaju neke ozbiljne razgovore, analiziranja, mozganja, posebno kontakte sa bivšim partnerima u periodu do 4. januara, kao i od 10. do 13. januara, jer ti dani pojačavaju depresiju i tugu. Vodolije bi trebalo da se maksimalno posvete sebi, svojim prijateljima, kumovima i da ništa posebno ne planiraju tokom prve polovine godine. Većina Vodolija je imala mogućnost da uđe u emotivno važne veze od prošle godine, a ako se to pak nije desilo naredni povoljan period za emocije otvoren je od 16. februara do14. marta. Dani koji su vrlo naklonjeni za parove koji su u vezi, ali i osobe koje su pokrenule nešto značajno otvoreni su od 15. do 21. januara, a posledni dani januara mogu doneti neka bitnija emotivna saznanja koja će biti od koristi.

Vodolije koje su u braku mogu se tokom zime osećati vrlo neshvaćeno i zanemareno od strane voljene osobe koja će više biti okrenuta porodici, poslu, pa ako ste sebe prepoznali u tome, treba raditi na većem zbližavanju, intimnosti posebno tokom druge polovine februara. Vodolije tokom zime prolaze i kroz neki karmički proces čišćenja kada se moraju osloboditi uticaja sredine, prošlosti, i prosto staviti tačku na nešto i sve će biti lakše. Može biti teško u početku, ali kako vreme prolazi biće mnogo lakše i shvatićete da ste doneli dobre odluke. Sve što je staro, nerešeno nije dobro za Vodolije tokom početka godine i prosto moraju sebe naterati da razmišljaju o nekim promenama. Samo oni koji imaju stabilne osobe pored sebe, osobe koje su toleratne i koje su uz njih kad je teško, mogu imati posebno unutrašnju emotivnu sigurnost u periodu od 27. januara do 6. februara.

Februar može biti zanimljiv zbog neobičnih ponuda preko interneta ili internet upoznavanja. Za Vodolije koje vole društvene mreže može se pojaviti misteriozni udvarač, pa će biti u fazi da razmišljaju drugačije. Kraj februara posebno nosi dramatičnost, sklonost pobuni, nedostatak ravnopravnosti i dosta loš period za nove početke. Vodolije često imaju utisak da se samo njima dešavaju neobične stvari, ali nekad i same izazivaju iskušenja. Ipak skrivena emotivna želja u 2013. će ipak biti vezivanje, sigurnost, ljubav i brak, pa se neće izdvajati od ostalih znakova. Pojačana romantičnost, idealizam, bežanje od istine i veća emotivnost, stoji Vodolijama koje su u braku i vezi i za mnoge planiranje zajedničkog života od 26. februara do 15. marta, kao i od 3. do 15. aprila.

Vodolije koje planiraju neke bitne proslave u domu mogu računati na pozitivne aspekte u periodu od 18. do 23. aprila. April je mesec kada će Vodolije ići po principu ili – ili, ali kada mogu biti mnogo otvorenije u iskazivanju emocija i brže u razmišljanjima i emotivnim planovima u odnosu na početak godine. Povremeno mogu imati i faze da bi se slatko posvađale sa nekim bez razloga, pa je važno da rade na samkontroli u periodu od 14. do 18. aprila i od 23. do 29. aprila, kao i u periodu od 13. do 16. maja. Početak maja za mnoge nosi pojačanu fizičku privlačnost, trošenje novca i sklonost da budu okrenute porodici, novcu i finansijskim ulaganjima u dom.

Za slobodne pripadnike period mira. Mnogo brži i aktivniji ljubavni period pokreće se od 18. maja do 2. juna, koji je za mnoge izuzetno srećan za početak veza, planiranje potomstva, opuštanje, zabave, komunikaciju. Posebno će biti aktivne na društvenim mrežama. Slobodne Vodolije mogu na neobičnim mestima da upoznaju nove osobe i taj period nosi „ne očekuj, dobićeš“.

Juni je mesec koji je dobar za Vodolije koje su u braku, ali nosi pojačanu senzitivnost za sve, pa je jako važno unositi nežnost i biti sklon kompromisima, jer može doći do varnica i preosetljivosti, posebno kod ženskih pripadnica. Već period od 29. juna do 7. jula i period od 10. do 19. jula je lakši i strastveniji i postoji mogućnost da mnoge Vodolije koje planiraju zajednički odmor sa partnerom, brak, proširenje porodice imaju veliki napredak. Za slobodne Vodolije ovo je period velike zaljubljenosti i mogućnosti da upoznaju osobu koja će ih ostaviti bez daha, biće vrlo euforične, zadovoljne, odjednom im ništa neće bit teško i prosto će se osećati zadovoljnije nego ikad. Vodolije koje su u braku mogle bi imati dosta dobar period tokom prve polovine jula, dok sam kraj ovog meseca i ulazak u avgust može doneti nemir, nervozu, svadljivost pa probajte da brojite do 100 i da pokažete izdržljivost u tom periodu, dajte podršku voljenoj osobi, nevezano ko je u pravu!

Lakši i zanimljiviji period pokreće se od 5. do15. avgusta kada je dobro da se sa voljenom osobom dogovarate oko svega. Vodolije mogu imati crtu požrtvovanosti i sjajan period da planiraju nešto trajno. Period od 25. avgusta nije loš za odmore, a dobar je za brak, venčanja, zajednička potpisivanja. Poslednji dani avgusta i ulazak u septembar za mnoge Vodolije koje su skoro ušle u vezu može biti period kada mogu biti malo uplašene brzim spletom dešavanja, kao i period kada mogu probati da beže od obaveza ili da se ponašaju suprotno od onoga kako se osećaju. Za ostale period nepredviđenih sitnijih problema, ali period kada treba težiti brzom pomirenju i boljoj komunikaciji.

Period od 2. do 12. septembra nosi mir i period stabilnosti. Ponovo jači, strastveniji aspekti i period kada će Vodolije imati puno emotivnih dešavanja i planova je od 24. do 28. septembra, kao i od 12. oktobra do 4. novembra koji će Vodolijama biti naklonjen. Generalno jesen 2013. nije period godine kada će Vodolije biti potpuno smirene i tada će sitnice moći da ih uznemire. Ako ste ostvarili vezu kakvu ste oduvek zeleli, mali savet zvezda je da se tokom jeseni primirite i izbegavate nepotrebnu uznemirenost, jer će to biti dobro za dalje događaje. Za Vodolije koje su u braku ili dužem odnosu značajan može biti period od 12. do 18. novembra i od 27. novembra do 31. decembra koji će biti izuzetno srećan za planiranje potomstva, nekretnine, porodična slavlja, neka konkretna planiranja. Za ostale, kraj novembra do 8. decembra može doneti osećaj prepuštanja sudbini, samoći i nezadovoljstvo. Međutim, ne odustajte, jer će period od 8. do 24. decembra i od 29. decembra do 1. januara posebno doneti mnogo sreće, ljubavi, zanosa i dobrih ljubavnih okolnosti.

Iako ce Vodolije imati utisak da će im ova godina biti teška u emoconalnom smislu, dešavaće se potpuno suprotno. One će ove godine imati izuzetno prijatna iznenađenja i promene. Čak Vodolije koje misle da im na ovom polju baš i ne ide, imaće nekoliko puteva i ponuda u ovoj godini i mogu biti zbunjene spletom okolnosti. Probajte da ništa ne planirate, ali da ne "bežite" kada se dese emotivne promene, jer je za mnoge ova godina godina vezivanja.

Zdravlje:

Početak godine traži da se Vodolije odmaraju, da pune baterije od svega i da izbegavaju vraćanje na loša dešavanja iz prethodne godine, jer to vrlo negativno može uticati na san, nervni sistem, kosti. Ma koliko u psihološkom smislu bile ranjive, Vodolije će tokom cele ove godine biti izuzetno fizički spremne sa jako dobrom energijom i za teže poslove. Preporuka na samom početku godine je da odu negde na odmor ili provedu vreme sa bliskim osobama.

Treba izbegavati svađalački stav, jer najmanje uznemirenje tokom sredine januara može dovesti do problema sa želucem i kostima. Ukoliko Vodolije planiraju neke generalne preglede, jako dobar period je od početka februara, s tim da je savet zvezda da u februaru i martu budu malo disciplinovanije prema svom telu, ishrani i da izbegavaju da idu linijom manjeg otpora, po principu da im je teško, ali da ništa ne preduzimaju da to promene.

Naročito u periodu do početka maja treba izbegavati brzu, neredovnu, kaloričnu ishranu koja im može uticati na promene raspoloženja i krvotok. Sredinom proleća savetuje se da više šetaju, putuju, a Vodolije koje već imaju dijagnozu treba da urade još jedan pregled vida. Na samom kraju 2012. i početkom ove godine savetuje se da se pazi na šećer u krvi i zglobove.

Letnji period je nešto lakši iako povremeno može dolaziti do manjih problema sa želucem, koji im može biti i najosetljivija tačka ove godine, a u periodu druge polovine jula može doći do problema sa pritiskom. Srčani bolesnici posebno moraju da slušaju savete lekara od početka marta do početka septembra.

Porodični mir je vrlo važan za opšte zdravlje ovog znaka, a naročito zato što Vodolije ulaze u ambiciozniju godinu u poslovnom smislu. Ovo je znak koji može biti sklon nerazjašnjenim dijagnozama. Tako nešto je moguće i u proleće. Generalni savet je da se malo više okrenu sebi, svom zdravlju, društvenom životu, da izbegavaju vraćanje u prošlost i sve će biti dobro. Vodolije koje ulaze u Novu 2013. sa nerešenim emotivnim problemima moraju to preseći, jer će ih mučiti tokom cele ove godine.


Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#2 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 07:50 AM

JaracKarijera:

Jarčevi u 2013. ulaze sa velikim očekivanjima. Iako je ovo znak koji čvrsto stoji na zemlji, ponekad znaju da budu pesimistični. Veruju da su uložili mnogo toga u prethodnom periodu i da njihovo vreme dolazi. Početak godine zbog svog sazvežđa Jarčevi mogu dočekati sa malo većim maštanjima, ali dosta uzdržani. Za Jarčeve koji čekaju posao nije jednostavan period, jer ne mogu prihvatii bilo šta, ali svakako bi u februar mesec mogao najaviti mogućnost zarade, dodatnih poslova dok ne dobiju neku konkretniju ponudu. Ovo je vreme kada mogu imati tajnu pomoć prijatelja u vezi sa poslom.

Dosta dobar period je od 8. do 22. februara kada im se otvaraju nove mogućnosti. Za ostale, januar mesec može biti vreme promena na finansijskom planu, ali koliko god će se Jarčevi truditi da budu ekonomični to im baš neće polaziti za rukom posebno tokom prve polovine februara meseca. Ipak, tokom januara meseca mogli bi naći odličan način kako da zarade novac ili uz pomoć puno kontakta imati mogućnost da prepoznaju pravo vreme.

Prva polovina marta je dobra za imovinske poslove i rad u kući. U tom periodu ne bi trebalo unositi neke veće finansijske rizike ili pozajmice, jer bi vas to opteretilo više nego što se preporučuje i u periodu od 8. do13. maja (bilo bi dobro u tom periodu izbegavati pozajmice, uzimanje kredita i sl). Iako su uvek praktični, imaju kontrolu i svoj posao rade odgovorno, mogu malo biti u senci posla, više rutinski i tehnički sve obavljati bez neke velike euforije posebno na samom početku godine. Međutim u periodu od 3. do 17. aprila i periodu od 21. aprila do 4. maja, nastupa pravo poslovno buđenje za Jarčeve kada treba preduzimati veće odluke, promene, početke. To može biti jako interesatno vreme za Jarčeve koji traže ili žele da promene posao i mogu se osećati jako dobro.

Koliko god su na početku godine bili u maloj senci, sad mogu pokazati šta umeju i koliko vrede. To je jako dobar period za konkurse i mogućnost premeštaja na bolje radno mesto. Jarčevima će materijalna sigurnost jako biti važna u toku maja meseca, kada će izuzetno mnogo energije trošiti da nađu najbolji način da sve završe, a da ne budu u minusu, ali to može biti i period pojačane upornosti kada će očekivati mnogo više generalno. Poslednji dani maja mogu najaviti sjajnu komunikaciju i jedan događaj koji će im doneti poslovno lično ispunjenje. Posebno profesionalno važan period koji već uspešnim Jarčevima najavljuje vreme većeg napredovanja, poštovanja na poslu, većih obaveza je od 28. maja do 6. juna, od 23. juna do 20. jula, kada je idealno vreme i za porodične investicije, zaposlenja. Jarčevi će imati dosta prijatelja i podrške u poslu i imaće mogućnost da se malo poslovno opuste i planiraju dalji period budućnosti. To je period kada Jarčevi treba više da veruju u sebe!

