Skoči na sadržaj


Foto

Godisnji horoskop za 2013.god.

Sve sto se tice horoskopa

 • Please log in to reply
127 odgovora na ovu temu

#1 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 07:48 AM

Tema pregledana i odobrena od Team Moderatora !

 

 

 

 

Vodolija

 

 

 
Karijera:

Vodolije ulaze u Novu 2013. sa puno novih ideja i očekivanja, međutim moraju biti jako strpljive do same realizacije. Možda ce im u ovoj godini biti potrebno i više strpljenja i energije nego obično, a Vodolije koje planiraju pokretanje sopstvenog biznisa mogle bi razmišljati o opciji da to pokrenu sa blikim članom porodice ili prijateljem.

Vodolije treba da se u toku zime oslobode starih navika u poslu, trebalo bi da se u toku januara drže malo po strani i da skupljaju energiju pre nečeg značajnog. Na polju novca može biti stalnih oscilacija i ne smeju se predavati. Posebno tokom januara nije loše uložiti svoj maksimum, jer mogu vratiti stare pozajmice ili doći do novca na malo neuobičajen način. Nešto lakše aspekte kada mogu imati više posla, ali interesatnije kontakte sa kolegama i prijateljima u vezi sa poslom, Vodolije bi mogle imati u periodu od 9. do 24. januara. To je period koji nosi više energije, optimizma i dobrih vesti. Nije loše u ovom periodu pokrenuti komunikaciju sa osobama sa kojima su nekad mogle da rade, ali tad to nije bilo moguće, jer mogu doći do pozitivnih promena.

Vodolije koje su posebno vezane za državne institucije i visoke položaje moraju malo biti opreznije, jer je januar mesec mesec loše energije, usporenosti, ograničenja, neispavanosti, sve nekako ide teško i pod nekim pritiskom. Vodolije koje traže posao lakše mogu dobiti posao kroz preporuku prijatelja, posebno osoba koje nisu iz njihovog mesta rođenja, a inače saradnja sa osobama takvog profila je Vodolijama jako profesionalno naklonjena u periodu do 16. januara. Ovo je sjajan period za poslove vezane za socijalne službe, diplomatiju, uvoz i poslove sa inostranstvom, kao i period od 28. januara do 7. februara, koji je odličan za privatni sektor, poslove vezane za trgovinu, prava.

Većina Vodolija ulazi u 2013. umornija i sa malom većim oprezom i pesimizmom nego ranije, međutim sve će se promeniti u periodu od 10. do 17. februara, kada može biti neplaniranih dobrih poslova, vesti i nekog većeg poslovnog pokreta i optimizma. Tada će Vodolije imati kontakt sa više ljudi, pa će biti mnogo lakše. Period od 19. do 25. februara i od 16. do 26. marta su odlični za zaradu, finansije, dolazak do novca, čak u periodu kraja zime i početka proleća Vodolije mogu dobiti nešto što su dugo čekale. Moram naglastiti da koliko će im novac biti naklonjen, toliko se neće u ovoj godini i u ovom periodu nešto dugo zadržavati. Prosto će kako ga dobiju, odmah trošiti, ali na potrebne stvari.

Vodolije vole da pomognu, humane su po prirodi, međutim savet zvezda je da ipak i preko poslovnog i finansijskog plana malo budu opreznije, jer ih neko može vrlo šarmantno „iskoristiti“, posebno u periodu od 12. do 25. marta, kao i od 27. februara do 5. marta. Tokom marta meseca je savet da ne prihvataju dodatne polove koje prosto ne mogu da stignu da urade, kao i da finansijski izbegavaju ulazak u kredite, dodatne pozajmice i sl. Ipak, u odnosu na početak godine, taj period će doneti poslovni pokret, stalna primanja i veće zadovoljstvo!

Vodolije koje studiraju, planiraju da nastave obrazovanje, bave se nekom vrstom prevođenja, poslovima vezanim za saobraćaj ili medije jako pozitivan period se pokreće kada će mentalno biti jake od 24. do 26. marta i od 6. do 20. aprila. Vodolije će posebno u tom periodu pokazivati crtu pravičnosti, ali izuzetan smisao za napredak u eksperimentalnim poslovima. Period od 20. do 24. aprila nije loše naklonjen za finansije, samo je jako važno da tokom cele godine ovaj znak nauči da bude skroman, jer će biti mogućnosti da vuku neka dugovanja iz prethodne godine koja neće moći lako da vraćaju. U slučaju da žele da pokrenu sopstveni biznis ili nešto nezavisno prvi ozbiljniji aspekti će im biti naklonjeni od 20. aprila ili u periodu od 25. aprila do 1. maja i od 7. do 25. maja, kada će Vodolije posebno profesionalno biti u centru pažnje, imati izuzetno dobre ideje, odličnu regeneraciju kroz posao, kontakt sa ljudima koji mogu da im pomognu i imaće jednu jasniju sliku šta žele poslovno. Za ostale to može biti period finansijskih investicija kroz dom i porodicu, ali period kada će napokon doći do jednog mira kroz na polju karijere.

Postoje mogućnosti za odlične prihode i izuzetnu snalažljivost u periodu od 16. maja do 4. juna, kada posebno Vodolije koje se bave tehničkim poslovima, umetnošću, medijima, poslovima vezanim za putovanja mogu računati na sreću i napredak. To je plodan period za rad, proširenje posla, pa svakako Vodolije mogu blistati. Ne tako loši dani kroz komunikaciju u poslu i krakotrajna putovanja mogu se pokrenuti drugom polovinom juna. Ovaj period će većini studenata u ovom znaku biti naklonjen, moguć uspeh i visoke ocene iznad očekivanja. Bitno je da krajem proleća više veruju u sebe i sve će biti kako treba! Posebna crta genijalnosti, optimizma i poslovne sposobnosti povećana u periodu od 25 juna. Ukoliko Vodolije budu očekivale veća primanja, važne sastanke ili početak projekata od kojih dosta očekuju, dobar period je kraj juna sa ulaskom Jupitera u znak Raka kroz njihovo šesto polje – polje posla. Jupiter im donosi sigurnost, zaštitu i sreću, pa će se osećati mnogo sigurnije nego početkom godine. Leto će im prijati i imaće utisak da je pred njima nešto važno.

Jako važan period od 27. juna do13. jula i od 29. jula do 17. avgusta, kada će Vodolije biti izuzetno poslovno afirmisane, disciplinovane, iako im jedino može smetati manja osetljivost porodice, pa će sa jedne strane morati da brinu o drugima, a sa druge će poslovno biti pedantne, tačne i okrenute pravim vrednostima. To je period kada treba pokazati svoje potencijale i kada ne bi trebalo odustajati, ali ni trošiti vreme na ljude sa kojima ste u nekom periodu proslošti imali probleme (odnosi se na prethodno poslovno okruzenje!). Vodolije mogu posebno krajem avgusta imati izuzetan predosećaj da će se poslovno nešto desiti, što može doneti potpunu promenu i mogućnost da napokon nađu krov nad glavom, da reše mnoga porodična pitanja, dok posebno hrabre poteze, veće samopouzdanje, mogućnost velikih poslova i prve rezultate mogu očekivati u periodu od 30. avgusta do 26. septembra.

Vodolijama koje planiraju nastavak studija, promenu zemlje, poslovne aktivnosti van zemlje vrlo naklonjen period od 17. do 25. avgusta i 1. septembra, kao i period od 17. do 20. septembra i 24. do 27. septembra. Sredinom avgusta i s kraja septembra, Vodolije traba da izbegavaju finansijsku brzopletost, jer može doći do poteškoća, sve važne novčane odluke treba donositi polako, po principu „sačekati da prenoći“. Iako period od 12. oktobra nosi sjajnu poslovnu intuiciju, kreativnost (jako dobar period za karijeru), Vodolije koje rade za druge treba da smanje dramatičnost koja može biti povećana početkom oktobra u odnosu na šefove. Kroz ceo jesenji period, posebno oktobar mesec, treba da budu strpljivi, da poslušaju intuiciju, jer im to može mnogo pomoći da prepoznaju prioritete. To je plodan period za karijeru, ali često prvi uspeh može doneti opuštenost, pa Vodolije tokom cele 2013. moraju biti jako pribrane.

U periodu od 11. do 21. oktobra može biti neplaniranih poslovnih obaveza, ali je to period poslovne srece, blagostanja, posebno dobar za Vodolije koje se bave privatnim biznisom (period od 6. oktobra do kraja 2013). Oktobar je jako dobar mesec za studente, kao i Vodolije koje se bave pedagogijom, advokaturom i Vodolije koje čekaju početak novog posla kroz državne institucije. Iako su poznate kao znak koji prihvata sugestije, ali voli da bude samostalan, Vodolijama posebno od početka jeseni, član porodice može pomoći da reše neke nedoumice. Inače od početka oktobra Vodolije će poslovno napredovati tako što će rušiti prepreke, ne obazirući se šta je bilo, nego šta će biti. U periodu od 14. oktobra do 6. novembra mogle bi biti nagrađene za svoju plemenitost mogućnošću da dobiju neočekivane poklone ili veći novac. Većina Vodolija u tom periodu može imati važne poslove na drugim kontinentima i to sa zadivljujućim uspehom. Mnogo će se u medijima pisati o ovom znaku, jer je ovo vreme kada Vodolije nastupaju na pravi način. To neće promeniti ništa veliko, osim što će biti bolje raspoložene.