Ulazak Venere u znak Device od početka avgusta, može značiti da će Jarčevi biti vrlo skoncentrisani na rad, obrazovanje, ali da će im prijati neki poslovni mir i da idu korak po korak. Povremene privatne obaveze prema starijim članovima porodice mogu doneti nedostatak energije da se sve što su planirali završi baš u tom periodu, ali ne treba odustajati. To je za mnoge Jarčeve i dobro vreme za krakotrajni odmor, okrenutost porodici, ali ohrabrenje i podrška najmilijih može indirektno uticati na dalji napredak. U slučaju da nezaposleni Jarčevi ne uspeju do kraja jula da pronadđ posao u svojoj profesiji, posebno oni koji konkurišu u državne institucije, svakako nije loše da traži posao sa druge strane, jer septembar najavljuje prazninu.

Za mnoge Jarčeve koji na određenim mestima rade duže od deset godina to može biti period kada će osećati da su jako umorni, da nemaju motiv, da ih niko najbolje ne razume i da im je svega preko glave (period od 22. avgusta do 19. septembra, kao i prvi dani oktobra). Ipak ne treba odustajati i odmah misliti negativno, jer aspekti koji se budu pokrenuli od 28. oktobra do 20. novembra i sam kraj 2013, u periodu od 2. do 17. decembra mogu najaviti izuzetne šanse da Jarčevi prođu tu unutrašnju krizu i da nastave sa radom sa više optimizma. Jarčevi koji su na višim pozicijama ne bi trebalo da se u toku jeseni politički angažuju, jer im to neće doneti neku korist i zadovoljstvo. Za ostale, posebno Jarčeve koji su oblasti informatike, ekonomije, bankarstva ovo može biti period malo većeg pritiska u odnosu na rokove, strožijih pravila na poslu, ali često nezadovoljstva, jer u velikim firmama pola ljudi će obavljati sav posao, pola će samo sedeti.

Jarčevi sa jakom crtom pravičnosti u decembru ništa neće trpeti. Jarčevima ove godine prija i sigurno okruženje, poslovi koji su vezani za manje okruženje i pre svega poslovi koji su u njihovoj struci. Jarčevi koji se bave privatnim biznisom, posebno bi trebalo da obrate pažnju na period januara, kraj marta i maja, jer im to može biti period koji će biti usporeniji i vezan za odricanja, kao i novembar mesec. Može biti mogućnosti da Jarčevi koji ne rade i okrenuti su porodici imaju dileme da li da se vrate starom poslu ili ostave stvari kakve jesu, ali za takav profil pripadnika savet da je bolji period početak zime, tačnije kraj godine.

Jarčevima će posao mnogo značiti u ovoj godini, treba im mnogo pokreta, pozitivnog okruženja i energije i iako mogu imati prepreke ne smeju odustajati. Često će biti nagrađeni kad najmanje očekuju. Poslovno mogu bolje fukcionisati u 2013. godini sa vazdušnim znacima.

Ljubav:

Jarčevi emotivno ulaze u Novu 2013. sa skrivenim optimizmom i željama, ali opet se malo podsvesno plaše baš velikih promena. Ipak, ovaj znak bi mogao imati veće prekretnice i mnogi će se u ovoj godini trajno vezati. Period od 1. do 9. januara nosi veću okrenutost prijateljima, ali izvesnu zatvorenost. Mogu se kriti osećanja, ali sve će biti odmereno, polako. Sa ulaskom Venere u vaš znak, može polako dolaziti do želje za nečim trajnijim, ali ne pokušavajte da menjate navike partnera/ke, jer to može napraviti samo problem bez problema. Biće i onih koji su nešto započeli u prethodnoj godini i koji mogu imati želju da preseku do kraja januara, jer će osećati da nisu spremni za vezivanja. Biće tu vaganja tokom januara, međutim Jarčevi upadaju s vremena na vreme u crne faze, ali nekako uz pomoć jake volje i izlaze iz svega toga.

Kroz mnogo kvalitetniji i jasniji emotivni period mogli bi ući u periodu od 29. januara do 8. februara i od 14. do 25. februara kada bi mnogi slobodni pripadnici ovog znaka mogli očekivati veći emotivni elan, ali i nešto novo. Jarčevi koji su dugo sami mogu imati na početku godine skrivene ljubavi, ali se neće izjašnjavati šta dalje žele, dok većina pripadnika koja je u vezama koje su započete pod čudnim i pomalo ograničavajućim okolnostima mogu imati problem da se drugi mešaju u sve to, na šta treba da obrate pažnju u periodu od 26. februara do 4. marta, od 20. marta do 2. aprila, posebno u prvoj polovini juna meseca - kada mogu pokazati jednu veću oštroumnost, borbu za svoja prava i odbramben stav u odnosu na voljenu osobu.

Za mnoge pripadnike ovog znaka proleće može nositi previranja i samo će veze koje se baziraju na iskrenosti, poverenju i ljubavi opstati. Jarčevi će od aprila preuzimati veću odgovornost u odnosu na starije članove porodice, ali će prosto želeti da stave tačku na sve ono što ih je činilo nesrećnim u prethodnom periodu. Za mnoge Jarčeve koji su u braku ovo može biti sjajan period za gradnje, proširenje stambenog prostora, dobre vesti u vezi vrlo bliskih članova porodice i vreme kada spontano mogu praviti odlične zabave u svom domu. Preporuka je za sve da izbegavaju tvrdoglavost, zatvorenost, ljutnju i veliku kritičnost prema voljenoj osobi u periodu od 6. do 14. aprila, jer to neće biti potrebno. Stabilniji period se pokreće u periodu od 17. aprila do 7. maja, koji može najaviti izuzetno lepe mogućnosti za Jarčeve koji planiraju decu, brak, porodične investicije, ali za sve parove koji "prežive" proleće, jer to može biti vreme jačih strasti, zajedničkih trajnijih planova, dobar za život udvoje.

Iako će Jarčevi ući u malo neorganizovan period od 11. do 24. maja, ipak i to je dobro vreme za ljubav, privatno-poslovna putovanja i neke lepe promene. Mnogi ne treba da se iznenade, jer može biti puno udvaranja od strane osoba gde postoje velike razlike u godinama, statusu, međutim od Jarčeva se traži ove godine da budu diskretni, ali oslobođeni bilo kakvih zabrana. U tom periodu treba slušati sebe i pratiti svoje srce! Za mnoge će se pokrenuti dobar poslovni period do početka juna i svakako da će Jarčevi dobru energiju prenositi na partnera. Ništa im neće biti teško, da pomažu voljenoj osobi savetima i kroz posao i da budu u pokretu.

Druga polovina juna donosi manju osetljivost voljenih osoba, posebno za Jarčeve koji su u dužim vezama ili braku, pa je potrebno praviti kompromise (period od 17. do 28. juna). Ipak sa ulaskom Jupitera u vaše prirodno sedmo polje braka, mnogi će od ovog perioda poželeti da se trajno vežu, vrate starim ljubavima, obnove nešto u šta nisi bili sigurni do sad. Period kada će Jarčevi blistati, ali se osećati zaštićenije pored voljene osobe je i period od 1. do 22. jula - vreme jakih strasti, idealizacije, ljubavi i vreme za nove početke ili razvijanje nečeg svežeg, a zanimljiv period za poslovne dogovore sa voljenom osobom, planiranje nekih lepih odmora i putovanja u periodu od 28. jula do 20. avgusta.

Na kraju avgusta Jarčevi će biti mnogo taktičniji, pa će im biti važan položaj, brak. Jako će ih obradovati vest da se neko ženi ili udaje, a i sami će se osećati sigurnije na ljubavnom planu. Za parove koji su odlučili da se razvedu ovo jeste dobro vreme, jer bi prošlo bez galame i loše energije (od 17. do 22. avgusta i od 1. do 5. septembra). Jarčevi koji su imali mogućnost da započnu vezu mogu imati u ovom periodu s kraja leta i početka jeseni i neka zvanična porodična upoznavanja, ali planiranja nečeg konkretnijeg i inicijative dolaze od voljene osobe. Dosta srećan period za Jarčeve pokrenuće se u periodu od 10. septembra do 5. oktobra. Stabilan i dosta smireniji period u emotivnom smislu ovom znaku sledi u periou od 10. novembra do 6. decembra.

Posebno Jarčevi koji osnuju porodicu, uđu u brak ili nađu u ovoj godini pravu osobu mogu očekivati miran kraj 2013, od 15. decembra do 1. januara. Tada mogu pokazati veću odgovornost i osobinu da im ništa neće biti teško. Ovo je godina praštanja, pomirenja, pa svi oni koji su u ovu 2013. ušli sa nekom gorčinom, nerešenim emotivnim problemima iz prošlosti imaju šansu da to reše lično ili zajednički od početka leta ove godine. Pošto je akcenat često stavljen na osobe koje su slobodne, svakako da je ovo godina kada Jarčevi ne treba da se plaše da pokažu emocije i uđu u nešto ozbiljnije, jer nemaju šta da izgube, može samo da im bude jako lepo. Generalni savet: Izbegavati poređenje sa prošlim emotivnim iskustvima, opustite se i prepustite mašti i emocijama!

Zdravlje:

Jarac je jedan od naizdržljivijih znakova Zodijaka. U ovoj godini se mogu suočavati sa problemima vezanim za cirkulaciju, vene, kapilare i zglobove. Potrebno je ukoliko osetite te probleme, preduzimati neke ozbiljnije mere već od 7. januara do 7. juna. Početak marta i početak juna može doneti prolazne prehlade, ali malo slabiju volju na kojoj treba raditi.

Stariji pripadnici ovog znaka posebno od oktobra meseca treba da paze na kosti i bešiku. Državne zdrastvene ustanove su vrlo naklonjene Jarčevima iako im neće prijati gužve, a ne treba da menjaju stalnog lekara. Početak 2013. donosi pravo vreme za pripadnike koji su od kraja prošle godine imali problema sa zubima.

Planina, prirodna hrana bez konzervansa, sport je pravi lek za inače dugovečan znak. Vrlo je bitan stav i okretanje duhovnim i porodičnim vrednostima na koje je akcenat stavljen od maja meseca. Manje samokritičnosti, više pokreta i opuštenijih misli!

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#3 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 07:54 AM

StrelacKarijera:

Strelčevima ovo može biti period sporog, ali sigurnog uspeha, međutim oni ulaze u Novu 2013. godinu sa vrlo visokim ciljevima, i žele da sve što započnu i završe. Ta upornost će iskreno biti jako dobra i osećaće se tokom cele godine, ali Strelčevi mogu posebno u januaru mukotrpno raditi, kada će morati da se oslone na svoje znanje i izbegavaju opuštanje. Iako su praznici, čak prvi dan nove godine je Strelčevima vrlo naklonjen za posao, ali u malo ozbiljnije ciljeve i veću odgovornost ulaze u periodu od 10. do 22. januara kada bi sporo, ali sigurno išli ka zaradi. Međutim neće biti lako, sve će to nositi ogroman trud, dokazivanje i prosto se moraju pomiriti s tim. Ne tako loš period za poslovne kontakte i okrenutost zaradi i kroz period od 24. januara, a posebno od 31. januara do 4. februara. Strelečvi bi u ovom periodu trebalo da prihvataju sugestije zrelijih osoba, ali da do 7. januara pokrenu sopstveni entuzijazam koji im se ovaj put neće obiti o glavu.

Sa ulaskom sazvežđa Vodolije, Strelčevi će biti u stalnom pokretu, a posebno Strelčevi čija je profesija vezana za saobaćaj, putovanja, predavanje, medije, trgovinu mogu računati na jedan jako dinamičan period od 28. januara do 1. februara, a više kroz period od 3. do 6. februara i od 9. do 17. februara koji će im biti vrlo naklonjen. U tom periodu bi mogli imati nove poslovne kontakte i poznastva, preporuke, ulaganja u privatni biznis i pomoć prijatelja, što svakako može biti dobro za dalji period. Ukoliko bude planiranja sređivanja poslovne dokumentacije, primanja novih radnika dobar period za to je od 20 do 24. februara.

Mart je mesec kada će im trebati mir, podrška familije, jer najmanja uznemirenost na tom polju može uticati na greške u poslu, nepotreban pritisak ili osećaj da ništa ne ide kako treba. U martu Strelčevi mogu dobijati pomoć od osoba od kojih to ne očekuju, a često biti odbijeni od osoba kojima veruju. To je mesec i pogrešnih procena. Sa početkom proleća i ulaskom Venere u znak ovna Strelčevi će dobijati pravu energiju koju su morali da pune u martu i to je period kada treba preuzimati najvažnije stvari (aktiviranje privatnog posla, proširenje posla, okrenutost obrazovanju ili nešto sl.), posebno kroz dobre aspekte u periodu od 22. marta do 1. aprila i od 6. do 8. aprila koji kao dani mogu doneti da se u kratkom roku završi ono što bi za 10 dana. Sklonost brzim razmišljanjima, ne ostavljanje obaveza za sutra i okrenutost većim projektima Strelčeve bi posebno trebalo da pokrene od 15. do 24. aprila. Mala napomena je da svi dogovori u vezi sa novcem moraju biti vezani za direktne razgovore bez uvijanja i da se malo obrati pažnja na kolegijalnost u periodu od 22. do 25. aprila, jer to mogu biti dani kada će Strelčevi biti skloni da se lako iznerviraju i neće moći koncentrišu na najbolji način.

Ipak, period od 2. do10. maja, kao i period od 21. maja do 14. juna je pogodan za jedan plodan, srećan period kada će ih interesovati više stvari odjednom, kada ih neće držati mesto i imati fantastičnu energiju za radom. U tom periodu jako mogu motivisati ostale. Sličan period pojačan je od 4. do 22. jula kada će, posebno Strelčevi koji rade van zemlje, imati izuzetno srećan period, a Strelčevi koji žele da proišruju ili konkretno menjaju nešto (misli se na bolju poziciju) mogu imati šansu da napreduju. To je period dramatike, lakog skretanja pažnje, smisla za glumu, organizaciju, ali okrenutost višim sferama života. Strelčevi bi posebno od tog perioda mogli uticati samonicijativno na povećanje prihoda ili usluga, jer im to može poći za rukom.

Period kraja maja nije loš za Strelčeve koji rade sa rođacima ako žele da pokrenu nešto novo. Kraj jula i prva polovina avgusta meseca biće period nečeg između - ništa konkretno, veliko, ali Strelčevi sve vreme rade, bore se, menjaju druge, savetuju druge, daju se dosta, ali ustvari kao da nema konkretnih rezultata. Ipak nešto društveniji i pokretniji period pokreće se kroz ponovne preporuke, planiranja daljeg perioda od 21. avgusta do 21. septembra koji za Strelčeve može biti opušteniji, lakši period, ali simpatičan, gde će se svi poslovi malo ležernije završavati i kada većina Strelčeva može dobijati nešto zvanično, napismeno.

Mnogo studenata u tom znaku može imati šansu za diplomiranjem ili uspešnim početkom fakulteta. Pošto Strelac sebe često vodi daleko od kuće, na druge prostore, period od 20. septembra do 16. oktobra je posebno srećan za Strelčeve koji direktno zarađuju preko stranih institucija, obrazovnih i državnih službi koje su cenjene, ali i izuzetno srećan za Strelčeve koji očekuju važne premeštaje u druge zemlje. Strelčevi će se kako zbog uticaja jakog Marsa u lavu, tako i ulaska Venere u znak Strelca izuzetno dobro osećati i biti motivisani više nego obično u periodu od 12. oktobra do 17. novembra koji je izuzetno važan za ovaj znak, jer nosi završetak nečeg što su započeli ili na čemu su radili od početka godine, idealan za poslove van zemlje, obrazovanje, zaposlenja, proširenje posla i sl.

Iako druga polovina novembra do kraja godine, najviševiše kroz period od 21. novembra do 12. decembra nosi osećaj da nisu dovoljno cenjeni koliko bi to želeli, mislim da će se raditi o prolaznom nezadovoljstvu, jer ovaj znak ulazi sa puno ambicija i konkretnih ciljeva u 2013. godinu i često će ići po principu“ja mogu sve, samo mi dajte zadatak i motiv“, tako da mislim da se većina pravih Strelaca (onih koji imaju veći broj planeta u ovom znaku) ne treba brinuti, jer je pred njima izuzetno inspirativna godina. Samo da se ne zavarate da će sve tako delovati slatkasto i fino, neće, od početka godine, posebno pri kraju Strelčevi će se dosta “napregnuti“ i raditi, neće uvek sve biti kako žele, ali glavna crta 2013. godine biće neodustajanje što je pohvalno. Mislim da neće biti zadovoljni finansijama, koliko će uložiti energije, ali ako ostanu u plusu ili na pozitivnoj nuli mogu biti zadovoljni, jer ovo nije godina materijalne zarade, već profesionalnih, pa tek materijalnih prekretnica, tako da sve mora ići po nekom redu. Lako se može desiti da većina pripadnika ovog znaka radi i 31. decembra do bukvalno dočeka 2014. godine ali da im to neće smetati, jer će im dani brzo prolaziti u obavezama. Strelčevi koji pred kraj godine očekuju unapređenja, bolje radno mesto ili nešto slično, mogli bi posebno očekivati jako interesantan period od 8. do 31. decembra.

Ljubav:

Strelčevima posebno ženskim pripadnicama bih preporučila da iskoriste i ovaj kraj, ali početak godine da se ulepšavaju, kupuju i udovoljavaju sebi, jer će ih to činiti srecnim, i to veoma, i jako uticati i na njihov odnos u partnerskim i bračnim odnosima. Treba im prosto neka spoljnja, ali i unutrašnja promena da se osećaju ponovo vrednim. Zato drage Strelčice, promenite boju kose, idite na masaže, uživajte u praznicima i prikupite puno energije za ovu godinu.

Svakako vaša Venera je pred kraj 2012. godine ušla u znak Strelca i utiče da budete optimističnije i verujete da će biti mnogo bolje, ali povećava potrebu za nezavisnošću u odnosu na druge. Zbog toga moram da naglasim da neće biti slučajno da se mogi Strelci zaljube pri samom početku ove nastupajuće 2013. godine i to baš, baš! Navijamo za vas, ali je većina Strelčeva zbog Jupitera u polju braka imala šansu da se prošle godine veže i osnuje zajednicu. Svakako da oni mogu uživati u planiranju budućnosti sa svojim voljenim osobama i planirati puno toga do početka leta. Za Strelčeve koji su u vezi, period veće odgovornosti prema voljenoj osobi, okrenutost materijalnim vrednostima, ali želja da se potpuno posvete porodici može se javiti u periodu zime. Interesatniji aspekti mogu biti pokrenuti u periodu samog kraja januara do početka februara koji mnogima mogu doneti neke lepe vesti i upoznavanja, ali moam naglasiti da iako se Strelac u ovoj godini želi vezati, on to ne želi sa bilo kim. Mogu neuobičajeno dugo tražiti adekvatne partnere/ke i mogu biti probirljiviji nego obično. Postoje veće mogućnosti da ovaj znak više nego obično želi brak i porodicu, mir i stabilnost.

Slobodni Strelčevi posebno mogu imati priliku da upadaju u neke mutne situacije iz kojih neće znati kako da se izvuku u periodu od 3. do 20. februara kada je jako važno paziti na komunikaciju, poverenje i malo bolju procenu samih situacija, ali pozitivnih promena može biti tokom kraja februara i samog ulaska u mart mesec. Neće biti neobično da se Strelčevi u ovoj godini vezuju za osobe koje nisu njihove vere, iz njihovog mesta ili zemlje i takve veze mogu imati posebnu snagu i čaroliju.

Medjutim, mora se naglasiti iako je zimski period samo zatišje pred nešto veliko, da će se mnogo ljubavi pripadnika ovog znaka započinjati u vrlo kratkom vremenskom roku kroz period od 12. do 30. marta i kroz period od 6. do 18. aprila (ovi dani često mogu naglasiti da osoba koja vam predstoji može prvo da vas iritira svojim ponašanjem, pa onda da vam se jako dopadne, što nije neobično kod ovog znaka).

Druga polovina aprila i prva polovina maja nosi poruku da ništa ne treba menjati, i da je to period kada većina ako ne iskoristi prethodni period se može malo ulenjiti, okrenuti društvu, izlascima, ali neće imati pravu sliku šta želi. Do 19. maja to može biti period i emotivnih nesporazuma pri prvim kontaktima ili propuštenih prilika, a sam kraj maja i početak juna period brzopletosti, neke prolazne euforije i naglih nepromišljenih odluka, pa je mali savet slobodnim pripadnicima ovog znaka da se ne „zaleću“.

Za one koji planiraju porodicu, brak ili imaju ozbiljnije planove svakako srećan period pokreće se od 26. maja do 16. juna, kao i period od 20. juna do 2. avgusta kada je jako srećan period za zajedničke odmore, planiranje potomstva, neke lepe svečanosti i svakako da će to biti jedan plodan i interesantan period. Strelčevi treba da pored sebe imaju uvek malo umereniju i strpljiviju osobu, ali će ih ipak motivisati fizički lepe i osobe koje su aktivne po karakteru. Mislim da im neće prijati neko ko ih kontroliše, ljubomoriše ili ko stalno pokazuje nezadovoljstvo. Iako prva polovina avgusta za mnoge Strelčeve može doneti i porodičnu ranjivost i opterećenost roditeljima, svakako uz podršku voljene osobe sve će biti lakše. To je pomalo i period kada će se većina Strelčeva vraćati unazad, imati jaka sećanja, ali kada neće želeti da otvoreno pokazuje emocije. Za ostale period dobrog provoda, interesatnih ljubavnih poruka i situacija koje bi se zahvaljujući Veneri u lavu pokrenule u periodu od 3. do 22. jula i periodu od 27. avgusta do18. septembra kada razna lepa dešavanja (koncerti, svadbe, veridbe, rođendani) mogu najaviti mnogo lepih promena. Muški pripadnici ovog znaka trebalo bi da izbegavaju neka preterivanja i opuštanja (posebno pripadnici koji su u dužim odnosima), jer mogu unositi nemir u svoju vezu kroz period od 18. septembra do 1. oktobra i isprovocirati kod pojedinaca moguće prekide ili nepotrebnu uznemirenost koja može voditi da ih sopstvene greške „koštaju“.

Jesen je dobra za druženje, ali traži od Strelaca veću diskreciju, čak i malo sujeverja u smislu kada se nešto desi, da se malo duže čuva u sebi dok se ne razvije u pozitivnom smeru. Strelčevi bi ponovo imali kao zadnju etapu dobrih aspekata i period od 1. do 30. oktobra koji za mnoge može biti značajan po ličnoj sreći upoznavanjima, novim ljubavima, ali zadovoljstvu, šarmu kojem će pleniti, a sve stvari mogu za mnoge koji u ovu godinu ulaze sa velikim očekivanjima biti jasnije do 19. novembra 2013. godine.

Strelčevi koji su u braku (većina) osećaće se mnogo sigurnije uz voljenu osobu od leta, ali očekivati i bolje prihode.Većina Streleca u ovoj godini dosta traži, pa se neće lako vezati, ali je akcenat stavljen na karakeru i reputaciji osobe koju budu izabrali. Horoskop za Strelčeve najavljuje jedan posebno aktivan period sredinom proleća i jeseni kada postoje šanse da Strelčevi koji su dugo sami naglo uđu u jednu jako dobru emotivnu vezu. Zato generalni savet je da je prava ljubav tu, samo morate izaći iz kuće i naći je (naravno figurativno rečeno), nemojte stajati u mestu, nego samo napred! Mnogi Strelčevi koji su procenili da su u pogrešnoj vezi u 2012. godini, mogu se vratiti na istu osobu početkom i pri samom kraju 2013. godine.

Zdravlje

Strelčevi deluju zdravo u 2013. godini i neki generalni utisak je da ne bi trebalo da imaju neke veće probleme, osim da se u februaru i maju savetuju redovnije kontrole, čuvanje od prehlada, ali bi se možda glavni akcenat stavio na poziciju kože i stopala.To su tačke koje mogu biti malo osetljivije u ovoj godini. Pošto je Strelac poznat kao gurman i znak koji baš voli da ručka, uživa, moram iznenaditi one koji žele da smanje kilažu jer će to smanjenje doći prirodno bez dijeta, pošto 2013. godina nudi prirodna mršavljenja, mnogo rada, akcije, pa kroz bolje kretanje i dolazak do adekvatne kilaže i mnogo bolju disciplinu u odnosu na prethodne godine.To se posebno vidi u periodu januara i februara meseca, a posebno krajem leta i početkom jeseni. Strelčevi se ničeg neće posebno odreći, čak većina može osetiti potrebu za domaćim poslovima, kulinarstvom u čemu mogu uživati. Nagle vremenske prilike im neće prijati, ali osim sitnijih problema neće biti nekih većih (period kraj januara, prvih dana februara, juli mesec). Zbog retrogradnog kretanja Merkura u znaku škorpiona i Venere od 17. septembra savet ženskim pripadnicima ovog znaka da u tom periodu, pa sve do sredine oktobra samo malo više povedu računa i kontrolišu genitalije, jer mogu biti sklone skrivenim prehladama.Muškim pripadnicima taj period nosi savet da više spavaju.