Korisni dani za obavljanje sitnijih poslova, dobar period za papirologiju, potpisivanja je druga polovina maja, kao i period od 24. novembra do 11. decembra koji Vodolijama može biti naklonjen i za finansije. Posebno Vodolije koje se bave pravima, diplomatijom, zakonom mogu imati izuzetnu moć i poslovne sposobnosti u decembru mesecu, ali većinu procesa i poslova mogu obaviti u periodu od 17. decembra do kraja godine, kada će u Novu 2014. ući jako zadovoljne.

Tokom druge polovine decembra Vodolije bi mogle imati mogućnost da nešto prodaju što su dugo planirale i dobiju pravu materijalnu korist, a mogu donositi i jako dobre novčane odluke, mogu biti smirenije, ali poslovno ambicioznije. Iako je početak godine i sredina proleća za ovaj znak nestabilna, kada mogu biti sklone izolaciji, sigurno je da će Vodolije pokazati sjajne potencijale u drugom delu 2013. Može se reći da će 2013. biti jako značajna, ako ne i sudbinski važna godina za karijeru ovog znaka. Većina Vodolija mogla bi na samom kraju ove godine dobiti zaslužena prava, nagrade, a Vodolije koje čekaju bolji posao imaće mogućnost da od leta do kraja godine nađu posao u svojoj profesiji. Kraj godine je posebno dobar za Vodolije koje su vezane za državne ustanove.

Ljubav:

Vodolije bi na samom ulasku u Novu 2013. trebalo da izbegavaju neke ozbiljne razgovore, analiziranja, mozganja, posebno kontakte sa bivšim partnerima u periodu do 4. januara, kao i od 10. do 13. januara, jer ti dani pojačavaju depresiju i tugu. Vodolije bi trebalo da se maksimalno posvete sebi, svojim prijateljima, kumovima i da ništa posebno ne planiraju tokom prve polovine godine. Većina Vodolija je imala mogućnost da uđe u emotivno važne veze od prošle godine, a ako se to pak nije desilo naredni povoljan period za emocije otvoren je od 16. februara do14. marta. Dani koji su vrlo naklonjeni za parove koji su u vezi, ali i osobe koje su pokrenule nešto značajno otvoreni su od 15. do 21. januara, a posledni dani januara mogu doneti neka bitnija emotivna saznanja koja će biti od koristi.

Vodolije koje su u braku mogu se tokom zime osećati vrlo neshvaćeno i zanemareno od strane voljene osobe koja će više biti okrenuta porodici, poslu, pa ako ste sebe prepoznali u tome, treba raditi na većem zbližavanju, intimnosti posebno tokom druge polovine februara. Vodolije tokom zime prolaze i kroz neki karmički proces čišćenja kada se moraju osloboditi uticaja sredine, prošlosti, i prosto staviti tačku na nešto i sve će biti lakše. Može biti teško u početku, ali kako vreme prolazi biće mnogo lakše i shvatićete da ste doneli dobre odluke. Sve što je staro, nerešeno nije dobro za Vodolije tokom početka godine i prosto moraju sebe naterati da razmišljaju o nekim promenama. Samo oni koji imaju stabilne osobe pored sebe, osobe koje su toleratne i koje su uz njih kad je teško, mogu imati posebno unutrašnju emotivnu sigurnost u periodu od 27. januara do 6. februara.

Februar može biti zanimljiv zbog neobičnih ponuda preko interneta ili internet upoznavanja. Za Vodolije koje vole društvene mreže može se pojaviti misteriozni udvarač, pa će biti u fazi da razmišljaju drugačije. Kraj februara posebno nosi dramatičnost, sklonost pobuni, nedostatak ravnopravnosti i dosta loš period za nove početke. Vodolije često imaju utisak da se samo njima dešavaju neobične stvari, ali nekad i same izazivaju iskušenja. Ipak skrivena emotivna želja u 2013. će ipak biti vezivanje, sigurnost, ljubav i brak, pa se neće izdvajati od ostalih znakova. Pojačana romantičnost, idealizam, bežanje od istine i veća emotivnost, stoji Vodolijama koje su u braku i vezi i za mnoge planiranje zajedničkog života od 26. februara do 15. marta, kao i od 3. do 15. aprila.

Vodolije koje planiraju neke bitne proslave u domu mogu računati na pozitivne aspekte u periodu od 18. do 23. aprila. April je mesec kada će Vodolije ići po principu ili – ili, ali kada mogu biti mnogo otvorenije u iskazivanju emocija i brže u razmišljanjima i emotivnim planovima u odnosu na početak godine. Povremeno mogu imati i faze da bi se slatko posvađale sa nekim bez razloga, pa je važno da rade na samkontroli u periodu od 14. do 18. aprila i od 23. do 29. aprila, kao i u periodu od 13. do 16. maja. Početak maja za mnoge nosi pojačanu fizičku privlačnost, trošenje novca i sklonost da budu okrenute porodici, novcu i finansijskim ulaganjima u dom.

Za slobodne pripadnike period mira. Mnogo brži i aktivniji ljubavni period pokreće se od 18. maja do 2. juna, koji je za mnoge izuzetno srećan za početak veza, planiranje potomstva, opuštanje, zabave, komunikaciju. Posebno će biti aktivne na društvenim mrežama. Slobodne Vodolije mogu na neobičnim mestima da upoznaju nove osobe i taj period nosi „ne očekuj, dobićeš“.

Juni je mesec koji je dobar za Vodolije koje su u braku, ali nosi pojačanu senzitivnost za sve, pa je jako važno unositi nežnost i biti sklon kompromisima, jer može doći do varnica i preosetljivosti, posebno kod ženskih pripadnica. Već period od 29. juna do 7. jula i period od 10. do 19. jula je lakši i strastveniji i postoji mogućnost da mnoge Vodolije koje planiraju zajednički odmor sa partnerom, brak, proširenje porodice imaju veliki napredak. Za slobodne Vodolije ovo je period velike zaljubljenosti i mogućnosti da upoznaju osobu koja će ih ostaviti bez daha, biće vrlo euforične, zadovoljne, odjednom im ništa neće bit teško i prosto će se osećati zadovoljnije nego ikad. Vodolije koje su u braku mogle bi imati dosta dobar period tokom prve polovine jula, dok sam kraj ovog meseca i ulazak u avgust može doneti nemir, nervozu, svadljivost pa probajte da brojite do 100 i da pokažete izdržljivost u tom periodu, dajte podršku voljenoj osobi, nevezano ko je u pravu!

Lakši i zanimljiviji period pokreće se od 5. do15. avgusta kada je dobro da se sa voljenom osobom dogovarate oko svega. Vodolije mogu imati crtu požrtvovanosti i sjajan period da planiraju nešto trajno. Period od 25. avgusta nije loš za odmore, a dobar je za brak, venčanja, zajednička potpisivanja. Poslednji dani avgusta i ulazak u septembar za mnoge Vodolije koje su skoro ušle u vezu može biti period kada mogu biti malo uplašene brzim spletom dešavanja, kao i period kada mogu probati da beže od obaveza ili da se ponašaju suprotno od onoga kako se osećaju. Za ostale period nepredviđenih sitnijih problema, ali period kada treba težiti brzom pomirenju i boljoj komunikaciji.

Period od 2. do 12. septembra nosi mir i period stabilnosti. Ponovo jači, strastveniji aspekti i period kada će Vodolije imati puno emotivnih dešavanja i planova je od 24. do 28. septembra, kao i od 12. oktobra do 4. novembra koji će Vodolijama biti naklonjen. Generalno jesen 2013. nije period godine kada će Vodolije biti potpuno smirene i tada će sitnice moći da ih uznemire. Ako ste ostvarili vezu kakvu ste oduvek zeleli, mali savet zvezda je da se tokom jeseni primirite i izbegavate nepotrebnu uznemirenost, jer će to biti dobro za dalje događaje. Za Vodolije koje su u braku ili dužem odnosu značajan može biti period od 12. do 18. novembra i od 27. novembra do 31. decembra koji će biti izuzetno srećan za planiranje potomstva, nekretnine, porodična slavlja, neka konkretna planiranja. Za ostale, kraj novembra do 8. decembra može doneti osećaj prepuštanja sudbini, samoći i nezadovoljstvo. Međutim, ne odustajte, jer će period od 8. do 24. decembra i od 29. decembra do 1. januara posebno doneti mnogo sreće, ljubavi, zanosa i dobrih ljubavnih okolnosti.