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#4 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 07:59 AM

Skorpija


Karijera:

Iako Saturn drage Škorpije prolazi vašim znakom od oktobra prošle godine to nije razlog za tugu. On će vas učiti da budete jače, otpornije, zavodljivije i odgovornije. Škorpije će u Novu godinu ući sa sjajnom energijom i komunikacijom, biće veoma vredne, zato se malo odmarajte, a više radite, jer period do 11. januara, kao i period od 17. januara - 2. februara može doneti puno dešavanja. Početkom godine očekuju vas dobre vesti vezane za novac, a druga polovina januara je idealna da se u domu naprave neke lepe svečanosti i da se kupi nešto vredno. Škorpije koje se bave privatnim poslovanjem mogu imati izuzetno dobre ideje kako da dođu do novca, pa iskoristite taj period.!

Februar je pun inovacija, i mislim da će vam tehničke spravice mnogo pomagati da posao završite lakše, ali da spojite lepo i korisno (neki lep kraći poslovni odmor). Škorpije u Novu 2013. ulaze sa puno elana, energije, dosta okrenute materijalnoj sigurnosti i biće u mogućnosti da tokom januara i februara dođu do zanimljivih novih kontakta kroz posao, da čuju neke povoljne vesti, uđu u poslovni ortakluk, započnu nešto novo ili prosto da nastave sa puno elana sa svojim poslom. Posebno će poslovno biti inspirativne i sklone da dobro prenose znanje, ali moraju dosta da rade na svojoj mentalnoj energiji, da budu vrlo snalažljive u poslovnim aktivnostima u periodu od 3. do 13. februara, kao i u periodu od 22. do 27. februara, kada su moguće nepredviđene poslovne obaveze, ali koje ćete završiti sa lakoćom i bolje nego što ste očekivali.

Studenti rođeni u ovom znaku takođe ulaze u jako ozbiljan i odgovoran period, i bilo bi dobro iskoristiti period od 11. do 27. januara i period od 3. do 12. februara, kao i period od 25. do 27. februara. Iako je mart mesec više mesec kada Škorpije treba da čuvaju energiju i rešavaju neke stvari koje ne vole, ipak period od 15. do 20. marta može doneti završavanje nekih sitnijih poslovea, kao i period od 29. marta, kada bi većina Škorpija koje su vezane za državne ustanove, umetnost i privatno poslovanje imale pred sobom vrlo važne odluke i period pokretanja novih projekata. To je i period kada će Škorpije voleti da rizikuju, kada će raditi više nego obično, ali kada mogu imati konkretnije ciljeve i veće ambicije (period od 29. marta - 3. aprila i period od 7. do 15. aprila). Budući da je Škorpija poznata kao prodoran i energičan znak posebno ta poslovna energija može dolaziti do izražaja baš u aprilu mesecu, kada slobodno treba preuzimati i teže poslove (posebno vezano za drugu polovinu aprila meseca).

Prvih pet dana maja mogu biti vrlo značajni po mudrim i taktičnim odlukama, ali mogu doneti vrlo bitne poslovne dogovore i sastanke, a iako će biti Pomračenje 9. maja. Škorpije to mogu osetiti kao i svaki normalan dan, još energičnije, oštrije, upornije i sa aspektima podrške na poslu, a u periodu od 7. do 14. maja stoji im izuzetna mogućnost dolaska do uspeha. Ne treba zaboraviti da prva polovina maja nosi i sjajno strpljenje i da će Škorpije znati da procene kada je vreme za neke veće poslovne akcije.

Za Škorpije koje ne rade, preporuka da pokrenu to pitanje od kraja marta, tokom celog aprila i prve polovine maja, jer to može biti vrlo pozitivan period za nalaženje posla gde bi mogle da se zadrže malo duže. Kroz poslovne odnose Škorpije nisu uvek dobro došle, jer je to znak koji je direktan, pomalo provokativan i voli da radi stvari po svome. Posebno u slučaju pripadnika koji rade u većim kolektivima savet da pripaze na komunikaciju sa kolegama kroz period od 12. do 15. maja i period od 20. do 26. maja, koji iako može doneti smisao za dolaskom do novca i mogućnost da Škorpijama novac dolazi na nekoliko strana, ipak savetuje da se strpljivije procene sve planirane buduće troškove (to recimo nije uopšte dobro vreme za kupovinu auta, uplatu letovanja, kupovinu knjiga ili pravljenje nekih većih svečanosti u kući). Poslednji dani maja 2013. će posebno nositi upornost, visoke ambicije i sjajne prilike za Škorpije i materijalno i profesionalno, posebno u periodu od 29. maja - 2. juna koji ne treba propustiti.

Ulaskom u juni Škorpije će biti vrlo zauzete, ali opet nešto sentimentalnije i sklone da se nađu drugima u nevolji. Ovo je period kada će biti jako puno posla i kada će biti puno lepih prilika preko posla, s tim da je savet zvezda da se pravi balans između posla i porodice i da se u tom periodu izbegavaju veći fizički poslovi, jer može dolaziti do iscrpljenosti. Škorpije u tom periodu treba da koriste pomoć drugih i traženja protivusluga, jer će tako olakšati mnoge svakodnevne i poslovne obaveze. Druga polovina juna za mnoge je preporučljiva za odmor sa porodicom, a za ostale smanjenje posla i preporuku da se malo odmorite bar do 6. jula, kada ponovo treba ući u isti poslovni ritam, koji će sigurna sam biti vrlo brz i interesantan.

Škorpije koje planiraju život, duži boravak ili traže posao van zemlje mogle bi računati na jako dobre aspekte od 1. do 11. jula. Škorpije će inače biti vrlo intuitivne u julu i to treba da koriste. To može biti značajan period posebno za Škorpije koje se bave uslužnim zanimanjima, uvoz, izvozom, pedagogijom i medicinom. Sjajna koncentracija u radu i dobar poslovni osećaj Škorpije bi mogle osetiti i privatno i poslovno u periodu od 30. jula - 16. avgusta, s tim da je napomena da Škorpije koje rade za druge malo obrate pažnju na odnose sa šefovima, jer to može biti period nesporazuma koji bi mogao posebno da se oseća kroz period od 27. jula - 5. avgusta i od 14. do 18. avgusta. Savet tih dana je da inače budu manje samopopustljive i da izbegavaju da od malog problema prave veći, jer se sve može rešiti diplomatski.

Škorpije koje se bave porodičnim poslovima ili očekuju neki vid podrške kroz posao preko bliskih osoba mogle bi očekivati veću promenu posebno u periodu od 1. do 12. jula i od 27. jula - 15. avgusta. Kraj avgusta i početak septembra je drugi period koji je mnogim Škorpijama preporučljiv za odmor i to što bliže, samo da je more, da se ne putuje nešto mnogo dugo. Bitni sastanci, dobar period za grupne aktivnosti, poslove sa javnošću i sl. od 4. do 17. septembra. I za studente u ovom znaku taj period je jako važan, jer se može nazvati period odricanja, ali pobede.

Sa ulaskom Venere u znak Škorpiona nastaje period transformacije, ali period kada će Škorpije tek imati šta profesionalno da pokažu. To jeste period izazova, dramatičnog izražavanja, strastvene ljubavi prema poslu, ali period kada će Škorpije u odnosu na druge gledati mnogo unapred (zato je i period od 12. do 23. septembra i od 25. septembra - 2. oktobra jako važan, čak za završavanje nekih poslova koji nisu uspeli da se realizuju do kraja). Interesatno deluje i period od 10. oktobra - 8. novembra, kao i period od 23. novembra - 1. decembra koji će doneti da Škorpije mnogo rade, završavaju neke poslove i imaju kontakta sa ljudima sa kojima nisu u prošlosti imale dobru saradnju, ali se sada napravio momenat za bolje projekte, kao i period kada će Škorpije mentalno biti vrlo jake, ubedljive i prelaziti sve prepreke. Iako po raspoloženju taj period nosi privatne oscilacije, biće im naklonjen profesionalno. Posebno Škorpije koje se bave javnim zanimanjima ili su na visokim položajima mogle bi računati na veću popularnost, ali ovo je i period kada mogu videti na koga pouzdanije mogu da se oslone od 12. do 31. decembra.

Kraj godine može doneti naplatu nekog novca, koji nisu uspevale jako dugo (ili da dobiju sudski proces koji je stajao godinama). Posebno u periodu od 30. septembra - 5. decembra. Škorpije mogu doći do sjajnih otkrića, mogu biti izuzetno pronicljive, tajanstvene, pouzdane u radu, ali posebno dobre u istraživačkim poslovima ili poslovima koji traže neki rizik. Škorpije imaju godinu kada će mnogo toga što nisu stigle prethodnih godina da naplate i realizuju u ovoj 2013. Svakako da će se osećati sigurnijim i „moćnijim“ od ulaska Jupitera u znak Raka od kraja juna, kada će im intuicija pomoći da prepoznaju priroritete i prave ljude sa kojima treba da nastave poslovnu saradnju. Posebno je važno reći da Škorpije koje su ostale bez posla iz nekih nerazjašnjenih razloga, imaju mogućnost da se vrate na isto radno mesto, kao da se ništa nije ni desilo. Škorpije treba da se spreme, jer je pred njima godina u kojoj će dobro spojiti iskustvo, znanje i umeće.


Ljubav:

Većina Škorpija ulazi u Novu 2013. sa nekom malom prazninom i osećajem da su na početku. Ipak nije sve tako crno, jer uticaj Venere u prvim znacima januara nosi da se treba okrenuti uživanju, slobodi, avanturama i da treba zanemariti i predrasude i uticaj sredine. Ovo je period kada Škorpije neočekivano mogu upoznati nekog novog, ali sve može biti na vrlo slučajan način, takoreći greškom. Ne tako loš period posebno za slobodne Škorpije pokreće se od 7. do 17. januara, kao i u periodu od 23. do 28. januara. Ne treba propustiti nijedan trenutak da se u januaru da pauza za sebe i rad na sebi, a mnogi mogu imati prijatna iznenađenja preko telefonske, internet komunikacije.

Ženske slobodne Škorpije mogu imati mogućnost javljanja ili kontakta sa starim prijateljima iz škole i neko prijateljstvo može preći i u nešto više. Parola treba da bude „ne očekivati ništa, ustvari očekivati nemoguće“, samo je bitno izbegavati osobine isključivosti i principijalnosti koje štete vama samima. Januar nosi, posebno Škorpijama koje su u nekom komplikovanijem statusu, da se mogu boriti same sa sobom, da im može nedostajati partner, ali da će ostati tvrodglave da ne popuste. Neki lakši razgovor bi prijao svima, samo da se oslobode „stege“ posebno krajem januara.

Februar je mesec kada se Škorpije koje su u braku slobodno mogu baviti uređenjem prostora, češćim viđanjima sa bliskim članovima porodice i kada mogu uključiti neku kreativnu aktivnost. Za one slobodne, svakako potreba za većom nezavisnošću, ali mesec i kada može biti pogrešnih zaljubljivanja koja mogu brzo proći (od 5. do 10. februara i od 18. do 19. februara). Februar mesec nosi mešavinu jake strasti, svađa, nesporazuma, pa opet ljubavi, pa sam sigurna da pripadnicima koji su i u dugim vezama neće biti dosadno. Za ostale savet da ne slušaju sugestije makar i bliskih prijatelja, jer najbolje mogu osetiti šta dalje treba da preduzmu u odnosu na svoju situaciju.

Za Škorpije koje planiraju neka javna predstavljanja svojih voljenih osoba posebno srećan period od 20. februara, koji je inače period sreće i blagostanja. Škorpije u februaru treba posebno da prihvataju pozive prijatelja na zabave, putovanja, jer je to period kada mogu upoznati interesatne nove osobe. Ulazak Venere u Ribama izuzetno može pojačati emocije, doneti im vrlo platonske, jake emotivne odnose, za većinu i mogućnost zabranjenih veza i emotivne misterije, ali sa mešavinom vrlo jakih emocija. Škorpija je znak koji zna često da iskomplikuje stvari i što je situacija teža, to je njoj bolje, pa se većina pripadnika tako može ponašati u ovom periodu. Ipak za one blaže, vreme ljubavi, romantike. Savet - da se kreću blizu vode, mirnih mesta, svetih mesta, jer će tu doživeti nešto dobro (dobar period od 8. do 20. marta).