Iako ce Vodolije imati utisak da će im ova godina biti teška u emoconalnom smislu, dešavaće se potpuno suprotno. One će ove godine imati izuzetno prijatna iznenađenja i promene. Čak Vodolije koje misle da im na ovom polju baš i ne ide, imaće nekoliko puteva i ponuda u ovoj godini i mogu biti zbunjene spletom okolnosti. Probajte da ništa ne planirate, ali da ne "bežite" kada se dese emotivne promene, jer je za mnoge ova godina godina vezivanja.

Zdravlje:

Početak godine traži da se Vodolije odmaraju, da pune baterije od svega i da izbegavaju vraćanje na loša dešavanja iz prethodne godine, jer to vrlo negativno može uticati na san, nervni sistem, kosti. Ma koliko u psihološkom smislu bile ranjive, Vodolije će tokom cele ove godine biti izuzetno fizički spremne sa jako dobrom energijom i za teže poslove. Preporuka na samom početku godine je da odu negde na odmor ili provedu vreme sa bliskim osobama.

Treba izbegavati svađalački stav, jer najmanje uznemirenje tokom sredine januara može dovesti do problema sa želucem i kostima. Ukoliko Vodolije planiraju neke generalne preglede, jako dobar period je od početka februara, s tim da je savet zvezda da u februaru i martu budu malo disciplinovanije prema svom telu, ishrani i da izbegavaju da idu linijom manjeg otpora, po principu da im je teško, ali da ništa ne preduzimaju da to promene.

Naročito u periodu do početka maja treba izbegavati brzu, neredovnu, kaloričnu ishranu koja im može uticati na promene raspoloženja i krvotok. Sredinom proleća savetuje se da više šetaju, putuju, a Vodolije koje već imaju dijagnozu treba da urade još jedan pregled vida. Na samom kraju 2012. i početkom ove godine savetuje se da se pazi na šećer u krvi i zglobove.

Letnji period je nešto lakši iako povremeno može dolaziti do manjih problema sa želucem, koji im može biti i najosetljivija tačka ove godine, a u periodu druge polovine jula može doći do problema sa pritiskom. Srčani bolesnici posebno moraju da slušaju savete lekara od početka marta do početka septembra.

Porodični mir je vrlo važan za opšte zdravlje ovog znaka, a naročito zato što Vodolije ulaze u ambiciozniju godinu u poslovnom smislu. Ovo je znak koji može biti sklon nerazjašnjenim dijagnozama. Tako nešto je moguće i u proleće. Generalni savet je da se malo više okrenu sebi, svom zdravlju, društvenom životu, da izbegavaju vraćanje u prošlost i sve će biti dobro. Vodolije koje ulaze u Novu 2013. sa nerešenim emotivnim problemima moraju to preseći, jer će ih mučiti tokom cele ove godine.


Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#2 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 07:50 AM

JaracKarijera:

Jarčevi u 2013. ulaze sa velikim očekivanjima. Iako je ovo znak koji čvrsto stoji na zemlji, ponekad znaju da budu pesimistični. Veruju da su uložili mnogo toga u prethodnom periodu i da njihovo vreme dolazi. Početak godine zbog svog sazvežđa Jarčevi mogu dočekati sa malo većim maštanjima, ali dosta uzdržani. Za Jarčeve koji čekaju posao nije jednostavan period, jer ne mogu prihvatii bilo šta, ali svakako bi u februar mesec mogao najaviti mogućnost zarade, dodatnih poslova dok ne dobiju neku konkretniju ponudu. Ovo je vreme kada mogu imati tajnu pomoć prijatelja u vezi sa poslom.

Dosta dobar period je od 8. do 22. februara kada im se otvaraju nove mogućnosti. Za ostale, januar mesec može biti vreme promena na finansijskom planu, ali koliko god će se Jarčevi truditi da budu ekonomični to im baš neće polaziti za rukom posebno tokom prve polovine februara meseca. Ipak, tokom januara meseca mogli bi naći odličan način kako da zarade novac ili uz pomoć puno kontakta imati mogućnost da prepoznaju pravo vreme.

Prva polovina marta je dobra za imovinske poslove i rad u kući. U tom periodu ne bi trebalo unositi neke veće finansijske rizike ili pozajmice, jer bi vas to opteretilo više nego što se preporučuje i u periodu od 8. do13. maja (bilo bi dobro u tom periodu izbegavati pozajmice, uzimanje kredita i sl). Iako su uvek praktični, imaju kontrolu i svoj posao rade odgovorno, mogu malo biti u senci posla, više rutinski i tehnički sve obavljati bez neke velike euforije posebno na samom početku godine. Međutim u periodu od 3. do 17. aprila i periodu od 21. aprila do 4. maja, nastupa pravo poslovno buđenje za Jarčeve kada treba preduzimati veće odluke, promene, početke. To može biti jako interesatno vreme za Jarčeve koji traže ili žele da promene posao i mogu se osećati jako dobro.

Koliko god su na početku godine bili u maloj senci, sad mogu pokazati šta umeju i koliko vrede. To je jako dobar period za konkurse i mogućnost premeštaja na bolje radno mesto. Jarčevima će materijalna sigurnost jako biti važna u toku maja meseca, kada će izuzetno mnogo energije trošiti da nađu najbolji način da sve završe, a da ne budu u minusu, ali to može biti i period pojačane upornosti kada će očekivati mnogo više generalno. Poslednji dani maja mogu najaviti sjajnu komunikaciju i jedan događaj koji će im doneti poslovno lično ispunjenje. Posebno profesionalno važan period koji već uspešnim Jarčevima najavljuje vreme većeg napredovanja, poštovanja na poslu, većih obaveza je od 28. maja do 6. juna, od 23. juna do 20. jula, kada je idealno vreme i za porodične investicije, zaposlenja. Jarčevi će imati dosta prijatelja i podrške u poslu i imaće mogućnost da se malo poslovno opuste i planiraju dalji period budućnosti. To je period kada Jarčevi treba više da veruju u sebe!

Ulazak Venere u znak Device od početka avgusta, može značiti da će Jarčevi biti vrlo skoncentrisani na rad, obrazovanje, ali da će im prijati neki poslovni mir i da idu korak po korak. Povremene privatne obaveze prema starijim članovima porodice mogu doneti nedostatak energije da se sve što su planirali završi baš u tom periodu, ali ne treba odustajati. To je za mnoge Jarčeve i dobro vreme za krakotrajni odmor, okrenutost porodici, ali ohrabrenje i podrška najmilijih može indirektno uticati na dalji napredak. U slučaju da nezaposleni Jarčevi ne uspeju do kraja jula da pronadđ posao u svojoj profesiji, posebno oni koji konkurišu u državne institucije, svakako nije loše da traži posao sa druge strane, jer septembar najavljuje prazninu.

Za mnoge Jarčeve koji na određenim mestima rade duže od deset godina to može biti period kada će osećati da su jako umorni, da nemaju motiv, da ih niko najbolje ne razume i da im je svega preko glave (period od 22. avgusta do 19. septembra, kao i prvi dani oktobra). Ipak ne treba odustajati i odmah misliti negativno, jer aspekti koji se budu pokrenuli od 28. oktobra do 20. novembra i sam kraj 2013, u periodu od 2. do 17. decembra mogu najaviti izuzetne šanse da Jarčevi prođu tu unutrašnju krizu i da nastave sa radom sa više optimizma. Jarčevi koji su na višim pozicijama ne bi trebalo da se u toku jeseni politički angažuju, jer im to neće doneti neku korist i zadovoljstvo. Za ostale, posebno Jarčeve koji su oblasti informatike, ekonomije, bankarstva ovo može biti period malo većeg pritiska u odnosu na rokove, strožijih pravila na poslu, ali često nezadovoljstva, jer u velikim firmama pola ljudi će obavljati sav posao, pola će samo sedeti.

Jarčevi sa jakom crtom pravičnosti u decembru ništa neće trpeti. Jarčevima ove godine prija i sigurno okruženje, poslovi koji su vezani za manje okruženje i pre svega poslovi koji su u njihovoj struci. Jarčevi koji se bave privatnim biznisom, posebno bi trebalo da obrate pažnju na period januara, kraj marta i maja, jer im to može biti period koji će biti usporeniji i vezan za odricanja, kao i novembar mesec. Može biti mogućnosti da Jarčevi koji ne rade i okrenuti su porodici imaju dileme da li da se vrate starom poslu ili ostave stvari kakve jesu, ali za takav profil pripadnika savet da je bolji period početak zime, tačnije kraj godine.

Jarčevima će posao mnogo značiti u ovoj godini, treba im mnogo pokreta, pozitivnog okruženja i energije i iako mogu imati prepreke ne smeju odustajati. Često će biti nagrađeni kad najmanje očekuju. Poslovno mogu bolje fukcionisati u 2013. godini sa vazdušnim znacima.

Ljubav:

Jarčevi emotivno ulaze u Novu 2013. sa skrivenim optimizmom i željama, ali opet se malo podsvesno plaše baš velikih promena. Ipak, ovaj znak bi mogao imati veće prekretnice i mnogi će se u ovoj godini trajno vezati. Period od 1. do 9. januara nosi veću okrenutost prijateljima, ali izvesnu zatvorenost. Mogu se kriti osećanja, ali sve će biti odmereno, polako. Sa ulaskom Venere u vaš znak, može polako dolaziti do želje za nečim trajnijim, ali ne pokušavajte da menjate navike partnera/ke, jer to može napraviti samo problem bez problema. Biće i onih koji su nešto započeli u prethodnoj godini i koji mogu imati želju da preseku do kraja januara, jer će osećati da nisu spremni za vezivanja. Biće tu vaganja tokom januara, međutim Jarčevi upadaju s vremena na vreme u crne faze, ali nekako uz pomoć jake volje i izlaze iz svega toga.

Kroz mnogo kvalitetniji i jasniji emotivni period mogli bi ući u periodu od 29. januara do 8. februara i od 14. do 25. februara kada bi mnogi slobodni pripadnici ovog znaka mogli očekivati veći emotivni elan, ali i nešto novo. Jarčevi koji su dugo sami mogu imati na početku godine skrivene ljubavi, ali se neće izjašnjavati šta dalje žele, dok većina pripadnika koja je u vezama koje su započete pod čudnim i pomalo ograničavajućim okolnostima mogu imati problem da se drugi mešaju u sve to, na šta treba da obrate pažnju u periodu od 26. februara do 4. marta, od 20. marta do 2. aprila, posebno u prvoj polovini juna meseca - kada mogu pokazati jednu veću oštroumnost, borbu za svoja prava i odbramben stav u odnosu na voljenu osobu.

Za mnoge pripadnike ovog znaka proleće može nositi previranja i samo će veze koje se baziraju na iskrenosti, poverenju i ljubavi opstati. Jarčevi će od aprila preuzimati veću odgovornost u odnosu na starije članove porodice, ali će prosto želeti da stave tačku na sve ono što ih je činilo nesrećnim u prethodnom periodu. Za mnoge Jarčeve koji su u braku ovo može biti sjajan period za gradnje, proširenje stambenog prostora, dobre vesti u vezi vrlo bliskih članova porodice i vreme kada spontano mogu praviti odlične zabave u svom domu. Preporuka je za sve da izbegavaju tvrdoglavost, zatvorenost, ljutnju i veliku kritičnost prema voljenoj osobi u periodu od 6. do 14. aprila, jer to neće biti potrebno. Stabilniji period se pokreće u periodu od 17. aprila do 7. maja, koji može najaviti izuzetno lepe mogućnosti za Jarčeve koji planiraju decu, brak, porodične investicije, ali za sve parove koji "prežive" proleće, jer to može biti vreme jačih strasti, zajedničkih trajnijih planova, dobar za život udvoje.

Iako će Jarčevi ući u malo neorganizovan period od 11. do 24. maja, ipak i to je dobro vreme za ljubav, privatno-poslovna putovanja i neke lepe promene. Mnogi ne treba da se iznenade, jer može biti puno udvaranja od strane osoba gde postoje velike razlike u godinama, statusu, međutim od Jarčeva se traži ove godine da budu diskretni, ali oslobođeni bilo kakvih zabrana. U tom periodu treba slušati sebe i pratiti svoje srce! Za mnoge će se pokrenuti dobar poslovni period do početka juna i svakako da će Jarčevi dobru energiju prenositi na partnera. Ništa im neće biti teško, da pomažu voljenoj osobi savetima i kroz posao i da budu u pokretu.

Druga polovina juna donosi manju osetljivost voljenih osoba, posebno za Jarčeve koji su u dužim vezama ili braku, pa je potrebno praviti kompromise (period od 17. do 28. juna). Ipak sa ulaskom Jupitera u vaše prirodno sedmo polje braka, mnogi će od ovog perioda poželeti da se trajno vežu, vrate starim ljubavima, obnove nešto u šta nisi bili sigurni do sad. Period kada će Jarčevi blistati, ali se osećati zaštićenije pored voljene osobe je i period od 1. do 22. jula - vreme jakih strasti, idealizacije, ljubavi i vreme za nove početke ili razvijanje nečeg svežeg, a zanimljiv period za poslovne dogovore sa voljenom osobom, planiranje nekih lepih odmora i putovanja u periodu od 28. jula do 20. avgusta.

Na kraju avgusta Jarčevi će biti mnogo taktičniji, pa će im biti važan položaj, brak. Jako će ih obradovati vest da se neko ženi ili udaje, a i sami će se osećati sigurnije na ljubavnom planu. Za parove koji su odlučili da se razvedu ovo jeste dobro vreme, jer bi prošlo bez galame i loše energije (od 17. do 22. avgusta i od 1. do 5. septembra). Jarčevi koji su imali mogućnost da započnu vezu mogu imati u ovom periodu s kraja leta i početka jeseni i neka zvanična porodična upoznavanja, ali planiranja nečeg konkretnijeg i inicijative dolaze od voljene osobe. Dosta srećan period za Jarčeve pokrenuće se u periodu od 10. septembra do 5. oktobra. Stabilan i dosta smireniji period u emotivnom smislu ovom znaku sledi u periou od 10. novembra do 6. decembra.

Posebno Jarčevi koji osnuju porodicu, uđu u brak ili nađu u ovoj godini pravu osobu mogu očekivati miran kraj 2013, od 15. decembra do 1. januara. Tada mogu pokazati veću odgovornost i osobinu da im ništa neće biti teško. Ovo je godina praštanja, pomirenja, pa svi oni koji su u ovu 2013. ušli sa nekom gorčinom, nerešenim emotivnim problemima iz prošlosti imaju šansu da to reše lično ili zajednički od početka leta ove godine. Pošto je akcenat često stavljen na osobe koje su slobodne, svakako da je ovo godina kada Jarčevi ne treba da se plaše da pokažu emocije i uđu u nešto ozbiljnije, jer nemaju šta da izgube, može samo da im bude jako lepo. Generalni savet: Izbegavati poređenje sa prošlim emotivnim iskustvima, opustite se i prepustite mašti i emocijama!

Zdravlje:

Jarac je jedan od naizdržljivijih znakova Zodijaka. U ovoj godini se mogu suočavati sa problemima vezanim za cirkulaciju, vene, kapilare i zglobove. Potrebno je ukoliko osetite te probleme, preduzimati neke ozbiljnije mere već od 7. januara do 7. juna. Početak marta i početak juna može doneti prolazne prehlade, ali malo slabiju volju na kojoj treba raditi.

Stariji pripadnici ovog znaka posebno od oktobra meseca treba da paze na kosti i bešiku. Državne zdrastvene ustanove su vrlo naklonjene Jarčevima iako im neće prijati gužve, a ne treba da menjaju stalnog lekara. Početak 2013. donosi pravo vreme za pripadnike koji su od kraja prošle godine imali problema sa zubima.

Planina, prirodna hrana bez konzervansa, sport je pravi lek za inače dugovečan znak. Vrlo je bitan stav i okretanje duhovnim i porodičnim vrednostima na koje je akcenat stavljen od maja meseca. Manje samokritičnosti, više pokreta i opuštenijih misli!

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#3 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 07:54 AM

StrelacKarijera:

Strelčevima ovo može biti period sporog, ali sigurnog uspeha, međutim oni ulaze u Novu 2013. godinu sa vrlo visokim ciljevima, i žele da sve što započnu i završe. Ta upornost će iskreno biti jako dobra i osećaće se tokom cele godine, ali Strelčevi mogu posebno u januaru mukotrpno raditi, kada će morati da se oslone na svoje znanje i izbegavaju opuštanje. Iako su praznici, čak prvi dan nove godine je Strelčevima vrlo naklonjen za posao, ali u malo ozbiljnije ciljeve i veću odgovornost ulaze u periodu od 10. do 22. januara kada bi sporo, ali sigurno išli ka zaradi. Međutim neće biti lako, sve će to nositi ogroman trud, dokazivanje i prosto se moraju pomiriti s tim. Ne tako loš period za poslovne kontakte i okrenutost zaradi i kroz period od 24. januara, a posebno od 31. januara do 4. februara. Strelečvi bi u ovom periodu trebalo da prihvataju sugestije zrelijih osoba, ali da do 7. januara pokrenu sopstveni entuzijazam koji im se ovaj put neće obiti o glavu.