Kraj marta i početak aprila Škorpijama nosi i bolju energiju, kao da izlaze iz anonimnosti i mogu biti više izložene javnosti, ali za mnoge pripadnike i ljubav na prvi pogled. Celo proleće može posebno Škorpijama sa komplikovanim odnosima doneti stalne oscilacije, nemir, ljubav, strast i sve tako u krug. Savet zvezda je da bi bilo dobro doći do neke prekretnice do početka maja, jer situacija može biti bolnija od početka jeseni do početka zime. Za Škorpije koje su u braku, period tenzija oko finansija, podele imovine, kupovina, roditelja mogao bi se pojaviti u periodu od 12. do 16. aprila, više u periodu od 27. aprila - 11. maja. Škorpije koje su u dužim emotivnim odnosima imaće jako pozitivan period marta, sredine aprila i početka maja kroz veće odluke, ali je to i sjajan period za planiranje potomstva, kao i period od 31. maja - 21. juna. Škorpije koje su dugo u braku posebno od početka proleća mogu biti naklonjene zdravlju svoje voljene osobe i sklone da razmišljaju o promeni prostora ili mesta.

Juni za mnoge Škorpije može biti kontradiktoran, jer može biti sumnji u vernost voljene osobe, da vas je neko slagao ili niste sigurni u osećanja partnera, pokušajte da ne donosite nikakve odluke naglo, već da otvorenije porazgovarate sa voljenom osobom. Ipak stvari se dosta mogu promeniti, posebno za Škorpije prve dekade, sa ulaskom srećnog Jupitera u vodeni znak Raka kada će Škorpije želeti da menjaju svoj život, da budu više okrenute duhovnosti, kada mogu da se osećaju emotivno sigurnijim u sebi i kada će imati šansu da imaju bolje emotivne izbore. Za ostale dobro vreme za zajednički odmor sa voljenom osobom ili neki zanimljiv kraći put, večeru (period od 26. juna - 9. jula i od 16. do 22. jula). U slučaju da nisu uspevali da izađu iz loših emotivnih odnosa, savet je da je juli period „zadnjeg voza“, jer leto može ponuditi posebno srećne prilike. Od jeseni će Škorpije imati više puteva i za koji god da se odluče može biti bolji nego trenutni.

Za kraj juna i početak avgusta savetuje se - za one u stabilnim odnosima, da manje budu džangrizavi, izbegavaju poređenja, analiziranja i da više rade na komunikaciji sa voljenom osobom, ali da izbegavaju spominjanje partnerove/kine porodice. Slobodnim Škorpijama u ovoj godini biće potreban neko bez priče o prošlosti, traumama, neko ko bi ih poredio sa bivšom osobom i neko ko je strpljiv i tolerantan. Jesen najavljuje da će Škorpije posebno biti u vrlo jakom karmičkom periodu kada će prepoznati emocije sa nekim koga su volele u nekoj od prethodnih reinkarnacija (period od 4. septembra - 12. oktobra). To je i period kada će vrlo mlade Škorpije prolaziti kroz period velike transformacija, ali skrivenih ljubavi.

Jesen ne nudi pesimizam, i ne treba da odmah odustajete, već traži da unesete malo vere i da čitate između redova .Za Škorpije koje su u stabilnim odnosima, period od 17. avgusta - 12. septmebra može doneti sreću preko profesionalne strane voljene osobe, ali planiranje nekih zajedničkih lepih stvari. To je vreme kada će mnogi saznati nešto što su dugo očekivali. Druga polovina oktobra za mnoge će više biti okrenuta poslu i u tom periodu Škorpije neće imati realnu sliku šta žele, dok je nešto bolji period otvoren od 7. do 12. novembra, od 21. novembra - 2. decembra i od 13. do 31. decembra (kraj godine posebno srećan za Škorpije koje su u dužim emotivnim odnosima, a za ostale period kada će mnoge Škorpije napokon staviti tačku i želeti jedan period samoće da se odmore od svega).

Za slobodne Škorpije mogućnost da im se ponavljaju slične situacije od početka ove godine, ali period kada će imati želju za ozbiljnom vezom. Decembar je mesec u kojem će Škorpije posebno biti harizmatično tajanstvene, ali diplomatične, pa će sve odluke biti u njihovim rukama. Ovo je godina stalnih uspona i padova za ovaj znak, a mnogi će mučiti muku sa pogrešnim partnerima/kama. Biće tu prekida, pa obnavljanja i sve tako u krug da bi došli do kraja godine i potpuno digli ruke. Za slobodne i one koji su u braku, nešto pozitivniji aspekti, iako Škorpijama treba malo više vremena da se naviknu, prilagode novom partneru, samo prvi jak utisak na početku upoznavanja može nositi da se nešto može pokrenuti ka nečem baš dobrom.

Zdravlje:

Škorpije bi u Novu 2013. trebalo da uđu sa većim rezervama energije, povremenim melanholičnim raspoloženjem, međutim uglavnom dobro. Dobro je i pokrenuti novi režim ishrane ili promeniti navike, upisati nešto novo baš u januaru, jer će to doneti da se bolje osećaju. Međutim, period posebno od prve polovine februara, kao i u periodu od 22. do 27. februara i od 9. do 14. marta nosi apatičnost, sklonost prehladama, nesanice, unutrašnju nervozu, pa je to period u kojem bi bilo dobro pojačati organizam vitaminima i kretati se više.

Škorpijama će jako biti važne emocije u ovoj godini, harmonija i sklad u braku, vezi, pa ako to ne budu imale, mogle bi prolaziti kroz ličnu agresivnost, psihološku iscrpljenost, sklone opekotinama i nestrpljivim izjavama posebno tokom druge polovine marta. U tom periodu potrebno je naći način da izbacuju svoje nezadovoljstvo! Ipak sa ulaskom Marsa u znak Ovna imaće više fizičke energije, biće mnogo preduzimljivije pa se može reći da je to period jačine.

Proleće generalno nosi da emotivno nezadovoljstvo može doneti puno sitnih zdrastvenih problema, od pojačnog besa, problema sa kičmom, glavom. Posebno Škorpije koje se bave sportom trebalo bi da malo povedu računa o mogućim povredama ili težem prihvatanju poraza kroz period kraj marta, sredina aprila.

Početak leta može doneti sklonost sitnijim povredama i problemima sa disajnim organima kod mlađih članova ovog znaka, a prva polovina jula je manje preporučljiva za osobe koje se moraju operisati. U drugoj polovini godine, posebno u periodu od 27. jula do 5. decembra treba više obratiti pažnju na predeo stomaka, jer se Škorpije mogu suočavati sa čestim problemima u tom delu. Razlozi mogu biti razni, od dubokog preživljavanja svega što im se dešava emotivno do poslovnog pritiska.

Decembar mesec je posebno mesec kada Škorpije treba da teže miru, dobrom raspoloženju, redovnim lekarskim pregledima i selekciji preparata koje koriste. To je mesec kada ih jako može pogoditi nepravda, nekorektnost ili netoleratno ponašanje, pa moraju prosto prihvatiti stvari kako dolaze i to shvatiti kao lekciju. Ipak, poznato je da je ovaj znak sjajan pacijent, ali takođe je poznato da sam sebe zna da uništi čuvenim mazohizmom. Zbog toga drage Škorpije volite sebe, imajte više nade i čuvajte psihu, probajte da se distancirate od svega što vam ne prija i da unosite promene. Škorpije posebno u ovoj godini treba više da obrate pažnju na zdrastveno osiguranje, kao i izbor lekara (jesen, proleće).
 • dragana-jeca i SSSS se ovo sviđa

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#5 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:00 AM

Vaga

Karijera:

Vagama je sam početak 2013. odličan za medije, pisanje, učenje stranih jezika, poslovna putovanja, a posebno Vage čija je vrsta posla vezana za stalnu komunikaciju sa ljudima mogu pokazati harizmatičnost kroz period od 1. do 9. januara. Posebno važni dani kroz sve vrste dogovora, čak idealan početak godine za sređivanje lične i poslovne papirologije u periodu od 3. do 8. januara. Vagama ovaj period može biti naklonjen za sve vrste finansijskih pozajmica, ali Vage koje su vezane za ekonomske ustanove mogu biti posebno koncentrisane i odgovorne (period od 16. do 22. januara). Vagama u ovom periodu može profesionalno mnogo značiti emotivna ili porodična podrška, mogu posedovati odgovornost, ozbiljnost pristupu poslu i stalni optimizam.

Druga polovina januara posebno može doneti aktiviranje nekih projekata koji nisu bili mogući u prošloj godini, što ih može obradovati. Vage vole praznike, a posebno u periodu prve polovine januara mogu imati pojačanu maštovitost i kreativnost koju mogu deliti sa prijateljima. Iako im malo naporniji period kroz količinu posla i neplanirane obaveze može biti termin između 9. i 15. januara, Vage će, ako budu imale dovoljno poštovanja i slobode prostora da se izraze na poslu, moći da pokažu izuzetnu inovativnost i originalost u ovom periodu. Posebno dobar period za Vage koje posluju sa strancima. Takođe, period od 7. do 21. februara može doneti umetničke talente, da jako vole svoj posao, da budu vrlo požrtvovane, da imaju dobre mogućnosti kroz posrednička zanimanja, a posebno Vage koje su vezane za umetnička zanimanja mogu pokazati sjajan talenat i neočekivano važne poslovne ponude.

Mala prekretnica na duhovnom planu je od 6. februara, kada će Vage imati izuzetan smisao da saslušaju druge, ali da tačno predosete da je pred njima jako važan period za porodični napredak. Biće vrlo diskretne, ali im se neće dopadati nikakva vrsta dominacije, podela ili pritiska u periodu od 8. januara do 4. februara. Često će im trebati mnogo mira i tišine da bi stvarale, što neće biti baš pokazano kroz januar, prvu polovinu februara, ali ne treba da brinu, jer će tek februar ukazivati na nešto dobro za njih. Vage mogu dobijati u periodu od 7. do 21. februara i pomoć nepoznatih osoba i nekako će im nebo u poslovnom smislu biti naklonjeno. Ne bi bilo loše da poslednje dane februara iskoriste tako što će negde izaći i malo se odmoriti od svega, da bi ponovo krenule u realizaciju onog što su započele početkom godine u periodu od 4. do 17. marta, kao i periodu od 28. marta - 20. aprila (Vage jesu ljupke, kulturne, prefinjene i otmene i u poslu ih često drugi mogu potceniti misleći da su slabe, međutim ovaj znak i te kako zna da iznenadi i pokaže „zube“, ali i da pokaže koliko ume, takav će biti ovaj period, koji je izuzetan za javnost, Vage koje se bave pravom, politikom, diplomatijom, modom i medijima).

Mart je inače mesec jasnih vizija, pa Vage treba to da iskoriste u svoju korist. Biće vrlo plemenite, sklone da naprave dobar odnos sa kolegama, ali neće podnositi primitivizam i bezobrazluk, u tom slučaju znaće da od vedrih osoba postanu vrlo nezgodne. Kraj marta do sredine aprila je period kada će se Vage vrlo dokazati, raditi na vrlo bitnim projektima i kada će biti izuzetno motivisane iako neće imati dovoljno vremena za sebe. Ipak, neće im to teško pasti, jer će sve vreme razmišljati o rezultatima svog rada. Većina Vaga koja još sebe nije poslovno našla u tom periodu mogu imati vrlo konkretne i primamljive ponude za posao. Izuzetna poslovna odgovornost, izdržljivost, humanost, ali moć opažanja i organizacija osećaće se u periodu od 9. do 17. aprila i period od 5. do 10. juna, koji posebno može doneti rezultate rada, ali lično zadovoljstvo i veće zalaganje.

Nešto mirniji, ali stabilan period, kada se mogu osetiti i materijalni rezultati, jeste period od 25. aprila do 6. maja, kao i period od 14. do 20. maja. Period od 21. do 26. maja može biti nešto naporniji kroz kontakte sa finansijskim ustanovama, može se osetiti i malo negativan pritisak u poslu, pa Vage treba da teže većim kompromisima i ravnoteži posebno u poslovnim odnosima. Na materijalnom planu važi savet da ne treba rizikovati i ne treba ulaziti u nepotrebne troškove!.

Idealno vreme za poslove sa inostranstvom, važna poslovna putovanja van zemlje, za studente rođene u ovom znaku posebno period od 14. do 24. juna i od 29. juna - 18. jula, koji će Vagama biti izuzetno naklonjen. Sve Vage koje planiraju da nastave karijeru na drugim prostorima imaju preporuku da izaberu ovaj period, jer im može doneti dobar početak. To je i period kada će Vage raditi mnogo na intelektualnoj nadogradnji, ali kada će se većina i odmarati. Značajni profesionalni aspekti pokreću se ponovo i kroz period od 2. do 18. avgusta, kada Vage mogu i da se suočavaju sa starim problemima u poslu, kada im neće prijati pritisak, grubost ili kritike, ali kada mogu imati posebno unutrašnju energiju i viziju, veru da nešto naprave poslovno dobro.