Sa ulaskom sazvežđa Vodolije, Strelčevi će biti u stalnom pokretu, a posebno Strelčevi čija je profesija vezana za saobaćaj, putovanja, predavanje, medije, trgovinu mogu računati na jedan jako dinamičan period od 28. januara do 1. februara, a više kroz period od 3. do 6. februara i od 9. do 17. februara koji će im biti vrlo naklonjen. U tom periodu bi mogli imati nove poslovne kontakte i poznastva, preporuke, ulaganja u privatni biznis i pomoć prijatelja, što svakako može biti dobro za dalji period. Ukoliko bude planiranja sređivanja poslovne dokumentacije, primanja novih radnika dobar period za to je od 20 do 24. februara.

Mart je mesec kada će im trebati mir, podrška familije, jer najmanja uznemirenost na tom polju može uticati na greške u poslu, nepotreban pritisak ili osećaj da ništa ne ide kako treba. U martu Strelčevi mogu dobijati pomoć od osoba od kojih to ne očekuju, a često biti odbijeni od osoba kojima veruju. To je mesec i pogrešnih procena. Sa početkom proleća i ulaskom Venere u znak ovna Strelčevi će dobijati pravu energiju koju su morali da pune u martu i to je period kada treba preuzimati najvažnije stvari (aktiviranje privatnog posla, proširenje posla, okrenutost obrazovanju ili nešto sl.), posebno kroz dobre aspekte u periodu od 22. marta do 1. aprila i od 6. do 8. aprila koji kao dani mogu doneti da se u kratkom roku završi ono što bi za 10 dana. Sklonost brzim razmišljanjima, ne ostavljanje obaveza za sutra i okrenutost većim projektima Strelčeve bi posebno trebalo da pokrene od 15. do 24. aprila. Mala napomena je da svi dogovori u vezi sa novcem moraju biti vezani za direktne razgovore bez uvijanja i da se malo obrati pažnja na kolegijalnost u periodu od 22. do 25. aprila, jer to mogu biti dani kada će Strelčevi biti skloni da se lako iznerviraju i neće moći koncentrišu na najbolji način.

Ipak, period od 2. do10. maja, kao i period od 21. maja do 14. juna je pogodan za jedan plodan, srećan period kada će ih interesovati više stvari odjednom, kada ih neće držati mesto i imati fantastičnu energiju za radom. U tom periodu jako mogu motivisati ostale. Sličan period pojačan je od 4. do 22. jula kada će, posebno Strelčevi koji rade van zemlje, imati izuzetno srećan period, a Strelčevi koji žele da proišruju ili konkretno menjaju nešto (misli se na bolju poziciju) mogu imati šansu da napreduju. To je period dramatike, lakog skretanja pažnje, smisla za glumu, organizaciju, ali okrenutost višim sferama života. Strelčevi bi posebno od tog perioda mogli uticati samonicijativno na povećanje prihoda ili usluga, jer im to može poći za rukom.

Period kraja maja nije loš za Strelčeve koji rade sa rođacima ako žele da pokrenu nešto novo. Kraj jula i prva polovina avgusta meseca biće period nečeg između - ništa konkretno, veliko, ali Strelčevi sve vreme rade, bore se, menjaju druge, savetuju druge, daju se dosta, ali ustvari kao da nema konkretnih rezultata. Ipak nešto društveniji i pokretniji period pokreće se kroz ponovne preporuke, planiranja daljeg perioda od 21. avgusta do 21. septembra koji za Strelčeve može biti opušteniji, lakši period, ali simpatičan, gde će se svi poslovi malo ležernije završavati i kada većina Strelčeva može dobijati nešto zvanično, napismeno.

Mnogo studenata u tom znaku može imati šansu za diplomiranjem ili uspešnim početkom fakulteta. Pošto Strelac sebe često vodi daleko od kuće, na druge prostore, period od 20. septembra do 16. oktobra je posebno srećan za Strelčeve koji direktno zarađuju preko stranih institucija, obrazovnih i državnih službi koje su cenjene, ali i izuzetno srećan za Strelčeve koji očekuju važne premeštaje u druge zemlje. Strelčevi će se kako zbog uticaja jakog Marsa u lavu, tako i ulaska Venere u znak Strelca izuzetno dobro osećati i biti motivisani više nego obično u periodu od 12. oktobra do 17. novembra koji je izuzetno važan za ovaj znak, jer nosi završetak nečeg što su započeli ili na čemu su radili od početka godine, idealan za poslove van zemlje, obrazovanje, zaposlenja, proširenje posla i sl.

Iako druga polovina novembra do kraja godine, najviševiše kroz period od 21. novembra do 12. decembra nosi osećaj da nisu dovoljno cenjeni koliko bi to želeli, mislim da će se raditi o prolaznom nezadovoljstvu, jer ovaj znak ulazi sa puno ambicija i konkretnih ciljeva u 2013. godinu i često će ići po principu“ja mogu sve, samo mi dajte zadatak i motiv“, tako da mislim da se većina pravih Strelaca (onih koji imaju veći broj planeta u ovom znaku) ne treba brinuti, jer je pred njima izuzetno inspirativna godina. Samo da se ne zavarate da će sve tako delovati slatkasto i fino, neće, od početka godine, posebno pri kraju Strelčevi će se dosta “napregnuti“ i raditi, neće uvek sve biti kako žele, ali glavna crta 2013. godine biće neodustajanje što je pohvalno. Mislim da neće biti zadovoljni finansijama, koliko će uložiti energije, ali ako ostanu u plusu ili na pozitivnoj nuli mogu biti zadovoljni, jer ovo nije godina materijalne zarade, već profesionalnih, pa tek materijalnih prekretnica, tako da sve mora ići po nekom redu. Lako se može desiti da većina pripadnika ovog znaka radi i 31. decembra do bukvalno dočeka 2014. godine ali da im to neće smetati, jer će im dani brzo prolaziti u obavezama. Strelčevi koji pred kraj godine očekuju unapređenja, bolje radno mesto ili nešto slično, mogli bi posebno očekivati jako interesantan period od 8. do 31. decembra.

Ljubav:

Strelčevima posebno ženskim pripadnicama bih preporučila da iskoriste i ovaj kraj, ali početak godine da se ulepšavaju, kupuju i udovoljavaju sebi, jer će ih to činiti srecnim, i to veoma, i jako uticati i na njihov odnos u partnerskim i bračnim odnosima. Treba im prosto neka spoljnja, ali i unutrašnja promena da se osećaju ponovo vrednim. Zato drage Strelčice, promenite boju kose, idite na masaže, uživajte u praznicima i prikupite puno energije za ovu godinu.

Svakako vaša Venera je pred kraj 2012. godine ušla u znak Strelca i utiče da budete optimističnije i verujete da će biti mnogo bolje, ali povećava potrebu za nezavisnošću u odnosu na druge. Zbog toga moram da naglasim da neće biti slučajno da se mogi Strelci zaljube pri samom početku ove nastupajuće 2013. godine i to baš, baš! Navijamo za vas, ali je većina Strelčeva zbog Jupitera u polju braka imala šansu da se prošle godine veže i osnuje zajednicu. Svakako da oni mogu uživati u planiranju budućnosti sa svojim voljenim osobama i planirati puno toga do početka leta. Za Strelčeve koji su u vezi, period veće odgovornosti prema voljenoj osobi, okrenutost materijalnim vrednostima, ali želja da se potpuno posvete porodici može se javiti u periodu zime. Interesatniji aspekti mogu biti pokrenuti u periodu samog kraja januara do početka februara koji mnogima mogu doneti neke lepe vesti i upoznavanja, ali moam naglasiti da iako se Strelac u ovoj godini želi vezati, on to ne želi sa bilo kim. Mogu neuobičajeno dugo tražiti adekvatne partnere/ke i mogu biti probirljiviji nego obično. Postoje veće mogućnosti da ovaj znak više nego obično želi brak i porodicu, mir i stabilnost.

Slobodni Strelčevi posebno mogu imati priliku da upadaju u neke mutne situacije iz kojih neće znati kako da se izvuku u periodu od 3. do 20. februara kada je jako važno paziti na komunikaciju, poverenje i malo bolju procenu samih situacija, ali pozitivnih promena može biti tokom kraja februara i samog ulaska u mart mesec. Neće biti neobično da se Strelčevi u ovoj godini vezuju za osobe koje nisu njihove vere, iz njihovog mesta ili zemlje i takve veze mogu imati posebnu snagu i čaroliju.

Medjutim, mora se naglasiti iako je zimski period samo zatišje pred nešto veliko, da će se mnogo ljubavi pripadnika ovog znaka započinjati u vrlo kratkom vremenskom roku kroz period od 12. do 30. marta i kroz period od 6. do 18. aprila (ovi dani često mogu naglasiti da osoba koja vam predstoji može prvo da vas iritira svojim ponašanjem, pa onda da vam se jako dopadne, što nije neobično kod ovog znaka).

Druga polovina aprila i prva polovina maja nosi poruku da ništa ne treba menjati, i da je to period kada većina ako ne iskoristi prethodni period se može malo ulenjiti, okrenuti društvu, izlascima, ali neće imati pravu sliku šta želi. Do 19. maja to može biti period i emotivnih nesporazuma pri prvim kontaktima ili propuštenih prilika, a sam kraj maja i početak juna period brzopletosti, neke prolazne euforije i naglih nepromišljenih odluka, pa je mali savet slobodnim pripadnicima ovog znaka da se ne „zaleću“.

Za one koji planiraju porodicu, brak ili imaju ozbiljnije planove svakako srećan period pokreće se od 26. maja do 16. juna, kao i period od 20. juna do 2. avgusta kada je jako srećan period za zajedničke odmore, planiranje potomstva, neke lepe svečanosti i svakako da će to biti jedan plodan i interesantan period. Strelčevi treba da pored sebe imaju uvek malo umereniju i strpljiviju osobu, ali će ih ipak motivisati fizički lepe i osobe koje su aktivne po karakteru. Mislim da im neće prijati neko ko ih kontroliše, ljubomoriše ili ko stalno pokazuje nezadovoljstvo. Iako prva polovina avgusta za mnoge Strelčeve može doneti i porodičnu ranjivost i opterećenost roditeljima, svakako uz podršku voljene osobe sve će biti lakše. To je pomalo i period kada će se većina Strelčeva vraćati unazad, imati jaka sećanja, ali kada neće želeti da otvoreno pokazuje emocije. Za ostale period dobrog provoda, interesatnih ljubavnih poruka i situacija koje bi se zahvaljujući Veneri u lavu pokrenule u periodu od 3. do 22. jula i periodu od 27. avgusta do18. septembra kada razna lepa dešavanja (koncerti, svadbe, veridbe, rođendani) mogu najaviti mnogo lepih promena. Muški pripadnici ovog znaka trebalo bi da izbegavaju neka preterivanja i opuštanja (posebno pripadnici koji su u dužim odnosima), jer mogu unositi nemir u svoju vezu kroz period od 18. septembra do 1. oktobra i isprovocirati kod pojedinaca moguće prekide ili nepotrebnu uznemirenost koja može voditi da ih sopstvene greške „koštaju“.

Jesen je dobra za druženje, ali traži od Strelaca veću diskreciju, čak i malo sujeverja u smislu kada se nešto desi, da se malo duže čuva u sebi dok se ne razvije u pozitivnom smeru. Strelčevi bi ponovo imali kao zadnju etapu dobrih aspekata i period od 1. do 30. oktobra koji za mnoge može biti značajan po ličnoj sreći upoznavanjima, novim ljubavima, ali zadovoljstvu, šarmu kojem će pleniti, a sve stvari mogu za mnoge koji u ovu godinu ulaze sa velikim očekivanjima biti jasnije do 19. novembra 2013. godine.

Strelčevi koji su u braku (većina) osećaće se mnogo sigurnije uz voljenu osobu od leta, ali očekivati i bolje prihode.Većina Streleca u ovoj godini dosta traži, pa se neće lako vezati, ali je akcenat stavljen na karakeru i reputaciji osobe koju budu izabrali. Horoskop za Strelčeve najavljuje jedan posebno aktivan period sredinom proleća i jeseni kada postoje šanse da Strelčevi koji su dugo sami naglo uđu u jednu jako dobru emotivnu vezu. Zato generalni savet je da je prava ljubav tu, samo morate izaći iz kuće i naći je (naravno figurativno rečeno), nemojte stajati u mestu, nego samo napred! Mnogi Strelčevi koji su procenili da su u pogrešnoj vezi u 2012. godini, mogu se vratiti na istu osobu početkom i pri samom kraju 2013. godine.

Zdravlje

Strelčevi deluju zdravo u 2013. godini i neki generalni utisak je da ne bi trebalo da imaju neke veće probleme, osim da se u februaru i maju savetuju redovnije kontrole, čuvanje od prehlada, ali bi se možda glavni akcenat stavio na poziciju kože i stopala.To su tačke koje mogu biti malo osetljivije u ovoj godini. Pošto je Strelac poznat kao gurman i znak koji baš voli da ručka, uživa, moram iznenaditi one koji žele da smanje kilažu jer će to smanjenje doći prirodno bez dijeta, pošto 2013. godina nudi prirodna mršavljenja, mnogo rada, akcije, pa kroz bolje kretanje i dolazak do adekvatne kilaže i mnogo bolju disciplinu u odnosu na prethodne godine.To se posebno vidi u periodu januara i februara meseca, a posebno krajem leta i početkom jeseni. Strelčevi se ničeg neće posebno odreći, čak većina može osetiti potrebu za domaćim poslovima, kulinarstvom u čemu mogu uživati. Nagle vremenske prilike im neće prijati, ali osim sitnijih problema neće biti nekih većih (period kraj januara, prvih dana februara, juli mesec). Zbog retrogradnog kretanja Merkura u znaku škorpiona i Venere od 17. septembra savet ženskim pripadnicima ovog znaka da u tom periodu, pa sve do sredine oktobra samo malo više povedu računa i kontrolišu genitalije, jer mogu biti sklone skrivenim prehladama.Muškim pripadnicima taj period nosi savet da više spavaju.

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#4 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 07:59 AM

Skorpija


Karijera:

Iako Saturn drage Škorpije prolazi vašim znakom od oktobra prošle godine to nije razlog za tugu. On će vas učiti da budete jače, otpornije, zavodljivije i odgovornije. Škorpije će u Novu godinu ući sa sjajnom energijom i komunikacijom, biće veoma vredne, zato se malo odmarajte, a više radite, jer period do 11. januara, kao i period od 17. januara - 2. februara može doneti puno dešavanja. Početkom godine očekuju vas dobre vesti vezane za novac, a druga polovina januara je idealna da se u domu naprave neke lepe svečanosti i da se kupi nešto vredno. Škorpije koje se bave privatnim poslovanjem mogu imati izuzetno dobre ideje kako da dođu do novca, pa iskoristite taj period.!

Februar je pun inovacija, i mislim da će vam tehničke spravice mnogo pomagati da posao završite lakše, ali da spojite lepo i korisno (neki lep kraći poslovni odmor). Škorpije u Novu 2013. ulaze sa puno elana, energije, dosta okrenute materijalnoj sigurnosti i biće u mogućnosti da tokom januara i februara dođu do zanimljivih novih kontakta kroz posao, da čuju neke povoljne vesti, uđu u poslovni ortakluk, započnu nešto novo ili prosto da nastave sa puno elana sa svojim poslom. Posebno će poslovno biti inspirativne i sklone da dobro prenose znanje, ali moraju dosta da rade na svojoj mentalnoj energiji, da budu vrlo snalažljive u poslovnim aktivnostima u periodu od 3. do 13. februara, kao i u periodu od 22. do 27. februara, kada su moguće nepredviđene poslovne obaveze, ali koje ćete završiti sa lakoćom i bolje nego što ste očekivali.

Studenti rođeni u ovom znaku takođe ulaze u jako ozbiljan i odgovoran period, i bilo bi dobro iskoristiti period od 11. do 27. januara i period od 3. do 12. februara, kao i period od 25. do 27. februara. Iako je mart mesec više mesec kada Škorpije treba da čuvaju energiju i rešavaju neke stvari koje ne vole, ipak period od 15. do 20. marta može doneti završavanje nekih sitnijih poslovea, kao i period od 29. marta, kada bi većina Škorpija koje su vezane za državne ustanove, umetnost i privatno poslovanje imale pred sobom vrlo važne odluke i period pokretanja novih projekata. To je i period kada će Škorpije voleti da rizikuju, kada će raditi više nego obično, ali kada mogu imati konkretnije ciljeve i veće ambicije (period od 29. marta - 3. aprila i period od 7. do 15. aprila). Budući da je Škorpija poznata kao prodoran i energičan znak posebno ta poslovna energija može dolaziti do izražaja baš u aprilu mesecu, kada slobodno treba preuzimati i teže poslove (posebno vezano za drugu polovinu aprila meseca).

Prvih pet dana maja mogu biti vrlo značajni po mudrim i taktičnim odlukama, ali mogu doneti vrlo bitne poslovne dogovore i sastanke, a iako će biti Pomračenje 9. maja. Škorpije to mogu osetiti kao i svaki normalan dan, još energičnije, oštrije, upornije i sa aspektima podrške na poslu, a u periodu od 7. do 14. maja stoji im izuzetna mogućnost dolaska do uspeha. Ne treba zaboraviti da prva polovina maja nosi i sjajno strpljenje i da će Škorpije znati da procene kada je vreme za neke veće poslovne akcije.