Period od 15. do 19. avgusta je posebno važan za sastanke, bitnija potpisivanja, dogovore, kada će Vage pokazati sjajnu sklonost ka timskom radu, a posebno će biti ubedljive u javnosti. Ovo je odličan period za kontakt sa uticajnim osobama. Odlično vreme za pisanje i medije. Inače moram napomenuti da ulazak Jupitera, planete sreće, posle 12 godina, kroz znak Raka posebno može imati dobar efekat na Vage, jer će prolaziti od 26. juna, pa u narednih godinu dana preko njihovog polja karijere. Večina Vaga, bez obzira na odlične ponude van zemlje, ipak mogu ostati u zemlji, kroz leto se pojačava i patriotizam, ljubav prema porodici, ali je period dobar za proširenje posla i plodnost u radu. Pojačani dobri poslovni aspekti osećaće se i kroz period od 26. avgusta do 18. septembra kada će se Vage osećati jako samouverene, ali će im mišljenje bliskih ljudi, porodice (čak mogu imati mogućnost da im jedna bliska osoba u porodici u tom periodu takođe doživi veći uspeh) biti jako važno.

Vage koje su u javnim institucijama ili medijima posebno treba da iskoriste taj period, jer će blistati, dobijati pohvale, nagrade, komplimente što će im dati posebnu snagu da dalje stvaraju. Vage koje ne rade, posebno od kraja jula imaju mogućnost da preko starog prijatelja, člana porodice ili bliskog prijatelja dođu do vrlo povoljne i trajne poslovne ponude, pa to svakako treba iskoristiti posebno u periodu od 17. avgusta do 17. septembra. Period dobre poslovne intuicije, idealizma, prijatnih poslovnih izlazaka i dogovora osećaće se i kroz period od 24. do 29. septembra i od 5. do 13. oktobra.

U letnjem periodu će imati veliku podršku od muških osoba, ali će Vage biti te koje će od početka jula želeti da se potpuno povuku iz javnosti i posvete porodici i materinstvu, što je nebeski odobreno kao takođe dobar korak i odluka (povezanost emocija i karijere vlada tokom cele 2013, međutim Vage bez emotivne podrške neće moći da fukcionišu, s druge strane imaće baš od leta period ili –ili, u kojem bi ipak porodica bila na prvom mestu). Sitniji poslovi, dobra memorija, dobar period za Vage koje se bave uslužnim poslovima ili medicinom može biti od 21. oktobra do 12. novembra i od 19. novembra do 6. decembra. Tada je dobro i da se posvete prijateljima, svom zdravlju, a za većinu Vaga ovo je i vreme malog odmora do aktiviranja završnih poslova za ovu godinu.

Od 8. do15. decembra, zbog uticaja Marsa u Vagi, koji može doneti crtu nesigurnosti, ranjivosti, isterivanja pravde, male neorganizacije, sitnijih privatnih problema, Vage se moraju prosto truditi da ništa to ne utiče na njih i da kraj godine završe što kvalitetnije. Moraju izbegavati emotivnost u poslu, čak i kad su u pravu! Savet zvezda do 23. decembra, čak i u poslednjim danima decembra, da posebno u ovom periodu vode računa o zakonima i pravilima, a takođe da vode računa o tome šta potpisuju. To će za Vage biti malo teže vreme za sud, dolazak do pravde, ali i za Vage koje se inače bave pravima period previranja i nervoze, kao i Vagama koje se bave javnim poslom - mogućnost javnih kritika i provokacija. Zato, drage Vage, decembar mora biti mesec pribranosti, dostojanstvenosti, ali i jačanja otpornosti. Samo se smejte i ne dozvolite da vas iko isprovocira, verujte u sebe i ne oslanjajte se ni na koga! Ne dozvolite da decembar pokvari godinu, završite koliko možete posla, ali kao što i sami vidite, pred vama je više nego odlična godina.

Većina Vaga u ovoj godini može nastaviti porodični posao ili pokrenuti porodičnu firmu. Vage jako dolaze do izražaja u ovoj godini, i ako misle da su sve završile u 2012, u zabludi su, jer će im 2013. doneti neplanirani napredak, veću odgovornost i izuzetne mogućnosti. Vage će svakako zbog Saturna u Škorpiji biti ekonomičnije na materijalnom planu, ali će im leto i jesen biti period kada mogu naplatiti svoj rad.


Ljubav:

Početak godine nosi mnogo komunikacije i Vage će biti raspoložene za otvorenije razgovore, za nešto novo, a često ako budu planirale neka putovanja, mogle bi imati jako interesatna poznanstva pri samom početku januara. Ukoliko je bilo nekih zanimljivih kontakata i pri samom izlasku iz 2012. svakako da se to može dobro nastaviti i na samom početku 2013. Vage inače u ovoj godini, pre svega slobodne Vage, teže neobičnijim emotivnim odnosima, ničem „nameštenom“ ili preko posrednika i mogu lično da predosete pri prvom utisku da li je to osoba koja bi im odgovarala ili ne bi.

Vage koje su u braku mogu imati punu kuću gostiju, mogu biti malo razdražljive posebno u drugoj polovini januara, pa za njih važi savet da ne shvataju sve toliko lično. Neka probaju da nađu balans i ,ako je ikako moguće, da naprave toleratniji odnos s partnerom. Biće mnogo situacija neobaveznih odnosa, nerešenih emotivnih priča posebno u periodu od 11. januara do 22. februara, ali će Vage biti sklone da čim im nešto ne odgovara odmah seku u startu, jer neće želeti da gube vreme na ljude koji im ne prijaju (period od 1. januara do 5. marta). Iako je ovo znak koji je najviše usmeren na brak i partnerske odnose, ipak pripada vazduhu, a pri tome i znaku koji voli slobodu, teži nezavisnosti i ne želi da se pokorava nikome. Takav odnos će Vage posebno imati u periodu od 3. do 22. februara, kada može biti nekih simpatičnih flertova, neobaveznih zabava, izlazaka, ali Vage neće biti spremne da uđu u nešto što im ne deluje dovoljno stabilno. To je period kada će Vage imati mogućnost simpatija sa svih strana, ali kada neće želeti potpuno da se vezuju (to se odnosi na pripadnike ovog znaka koje su u slobodnom statusu). Za ostale je to period kada će više biti okrenuti poslu, porodici, uređenju doma, prijateljima.

Vage deluju umornije tokom druge polovine januara i februara, pa ne bi bilo loše da naprave neku promenu u načinu života. Većina Vaga bi mogla da uđe u jedan krajnje neobičan, ali zaljubljiv period od 1. do 12. marta i od 16. do 24. marta, koji bi za mnoge mogao najaviti nagli napredak i srećne okolnosti. To je pravo vreme za nove početke, ali sve se mora dešavati slučajno. Za Vage koje planiraju proširenje porodice ovo bi mogao biti jako dobar period za to. Vage koje su dugo u periodu po principu „ni na nebu, ni na zemlji“ moraju voditi računa, posebno one koje su u braku ili dugoj vezi, jer period od 25. marta do 5. aprila može doneti mnogo svađa, povećanu ranjivost i osećaj da ih voljena osoba nedovoljno poštuje ili ne razume. Ipak, biće i pripadnika koji će se radovati proleću, pa može biti dosta venčanja, veridbi i lepih dešavanja u periodu od 5. do 25. aprila. Posebno Vage koje žele brak mogu imati jedan plodan i srećan period u tom periodu, a zvezde pokazuju da bi taj period bio idealan za mnoge, jer može najaviti trajnije odnose. Pojačana fizička privlačnost, okrenutost rešavanju materijalnih pitanja za mnoge Vage može biti u periodu od 29. aprila do 5. maja i od 12. do 20. maja.

Dva pomračenja, prvo 25. aprila i drugo 9. maja, posebno mogu biti provokativna za Vage koje su dugo same, jer mogu imati mogućnost da nalete na netoleratne i agresivne osobe, ali i za Vage koje dugo muče problem s materijalnim promenama voljene osobe. Proleće za mnoge donosi radost, ali i nagle prekide odnosa, što će svakako zavisiti od ličnog horoskopa, ali je generalni savet da se teži miru, blagim razgovorima i diskreciji. Nešto aktivniji i srećniji period pokreće se od 21. maja do 6. juna, koji nosi ponovo za mnoge zanimljiva putovanja, upoznavanja. Vagama će jako biti važna u izboru partnera mentalna satisfakcija i posebno će uživati uz ambicioznije i duhovitije osobe. Većina pripadnika ovog znaka koja se odluči za neki odmor mogla bi imati srećne emotivne momente u tom periodu.

Takođe interesantan period se pokreće i u periodu od 15. do 22. juna i od 26. juna do 2. jula, u kojem će većina pripadnika ovog znaka biti potpuno okrenuta porodici, proširenju porodice, deci, bračnom partneru/partnerki i težiti emotivnom miru. To će važiti za većinu slobodnih Vaga koje će do leta imati najjaču želju da se vežu, da se više potrude oko voljene osobe ili da u kraćem vremenskom roku planiraju i prva zajednička letovanja. Vage će se osećati dobro i kroz emotivno dobar period od 12. do 21. jula, a možda će biti i više sklona kompromisima, razumevanju voljene osobe kroz period kraj jula, početak avgusta. U tom periodu mnogima može doneti običan izlazak koji će da donese pravo veselje i neočekivanu sreću, a pripadnici ovog znaka koji su više okrenuti poslu mogu posebno preko tog polja upoznati interesantne osobe. U slučaju da se to ne iskoristi, Vage bi trebalo da budu strpljive sve do ulaska njihove Venere u znak Vage od 17. avgusta, kada će se ponovo osećati ležerno, privlačno, kada će biti društveno aktivne. Za mnoge to će ponovo biti dobar period za venčanja i ceremonije, ali skoro svi pripadnici će posebno kvalitetan i važan period imati od 31. avgusta do 17. septembra.

Vage koje su u braku trebalo bi da izbegavaju svađe sa voljenom osobom oko novca tokom cele jeseni, kada bi mogle biti malo nezadovoljne statusom, a ostale mogu biti sklone jačim emocijama koje se ponovo mogu pojaviti u periodu od 19. do 22. septembra i od 18. oktobra do 9. novembra, kada Vage deluju najopuštenije, najoptimističnije, najmotivisanije i svakako da taj period ne treba propustiti za nešto dobro.

Novembar je mesec koji često može doneti nesporazume preko telefona, interneta pa sve bitno ipak treba reći oči u oči, a Vage koje su u zajednici uglavnom će biti okrenute rođacima, deci, pri čemu ne bi trebalo zanemariti voljenu osobu. Na stabilan period Vage bi mogle računati od 28. novembra - 4. decembra i u periodu od 17. do 31. decembra. Većina Vaga sam kraj 2013. i doček Nove 2014. mogu dočakti sa najmilijima kod kuće, tradcionalnije, ali srećno i ispunjeno bez neke velike euforije koja je vladala u toku proleća i sredine jeseni, dok one koje ne prepoznaju pravu osobu okrenuće se karijeri, konaktima sa starim prijateljima i na jedan blag, ali profesionalno zadovoljan način završiti ovu godinu.

Mislim da su Vage spremne za velike korake i moram naglasiti da će većina želeti da se okrene porodičnom miru. Ovo nije znak koji voli da forsira promene, ali iako se smatra najtolerantnijim, neće se tako ponašati u ovoj godini. Može biti emotivniji, osećajniji, povredljiviji, ali svakako optimističan po pitanju emotivne budućnosti. Za mnoge Vage ovo može biti sudbinska godina za brak i ljubav! Samo napred!!!!!

Zdravlje:

Većina Vaga bi mogla u 2013. ući sa malo jačim stresom i nervozom, pa tokom cele godine treba kontrolisati hormone, paziti na štitnu žlezdu i predeo mokraćnih kanala koji bi mogao biti osetljiv u periodu proleće, početak jeseni. Kontakt sa vodom, molitve, meditacije, joga, pilates ili neke lagane aktivnosti posebno bi dobro uticale na psihu Vaga u periodu od 1. marta - 15. maja. Odlično vreme za regulisanje promena načina ishrane je u periodu od 17. septembra - 17. novembra.

U zimskom periodu savetuje se da izbegavaju ekstremne sportove i veće fizičke poslove, jer Vage mogu biti sklone ukočenjima. Savet za kraj februara i početak marta - da se malo pazi na imunitet. Vage u ovoj godini mogu pokazati veću disciplinovanost na polju ishrane i promene navika (do 24. septembra), ali će sve promene napraviti samostalno, ne kroz savete drugih što inače ne vole na polju zdravlja. Uticaj prijatelja i članova porodice, posebno od sredine leta mogu kvalitetno uticati na neke dobre promene. Ženski pripadnici ovog znaka trebalo bi da kontrolišu genitalije i vid, posebno u periodu druge polovine aprila do kraja maja i u periodu s kraja novembra meseca.