Za Škorpije koje ne rade, preporuka da pokrenu to pitanje od kraja marta, tokom celog aprila i prve polovine maja, jer to može biti vrlo pozitivan period za nalaženje posla gde bi mogle da se zadrže malo duže. Kroz poslovne odnose Škorpije nisu uvek dobro došle, jer je to znak koji je direktan, pomalo provokativan i voli da radi stvari po svome. Posebno u slučaju pripadnika koji rade u većim kolektivima savet da pripaze na komunikaciju sa kolegama kroz period od 12. do 15. maja i period od 20. do 26. maja, koji iako može doneti smisao za dolaskom do novca i mogućnost da Škorpijama novac dolazi na nekoliko strana, ipak savetuje da se strpljivije procene sve planirane buduće troškove (to recimo nije uopšte dobro vreme za kupovinu auta, uplatu letovanja, kupovinu knjiga ili pravljenje nekih većih svečanosti u kući). Poslednji dani maja 2013. će posebno nositi upornost, visoke ambicije i sjajne prilike za Škorpije i materijalno i profesionalno, posebno u periodu od 29. maja - 2. juna koji ne treba propustiti.

Ulaskom u juni Škorpije će biti vrlo zauzete, ali opet nešto sentimentalnije i sklone da se nađu drugima u nevolji. Ovo je period kada će biti jako puno posla i kada će biti puno lepih prilika preko posla, s tim da je savet zvezda da se pravi balans između posla i porodice i da se u tom periodu izbegavaju veći fizički poslovi, jer može dolaziti do iscrpljenosti. Škorpije u tom periodu treba da koriste pomoć drugih i traženja protivusluga, jer će tako olakšati mnoge svakodnevne i poslovne obaveze. Druga polovina juna za mnoge je preporučljiva za odmor sa porodicom, a za ostale smanjenje posla i preporuku da se malo odmorite bar do 6. jula, kada ponovo treba ući u isti poslovni ritam, koji će sigurna sam biti vrlo brz i interesantan.

Škorpije koje planiraju život, duži boravak ili traže posao van zemlje mogle bi računati na jako dobre aspekte od 1. do 11. jula. Škorpije će inače biti vrlo intuitivne u julu i to treba da koriste. To može biti značajan period posebno za Škorpije koje se bave uslužnim zanimanjima, uvoz, izvozom, pedagogijom i medicinom. Sjajna koncentracija u radu i dobar poslovni osećaj Škorpije bi mogle osetiti i privatno i poslovno u periodu od 30. jula - 16. avgusta, s tim da je napomena da Škorpije koje rade za druge malo obrate pažnju na odnose sa šefovima, jer to može biti period nesporazuma koji bi mogao posebno da se oseća kroz period od 27. jula - 5. avgusta i od 14. do 18. avgusta. Savet tih dana je da inače budu manje samopopustljive i da izbegavaju da od malog problema prave veći, jer se sve može rešiti diplomatski.

Škorpije koje se bave porodičnim poslovima ili očekuju neki vid podrške kroz posao preko bliskih osoba mogle bi očekivati veću promenu posebno u periodu od 1. do 12. jula i od 27. jula - 15. avgusta. Kraj avgusta i početak septembra je drugi period koji je mnogim Škorpijama preporučljiv za odmor i to što bliže, samo da je more, da se ne putuje nešto mnogo dugo. Bitni sastanci, dobar period za grupne aktivnosti, poslove sa javnošću i sl. od 4. do 17. septembra. I za studente u ovom znaku taj period je jako važan, jer se može nazvati period odricanja, ali pobede.

Sa ulaskom Venere u znak Škorpiona nastaje period transformacije, ali period kada će Škorpije tek imati šta profesionalno da pokažu. To jeste period izazova, dramatičnog izražavanja, strastvene ljubavi prema poslu, ali period kada će Škorpije u odnosu na druge gledati mnogo unapred (zato je i period od 12. do 23. septembra i od 25. septembra - 2. oktobra jako važan, čak za završavanje nekih poslova koji nisu uspeli da se realizuju do kraja). Interesatno deluje i period od 10. oktobra - 8. novembra, kao i period od 23. novembra - 1. decembra koji će doneti da Škorpije mnogo rade, završavaju neke poslove i imaju kontakta sa ljudima sa kojima nisu u prošlosti imale dobru saradnju, ali se sada napravio momenat za bolje projekte, kao i period kada će Škorpije mentalno biti vrlo jake, ubedljive i prelaziti sve prepreke. Iako po raspoloženju taj period nosi privatne oscilacije, biće im naklonjen profesionalno. Posebno Škorpije koje se bave javnim zanimanjima ili su na visokim položajima mogle bi računati na veću popularnost, ali ovo je i period kada mogu videti na koga pouzdanije mogu da se oslone od 12. do 31. decembra.

Kraj godine može doneti naplatu nekog novca, koji nisu uspevale jako dugo (ili da dobiju sudski proces koji je stajao godinama). Posebno u periodu od 30. septembra - 5. decembra. Škorpije mogu doći do sjajnih otkrića, mogu biti izuzetno pronicljive, tajanstvene, pouzdane u radu, ali posebno dobre u istraživačkim poslovima ili poslovima koji traže neki rizik. Škorpije imaju godinu kada će mnogo toga što nisu stigle prethodnih godina da naplate i realizuju u ovoj 2013. Svakako da će se osećati sigurnijim i „moćnijim“ od ulaska Jupitera u znak Raka od kraja juna, kada će im intuicija pomoći da prepoznaju priroritete i prave ljude sa kojima treba da nastave poslovnu saradnju. Posebno je važno reći da Škorpije koje su ostale bez posla iz nekih nerazjašnjenih razloga, imaju mogućnost da se vrate na isto radno mesto, kao da se ništa nije ni desilo. Škorpije treba da se spreme, jer je pred njima godina u kojoj će dobro spojiti iskustvo, znanje i umeće.


Ljubav:

Većina Škorpija ulazi u Novu 2013. sa nekom malom prazninom i osećajem da su na početku. Ipak nije sve tako crno, jer uticaj Venere u prvim znacima januara nosi da se treba okrenuti uživanju, slobodi, avanturama i da treba zanemariti i predrasude i uticaj sredine. Ovo je period kada Škorpije neočekivano mogu upoznati nekog novog, ali sve može biti na vrlo slučajan način, takoreći greškom. Ne tako loš period posebno za slobodne Škorpije pokreće se od 7. do 17. januara, kao i u periodu od 23. do 28. januara. Ne treba propustiti nijedan trenutak da se u januaru da pauza za sebe i rad na sebi, a mnogi mogu imati prijatna iznenađenja preko telefonske, internet komunikacije.

Ženske slobodne Škorpije mogu imati mogućnost javljanja ili kontakta sa starim prijateljima iz škole i neko prijateljstvo može preći i u nešto više. Parola treba da bude „ne očekivati ništa, ustvari očekivati nemoguće“, samo je bitno izbegavati osobine isključivosti i principijalnosti koje štete vama samima. Januar nosi, posebno Škorpijama koje su u nekom komplikovanijem statusu, da se mogu boriti same sa sobom, da im može nedostajati partner, ali da će ostati tvrodglave da ne popuste. Neki lakši razgovor bi prijao svima, samo da se oslobode „stege“ posebno krajem januara.

Februar je mesec kada se Škorpije koje su u braku slobodno mogu baviti uređenjem prostora, češćim viđanjima sa bliskim članovima porodice i kada mogu uključiti neku kreativnu aktivnost. Za one slobodne, svakako potreba za većom nezavisnošću, ali mesec i kada može biti pogrešnih zaljubljivanja koja mogu brzo proći (od 5. do 10. februara i od 18. do 19. februara). Februar mesec nosi mešavinu jake strasti, svađa, nesporazuma, pa opet ljubavi, pa sam sigurna da pripadnicima koji su i u dugim vezama neće biti dosadno. Za ostale savet da ne slušaju sugestije makar i bliskih prijatelja, jer najbolje mogu osetiti šta dalje treba da preduzmu u odnosu na svoju situaciju.

Za Škorpije koje planiraju neka javna predstavljanja svojih voljenih osoba posebno srećan period od 20. februara, koji je inače period sreće i blagostanja. Škorpije u februaru treba posebno da prihvataju pozive prijatelja na zabave, putovanja, jer je to period kada mogu upoznati interesatne nove osobe. Ulazak Venere u Ribama izuzetno može pojačati emocije, doneti im vrlo platonske, jake emotivne odnose, za većinu i mogućnost zabranjenih veza i emotivne misterije, ali sa mešavinom vrlo jakih emocija. Škorpija je znak koji zna često da iskomplikuje stvari i što je situacija teža, to je njoj bolje, pa se većina pripadnika tako može ponašati u ovom periodu. Ipak za one blaže, vreme ljubavi, romantike. Savet - da se kreću blizu vode, mirnih mesta, svetih mesta, jer će tu doživeti nešto dobro (dobar period od 8. do 20. marta).