Ovaj znak će u 2013. karakteristati sjajna mentalna energija i motivacija, ali veće fizičko iscrpljenje, pa treba raditi na balansu. Period od kraja proleća nosi da će Vagama ipak biti potrebno više snage za rad i planirane obaveze pa mogu slobodno preći na mesnu ishranu. Jesenji period traži dijetalnu ishranu. Generalni utisak: Velika izdržljivost, izuzetna hrabrost i pribranost u situacijama kada je to potrebno!

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#6 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:02 AM

DevicaKarijera:

Vredne Device ulaze u Novu 2013. sa više poslova odjednom, pa će istovremeno obavljati važne i porodične i privatne obaveze, a uz sve to spajati lepo i korisno sa poslom.One ulaze sa većim optimizmom i energijom, raspoložene i da menjaju nešto ako je potrebno i dosta prilagodljive, mada jače na delu, nego na rečima. Iako je početak godine takav da iako su planirale da se odmaraju mogu istovremeno i raditi, u posebno plodan period ulaze od 14. do 29. januara, kada će imati fantastičnu energiju da stvaraju, prave nešto novo, a posebno da se potpuno profesionalno osamostale.

Device koje očekuju neke bitne vesti u vezi neke veće profesionalne promene mogu očekivati nevezano za praznike dobre vesti. Devicama mnogo znači u ovom periodu emotivna podrška i prijatelji, pa se može desiti da ih prijatelji preporučuju, guraju, a da uz to imaju standardne poslovne obaveze. Ovo nije loš početak za Device, čak mogu biti sklone da sebe iznenađuju koliko mogu da urade. Samo je savet zvezda da se manje fizički forsiraju, jer mogu osetiti brzi umor. Ovo je idealno vreme za hobije, a odlično vreme za prijateljstva preko posla, spremanje ispita, a nekako Device svuda stižu pa će imati vremena i za društvo i za ono što treba da završe. Na poslu će posebno biti zainteresovane za nešto novo, ali im neće prijati nikakve podele, a iako mogu biti malo skeptične prema sebi mogu biti više nego uspešne i samostalno.

Koliko je januar dobar čak za brze poslove i rezultate, februar će tek nositi puno dešavanja, promena, mogućnosti i upoznavanja novih osoba kroz poslovno okruženje, genijalnost i prosto jedan period pokreta. Mislim da je ovaj znak potpuno spreman za novu godinu i da može najviše pokazati. Za Device koje ne rade, idealno vreme za zaposlenje. Device će se malo otvoriti javnosti, pa će im prijati internet ćaskanja, ali će biti sklone da uvek idu malo napred u odnosu na druge (može se desiti da brže u odnosu na druge napreduju i poslovno i privatno). Neki savet zvezda je da ne prestaju sa radom do 28. februara, jer će od početka godine to biti izuzetno važan period za ovaj znak, kao neki vid “sezone uspeha i napredovanja”, pa nikako taj period ne treba propustiti. Sa ulaskom sazvežđa Riba znaka njihove opozicije slobodno mogu sebi dati malo oduška, odmora i pauze da se opuste, pa ako treba i olenje, jer im to niko neće zameriti i da se okrenu privatnim stvarima, tako da jedan promenjiviji period bi mogao nastati u periodu od 1. do 18. marta. Tada nije loše malo pustiti misli i okrenuti se sebi i svom telu (mada je poznato da ovaj znak voli da radi i nekad je teško kad treba potpuno da se odmori), da bi se pokrenuli ponovo dosta bitni, ali nešto borbeniji aspekti kada Device treba da pokažu koliko mogu, u periodu od 25. marta - 4. aprila i od 10. do 19. aprila. Tada može biti mogućnosti za vrlo brz poslovni ritam, mogućnost i veće konkurencije i dokazivanja u poslu, povećane impulsivnosti i perfekcionizma, period pobede. U tom periodu većina Devica koje su privatnici trebalo bi da obrate pažnju na poreze, a takođe sve Device treba da izbegavaju nepromišljene novčane odluke, posebno davanje pozajmica! U slučaju da u tom terminu imate neko donošenje bitnijih odluka ili početak poslova, period pokazuje da ćete jedva čekati da se to pokrene.

Ulazak sazvežđa Bika koji prija obostranom zemljanom trojstvu svakako može smiriti energiju, mada nosi i manju brigu oko finansijskih pitanja. Međutim, već u periodu od 23. aprila - 11. maja Device idu ka sporom, ali sigurnom poslovnom napretku, gde posebno mogu pokazati metodičnost, preciznost i imati izuzetnu vizuelnu memoriju. To je dobar period da se napravi neki trajni finansijski plan, dobar period da svoje usluge više naplaćuju. Period od 25. aprila - 24. maja će posebno biti važan studentima u ovom znaku koji mogu u ovom periodu završiti veći deo obaveza i dati više ispita, a posebno važan period za Device pokrenuće se sa mogućnošću da uz stalni posao pokrenu još jedan u periodu od 14. maja - 10. juna, koji je period profesionalnih promena, odličan za karijeru, položaj, status, kada će Device ponovo mudro spojiti lepo i korisno, biti omiljene, ali i skromne. Ovo je period kada mogu računati na dvostruko dobre poslovne rezultate.

Može biti sitnijih previranja, jer je ovaj znak izuzetno samokritičan u periodu od 16.do 18. maja i od 20. do 26. maja, ali je to prolaznog tipa. Device pokreće prijateljstvo, čistoća, kada im dan bude ispunjen obavezama, ali kada stvari idu kako žele, pa od maja meseca nije loše da računaju na dosta neplaniranih obaveza i da naprave male kompromise, ali da rade bez pritiska. U periodu od 13. juna mogu se više okrenuti porodici, prijateljima i planirati i neke lepe odmore koji će im biti potrebni. Za studente taj period može biti malo osetljiv, posebno za one koji imaju završne ispite, međutim, sve se može smiriti od 19. juna. Većina Devica će imati utisak da su prevazišle same sebe do 25. juna i tada treba da se malo opuste i svoje obaveze obavljaju po nekom normalnijem toku.To može trajati do 23. jula, kada se Device opet ponovo poslovno bude i prave planove šta bi dalje mogle raditi, završiti. To je period kada posle odmora treba ponovo da se prilagode poslovnoj rutini; period kada će mnogo raditi na sebi, svom obrazovanju, zdravlju, međutim, i kada mogu biti opterećene ako se drugima ne dopadne to što rade, pa mogu prolaziti kroz unutrašnje krize, što treba da izbegavaju.

Iako će period od 23. jula - 25. avgusta nositi sklonost “mozganju”, jakom egu, ipak taj period većina Devica može kvalitetno iskoristiti, ali moraju voditi računa da emotivne stvari ne utiču na poslovne. U periodu od 26. avgusta - 6. septembra i od 11. do 16. septembra mogu napraviti dobar poslovni plan do kraja godine, obavljati sitnije poslove, a od strane okruženja i porodice u tom periodu će im biti potreban veći podsticaj. Iako jesenji period može doneti nesigurnije odluke u vezi sa novcem, skriveno nezadovoljstvo opet nekim sitnijim problemima na poslu. To je period kada će verbalno biti jaki i posedovati izuzetnu mentalnu snagu, pa mogu preko komunikacije ubrzati da neke stvari ipak budu kako bi oni želeli. Kao da se lakše mogu osećati od 22. septembra - 28. novembra, kada mogu biti nagrađeni za svoj rad. Savet studentima je da se više u tom periodu koncentrišu na učenje, jer može biti malih problema oko polaganja, profesora ili datuma polaganja (period od 24. oktobra - 29. novembra). To je period kada će Device vrlo često morati da obavljaju poslove koji nisu njihovi i kada će morati neželeći da budu strpljiviji u radu i požrtvovani.

U periodu jeseni savetuje se da ne dozvole da sitnija napetost na poslu utiče lično i zdravstveno, jer će to biti prosto nepotrebno! Mogu imati dosta mogućnosti za krakotrajna, ali jednako važna poslovna putovanja u periodu od 7. oktobra - 26. novembra. Sa ulaskom sazvežđa Strelca, Device mogu ući u malo neorganizovaniji period od 22. novembra - 19. decembra kada će se okretati u mestu ne znajući šta pre da završe, ali to može biti i period mentalog umora, pa je savet da se ne forsiraju, jer u suprotnom neće uspeti mnogo bitnije poslove da završe do kraja godine. Za mnoge Device to može biti period poslovnih ponuda za inostranstvo, pa može vladati jedna manja euforija u periodu od 8. do 18. decembra i od 22. do 28. novembra. Iako Device mogu nešto umornije završiti ovu godinu, ne treba zaboraviti da im bitniji poslovni dani mogu biti u periodu od 26. do 28. decembra i od 30. do 31. decembra.

Preporuka zvezda na finansijskom planu da vode računa šta potpisuju i da izbegavaju rizike (posebno Device koje su u braku) u periodu od 3. do 23. decembra. Ovo je izuzetna godina za znak Device. Mislim da mogu unapred da se raduju, jer su pred njima izuzetne promene i lepe stvari, ali zahvaljujući samo njima samima!!!!!Ljubav:

Device bi mogle započeti ovu Novu 2013. sa nekom dobrom zabavom koju bi mogle organizovati i u svom domu. Što se tiče emocija kroz celu ovu godinu mogu biti malo opreznije, temeljnije, ali sklone da ne žure sa nečim novim. Početak godine pozitivan za dom, porodicu, jer se tako osećaju ušuškanije, neće biti sklone nekim velikim pokretima, posebno slobodni pripadnici ovog znaka. Samo Device koje su u stabilnim i dužim odnosima i Device koje su u braku mogu imati jedan miran period veće okrenutosti deci i samom partneru. Slobodne Device mogu sanjariti i više vremena provoditi u svom svetu, usamljenije, jer će početak godine nositi da će porodica biti na prvom mestu. Ukoliko ima pripadnika koji misle da nešto nisu bitno emotivno uradili ili rekli dobar period se otvara poslednjih dana januara.

Devicama može prijati mir i ovo može biti na privatnom planu period veće probirljivosti, ali većina će se pre odlučiti za samoću nego što će rizikovati da uđu u nešto novo. Iako neće priznati javno da im to prija, mogu biti sklone odricanjima i često im posao može biti zamena za ljubav. I za Device važi savet da posebno tokom januara meseca izbegavaju vraćanje na nešto odavno prekinuto, jer one ne mogu živeti po principu “daj šta daš”. U nešto lakši period, kada će nekako malo izaći iz “mraka”, mogu ući od 31. januara - 2. februara, ali će biti mnogo bolje raspoložene za nova poznastva, koja su često moguća preko prijatelja sa posla kroz dobro otvoren period od 14. do 24. februara i od 25. februara - 1. marta.

Mart je mesec koji posebno može doneti povezanost sa voljenim osobama i jaku potrebu za nežnošću i pažnjom Devicama koje su u braku. Za ostale period kada će stidljivo pokazivati naklonost, kada mogu biti malo zbunjene ukoliko bude neplaniranih izlazaka, ali kada neće biti potpuno opuštene u nepoznatom okruženju. Posebno veze koje bi se započele u ovom periodu nosile bi razliku u godinama, mogle bi ostavljati dublji i jači utisak, a time i veću šansu da nešto uspe. Posebno ženski pripadnici ovog znaka mogu biti u martu u fazi davanja veće snage partnerima i idealizacije osoba koje vole. Važno je reći da Device neće olako ulaziti u nešto i da za njih radi vreme, strpljenje od strane drugih, ali da mogu pokazivati želju da im se nešto konkretnije desi u periodu od 9. do 17. marta.

Generalni utisak je da će Device posebno moći da se oslone na dobru procenu emotivnih mogućnosti, saveta i prilika posebno preko starijih rođaka, prijatelja. Veze koje se budu započinjale u periodu od 24. marta – 2. aprila posebno mogu imati snažnu fizičku energiju i jaču strast. Ne tako loš emotivni period za Device mogao bi se pokrenuti i od 10. do 15. aprila, kao i od 18. aprila - 1. maja, iako taj period donosi više odnose bazirane na manjim interesima. Druga polovina aprila je sjajna za putovanja, usavršavanje, kontakte sa strancima i kroz to zanimljiva buduća dešavanja. To je period kada će se Device malo opustiti i biti okrenutije hedonizmu.

Manja ranjivost mogla bi se osetiti sa ulaskom u maj mesec i u periodu od 9. do 14. maja, kada je jako važno da parovi koji su tek ušli u emotivne veze izbegavaju nestrpljivost, svojeglavost, teranje inata koje bi moglo ugroziti skladan emotivni odnos. Iako će druga polovina maja više biti okrenuta poslu, zauzete Device ipak treba da nađu vreme za sebe i porodicu. Period kada mnoge veze mogu doći na malo ozbiljniji nivo i kada postoje mogućnosti da se planira nešto dobro, otvara se kod Devica koje su duže od pola godine zajedno u periodu od 21. do 31. maja, od 3. do 15. juna, kao i period od 30. juna - 12. jula (koji iako donosi zatvorenost, nepoverenje, povremenu kontradiktornost u pokazivanju naklonosti ipak može biti značajan za nešto dobro, konkretno, novo). Stabilan aspekt za Device koje planiraju potomstvo ili odmore preporučljiv u periodu od 17. do 22. jula.

Ulazak Venere u njihov znak od kraja jula neće posebno uticati na ovaj znak koji će stalno raditi i truditi se da dođe do željenog statusa. To je čak vreme kada se Device mogu boriti sa obavezama, ali kada mogu lako odustajati čim nešto ne ide kako su planirale, što je inače njihova glavna osobina na emotivnom planu. Većina Devica koje su u dužim odnosima mogu se malo opustiti, pa je savet da se više usmere porodici posebno u periodu od 24. do 28. jula i od 5. do 23. avgusta. Devicama će posebno biti važna podrška, materijalne nagrade, popularnost, omiljenost i veća emotivna podrška od 28. avgusta - 11. septembra.

Ukoliko slobodne Device ovu godinu u većem delu iskoriste za posao, imaju zadnju fazu dobrih emotivnih aspekata u ovoj godini posebno od 12. do 29. septembra, od 8. do 14. novembra, od 29. novembra - 17. decembra i od 28. do 31. decembra, kada će imati mogućnost da nastave tamo gde su stale ili da iskoriste neke propuštene prilike (kao da će se nešto desiti sa malim zakašnjenjem, što je trebalo da se desi krajem proleća, a razlog tome može biti što će Device posebno u periodu jeseni imati proces nekog vida karmičkog emotivnog prepoznavanja).

Kod Devica nema puno toga da se doda osim da će im posao biti vrlo važan, a emotivno će ići na sigurno. Slobodno treba da prihvataju posrednike u upoznavanjima, jer ova godina nudi nešto dobro preko upoznavanja preko drugih. Iako je puno toga na vama samima, ne dozvolite da vam godina prođe u usamljenosti i maštanju, već dobro pratite svaku situaciju koja će se dešavati od početka proleća do početka zime, jer ima mogućnosti za nešto trajno. Device nisu baš spremne za neke velike emotivne korake, ali im više od svega prija da budu pored osobe koja će ih mentalno motivisati i koja je inteligentna. To je glavni uslov da bi ušle u nešto trajno. Device će imati više puteva u ovoj godini i koji god da izaberu može se pokazati kao dobar.


Zdravlje:

Device bi tokom cele 2013. godine trebalo da vode računa o disajnim organima i povremeno o venskom sistemu (period od 22. februara - 16. aprila, od 3. do 30. juna, period od 10. jula - 10. avgusta). Većina Devica će imati potrebu da nešto menja estetski, ali je ovo znak kome sport i rekreacija treba da budu deo svakodnevice, jer im mogu pomoći da izbace čestu nakupljenu lošu energiju sa posla. Posebno je važno reći da mogu biti sklone trovanjima mlekom i mlečnim proizvodima, pa da je jako važno da vode računa o ishrani od početka jeseni 2013. Vene i stopala mogla bi biti osetljivija u periodu od 22. maja - 19. septembra. Izbegavati veliki kontakt sa hemikalijama, a sve vrste laserskog lečenja, bioenergije su vrlo delotvorni u ovoj godini. Device će biti vrlo izdržljive, sklone pokretu i aktivne, i ne bi trebalo da se suočavaju sa ozbiljnim problemima. Muzika je lek za dušu, pa može prijati radu. Budući da je ovo brižan, ali praktičan znak biće sklon da čim oseti tegobe nađe brzo rešenje za oporavak.
 • vrckasta se ovo sviđa.

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#7 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:04 AM

LavKarijera

Lavovima je početak godine period kada bi više trebalo da budu uključeni u porodične poslove, i kada mogu završavati one obične poslove koje drugi ne vole. Ipak, uticaj Sunca i Plutona preko njihovog polja posla mogao bi im doneti mogućnost da skupe energiju i volju u pokretanju projekata koje su želeli, ali nije zavisio od njih od rođendana prošle godine.

Pozitivan period u januaru mogao bi biti otvoren u periodu od 1. do 16. januara kada bi Lavovi mogli da pokažu izuzetnu genijalnost, originalnost i drugačiji pristup poslu.To je dobar period za nova poslovna upoznavanja ili kontakte. Takođe, ne tako loš period kada bi mogli primiti neke bitnije informacije, imati veću naklonjenost prijatelja i saradnika u poslu doći do dela poslovne slobode koja im je od izuzetnog značaja mogla bi se pokrenuti u periodu od 5. do 16. februara. Iako su Lavovi izuzetno temeljni u poslu, veoma dobri autoriteti i vole da se oslone na svoje potencijale, ipak 2013. godina nudi pomoć sa svih strana, pa internet može biti značajno sredstvo bitnije profesionalne komunikacije. Većina Lavova bi mogla da se osloni na starije članove porodice ili partnera u pokretanju nečeg novog u periodu od 20. februara do 5. marta.

Lavovi mogu malo opreznije profesionalno ući u novu 2013. godinu, znajući da ništa ne dobijaju lako, ali korak po korak može biti izuzetno dobrih šansi za nešto dobro. Važno je reći da je zimski period jako pozitivan za direktnu komunikaciju i dogovore u vezi promena, a da je tek period od 30. marta do 15. aprila (konkretne akcije), kao i period od 20. do 30. aprila, a zatim od 2. do 11. maja za realizaciju planiranog.

Lavovi koji ne rade ili nisu zadovoljni poslom, samo nek izbegavaju nepotrebna nezadovoljstva i od početka godine polako, ali sigurno krenu u traženje nečeg boljeg - možda ne upali odmah, ali svakako period od početka proleća nosi bolje šanse za direktna zaposlenja sve do kraja maja meseca. Pravi profesionalni napredak i najveću snagu Lavovi preko pozicije karijere mogli osećati kroz period od 12.do 30. maja, dok ulazak u jun nudi izuzetno bitne kontakte, dogovore i jako dobre organizacione sposobnosti (važan period od 9. do 26.juna).

Lavovi u ovoj godini a posebno u periodu proleća i leta neće trpeti odbijanja, mogu biti uporniji baš kada osete veće prepreke, ali će im biti jako važno da drugi primete njihov trud i rad. Posebno Lavovi koji se bave nekom vrstom uslužnih poslova mogli bi u ovom periodu da računaju na srećne okolnosti. Često će im ideje padati na pamet slučajno kroz kafenisanje sa prijateljima ili slučajne susrete sa osobama koje dugo nisu videli (period od 28.juna do 23. jula).

Pošto je leto njihovo godišnje doba mogu dobro spajati privatne i poslovne obaveze, ali mogu posle dužeg vremena imati osećaj da nešto rade na pravi način. Nije loše napraviti manju pauzu i uzeti odmor u periodu od 24. jula do 8. avgusta, pošto im taj period može doneti samo manje glavobolje oko sitnih poslova, malo novca, pa će im odmor baš trebati.Već period od 10. do 22. avgusta može doneti sjajne rezultate i lično zadovoljstvo kroz posao.U tom periodu će im posebno biti naklonjene osobe rođene u zemljanom znaku.

Lavovi koji rade za druge duže od šest godina i duže vreme osećaju pritisak od strane autoriteta posebno mogu biti skloni da veća nezadovoljstva prenose na porodicu i osećaju se vrlo ugroženo i poniženo u periodu od 28. jula do 8. septembra. Savet zvezda je ako ne možete trenutno nešto da promenite idite po principu “ništa nisam čuo, ništa nisam video”, ali se trudite da radite svoj posao najbolje što možete. Period od 28. do 31. avgusta može biti interesantan kroz krakotrajna poslovna putovanja, potpisivanje bitnije dokumentacije, važne dogovore telefonom. Ipak, Lavovima neće prijati prva polovina septembra i imaće osećaj da je sve na njima, da su pod velikim pritiskom, da ih sve nervira i teško ide, pa će podrška najmilijih u tom periodu biti najbitnija.

Već period od 15. do 17. septembra može doneti kvalitetan rad, a period od 30. septembra do 20. oktobra nosi bolju energiju, poslovni pokret, ali i odlično vreme za neki vid usavršavanja kroz posao što će Lavovima biti na prvom mestu sa samim ulaskom u novu 2013. godinu (osećaće da mogu biti bolji i da kroz proširenje svog znanja i obrazovanja mogu doći do boljeg posla ili pozicije). Nije loše da o tome više razmišljaju u periodu od 15. marta do 20. aprila ili u periodu od 15. do 21. oktobra.

U letnjem periodu neće trpeti rivalitet, konkurenciju ali će im privatno i poslovno više odgovarati rad sa manje ljudi, u tišini i noću. Mogu očekivati i dobijanje pomoći od stranih državljana posebno u periodu od 24. oktobra di 6. novembra.To je jako lep period za Lavove kada mogu pokazati šta umeju, ali kada će prenositi jednu pozitivnu energiju na poslovno okruženje. U tom periodu posebno mogu imati dar za umetnost, pedagogiju, javne poslove i poslove vezane za inostranstvo. Period od 6. novembra do 4. decembra može biti malo naporan u smislu da treba izdržati taj period u obavljanju svakodnevnih poslova, ali da se mogu privatno osećati malo istrošeno i sklono da ne dobijaju dovoljno podrške pa se mogu na kratko distancirati. Period poslednjih dana decembra može nositi sa sobom to da će dosta rizikovati, seći sve što im soji na putu i prosto želeti da završe ovu godinu sa konkretnim projektima, ali da će skupljati poene za sledeću godinu.Važno je reći da Lavovi mogu očekivati jedan jako važan profesionalan period promena nabolje od 22. aprila do 6. novembra kada bi mogli da računaju na nešto što će ovu godinu činiti značajnom. Često će imati jako veliku podršku bar jedne zrelije osobe u porodici, što će im mnogo značiti, a tu osobu mogu prepoznati jer često može biti malo zahtevnija kao ličnost, sklona da im otvoreno kaže šta treba da promene i sl.

Lavovima je posebno prva polovina 2013. godine društveno aktivna, a imaju mogućnost do 1. juna da uz stalne poslove započnu nešto dodatno što bi došlo potpuno neplanirano u neposlovnom okruženju. Lavovi koji žele da menjaju sve moraju biti strpljivi i ići korak po korak, jer neće sve biti tako jednostavno. Lavovima posao mnogo znači ove godine, a za one koji ne rade ovo svakako može biti godina većeg nezadovoljstva i osećaja neke lične uskraćenosti. Posebno mogu biti odlični u poslovima koji im se nalaze daleko od mesta rođenja i stana u kome trenutno žive. Ovo je godina kada Lavovi uče završne lekcije, ali kada iako mogu imati veća odricanja na koja nisu navikli, mogu biti psihološki jači nego što im se čini. Lavovi koji su na višim položajima, posebno od jula 2013. godine trebalo bi da obrate pažnju na skrivenu izdaju ili krađu.Lavovi mogu sve ako su motivisani, nije im teško da uče i krenu od nule, ali im u ovoj godini treba velika podrška porodice.Ljubav

Lavovi bi u Novu godinu mogli ući sa jačim emocijama i očekivanjima, i imati mogućnost da se zaljube (jako lepi tranziti pojačani kroz period od 1. do 10. januara). Venera koja prolazi znakom Strelca donosi im potrebu za slobodom, ali i većim emotivni optimizam. Ovo je jako lepo vreme za Lavove koji planiraju zajednička putovanja sa voljenom osobom, kao i planiranje potomstva. Već od 11. januara do 2. februara Lavovi moraju da se vrate starom ritmu, poslu, obavezama, ali u tom periodu ukoliko se ništa konkretno ne desi emotivno trebalo bi da izbegavaju vraćanje na prošle ljubavi, da se sećaju nekih prethodnih dobrih vremena i idu linijom manjeg otpora. “Bolje biti sam, nego sa bilo kim” bi bio moto tih dana pa se trudite da sebe zaposlite daljim entuzijazmom, da razmišljate o stvarima koje dugo niste radili ili javljanju ljudima koje dugo niste videli. Pomirite se da ono što je bilo je bilo lepo dok je trajalo i da treba da idete dalje, jer vas čeka nešto novo i mnogo bolje! To je savet zvezda i kroz period od 8