Kraj marta i početak aprila Škorpijama nosi i bolju energiju, kao da izlaze iz anonimnosti i mogu biti više izložene javnosti, ali za mnoge pripadnike i ljubav na prvi pogled. Celo proleće može posebno Škorpijama sa komplikovanim odnosima doneti stalne oscilacije, nemir, ljubav, strast i sve tako u krug. Savet zvezda je da bi bilo dobro doći do neke prekretnice do početka maja, jer situacija može biti bolnija od početka jeseni do početka zime. Za Škorpije koje su u braku, period tenzija oko finansija, podele imovine, kupovina, roditelja mogao bi se pojaviti u periodu od 12. do 16. aprila, više u periodu od 27. aprila - 11. maja. Škorpije koje su u dužim emotivnim odnosima imaće jako pozitivan period marta, sredine aprila i početka maja kroz veće odluke, ali je to i sjajan period za planiranje potomstva, kao i period od 31. maja - 21. juna. Škorpije koje su dugo u braku posebno od početka proleća mogu biti naklonjene zdravlju svoje voljene osobe i sklone da razmišljaju o promeni prostora ili mesta.

Juni za mnoge Škorpije može biti kontradiktoran, jer može biti sumnji u vernost voljene osobe, da vas je neko slagao ili niste sigurni u osećanja partnera, pokušajte da ne donosite nikakve odluke naglo, već da otvorenije porazgovarate sa voljenom osobom. Ipak stvari se dosta mogu promeniti, posebno za Škorpije prve dekade, sa ulaskom srećnog Jupitera u vodeni znak Raka kada će Škorpije želeti da menjaju svoj život, da budu više okrenute duhovnosti, kada mogu da se osećaju emotivno sigurnijim u sebi i kada će imati šansu da imaju bolje emotivne izbore. Za ostale dobro vreme za zajednički odmor sa voljenom osobom ili neki zanimljiv kraći put, večeru (period od 26. juna - 9. jula i od 16. do 22. jula). U slučaju da nisu uspevali da izađu iz loših emotivnih odnosa, savet je da je juli period „zadnjeg voza“, jer leto može ponuditi posebno srećne prilike. Od jeseni će Škorpije imati više puteva i za koji god da se odluče može biti bolji nego trenutni.

Za kraj juna i početak avgusta savetuje se - za one u stabilnim odnosima, da manje budu džangrizavi, izbegavaju poređenja, analiziranja i da više rade na komunikaciji sa voljenom osobom, ali da izbegavaju spominjanje partnerove/kine porodice. Slobodnim Škorpijama u ovoj godini biće potreban neko bez priče o prošlosti, traumama, neko ko bi ih poredio sa bivšom osobom i neko ko je strpljiv i tolerantan. Jesen najavljuje da će Škorpije posebno biti u vrlo jakom karmičkom periodu kada će prepoznati emocije sa nekim koga su volele u nekoj od prethodnih reinkarnacija (period od 4. septembra - 12. oktobra). To je i period kada će vrlo mlade Škorpije prolaziti kroz period velike transformacija, ali skrivenih ljubavi.

Jesen ne nudi pesimizam, i ne treba da odmah odustajete, već traži da unesete malo vere i da čitate između redova .Za Škorpije koje su u stabilnim odnosima, period od 17. avgusta - 12. septmebra može doneti sreću preko profesionalne strane voljene osobe, ali planiranje nekih zajedničkih lepih stvari. To je vreme kada će mnogi saznati nešto što su dugo očekivali. Druga polovina oktobra za mnoge će više biti okrenuta poslu i u tom periodu Škorpije neće imati realnu sliku šta žele, dok je nešto bolji period otvoren od 7. do 12. novembra, od 21. novembra - 2. decembra i od 13. do 31. decembra (kraj godine posebno srećan za Škorpije koje su u dužim emotivnim odnosima, a za ostale period kada će mnoge Škorpije napokon staviti tačku i želeti jedan period samoće da se odmore od svega).

Za slobodne Škorpije mogućnost da im se ponavljaju slične situacije od početka ove godine, ali period kada će imati želju za ozbiljnom vezom. Decembar je mesec u kojem će Škorpije posebno biti harizmatično tajanstvene, ali diplomatične, pa će sve odluke biti u njihovim rukama. Ovo je godina stalnih uspona i padova za ovaj znak, a mnogi će mučiti muku sa pogrešnim partnerima/kama. Biće tu prekida, pa obnavljanja i sve tako u krug da bi došli do kraja godine i potpuno digli ruke. Za slobodne i one koji su u braku, nešto pozitivniji aspekti, iako Škorpijama treba malo više vremena da se naviknu, prilagode novom partneru, samo prvi jak utisak na početku upoznavanja može nositi da se nešto može pokrenuti ka nečem baš dobrom.

Zdravlje:

Škorpije bi u Novu 2013. trebalo da uđu sa većim rezervama energije, povremenim melanholičnim raspoloženjem, međutim uglavnom dobro. Dobro je i pokrenuti novi režim ishrane ili promeniti navike, upisati nešto novo baš u januaru, jer će to doneti da se bolje osećaju. Međutim, period posebno od prve polovine februara, kao i u periodu od 22. do 27. februara i od 9. do 14. marta nosi apatičnost, sklonost prehladama, nesanice, unutrašnju nervozu, pa je to period u kojem bi bilo dobro pojačati organizam vitaminima i kretati se više.

Škorpijama će jako biti važne emocije u ovoj godini, harmonija i sklad u braku, vezi, pa ako to ne budu imale, mogle bi prolaziti kroz ličnu agresivnost, psihološku iscrpljenost, sklone opekotinama i nestrpljivim izjavama posebno tokom druge polovine marta. U tom periodu potrebno je naći način da izbacuju svoje nezadovoljstvo! Ipak sa ulaskom Marsa u znak Ovna imaće više fizičke energije, biće mnogo preduzimljivije pa se može reći da je to period jačine.

Proleće generalno nosi da emotivno nezadovoljstvo može doneti puno sitnih zdrastvenih problema, od pojačnog besa, problema sa kičmom, glavom. Posebno Škorpije koje se bave sportom trebalo bi da malo povedu računa o mogućim povredama ili težem prihvatanju poraza kroz period kraj marta, sredina aprila.

Početak leta može doneti sklonost sitnijim povredama i problemima sa disajnim organima kod mlađih članova ovog znaka, a prva polovina jula je manje preporučljiva za osobe koje se moraju operisati. U drugoj polovini godine, posebno u periodu od 27. jula do 5. decembra treba više obratiti pažnju na predeo stomaka, jer se Škorpije mogu suočavati sa čestim problemima u tom delu. Razlozi mogu biti razni, od dubokog preživljavanja svega što im se dešava emotivno do poslovnog pritiska.

Decembar mesec je posebno mesec kada Škorpije treba da teže miru, dobrom raspoloženju, redovnim lekarskim pregledima i selekciji preparata koje koriste. To je mesec kada ih jako može pogoditi nepravda, nekorektnost ili netoleratno ponašanje, pa moraju prosto prihvatiti stvari kako dolaze i to shvatiti kao lekciju. Ipak, poznato je da je ovaj znak sjajan pacijent, ali takođe je poznato da sam sebe zna da uništi čuvenim mazohizmom. Zbog toga drage Škorpije volite sebe, imajte više nade i čuvajte psihu, probajte da se distancirate od svega što vam ne prija i da unosite promene. Škorpije posebno u ovoj godini treba više da obrate pažnju na zdrastveno osiguranje, kao i izbor lekara (jesen, proleće).

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#5 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:00 AM

Vaga

Karijera:

Vagama je sam početak 2013. odličan za medije, pisanje, učenje stranih jezika, poslovna putovanja, a posebno Vage čija je vrsta posla vezana za stalnu komunikaciju sa ljudima mogu pokazati harizmatičnost kroz period od 1. do 9. januara. Posebno važni dani kroz sve vrste dogovora, čak idealan početak godine za sređivanje lične i poslovne papirologije u periodu od 3. do 8. januara. Vagama ovaj period može biti naklonjen za sve vrste finansijskih pozajmica, ali Vage koje su vezane za ekonomske ustanove mogu biti posebno koncentrisane i odgovorne (period od 16. do 22. januara). Vagama u ovom periodu može profesionalno mnogo značiti emotivna ili porodična podrška, mogu posedovati odgovornost, ozbiljnost pristupu poslu i stalni optimizam.

Druga polovina januara posebno može doneti aktiviranje nekih projekata koji nisu bili mogući u prošloj godini, što ih može obradovati. Vage vole praznike, a posebno u periodu prve polovine januara mogu imati pojačanu maštovitost i kreativnost koju mogu deliti sa prijateljima. Iako im malo naporniji period kroz količinu posla i neplanirane obaveze može biti termin između 9. i 15. januara, Vage će, ako budu imale dovoljno poštovanja i slobode prostora da se izraze na poslu, moći da pokažu izuzetnu inovativnost i originalost u ovom periodu. Posebno dobar period za Vage koje posluju sa strancima. Takođe, period od 7. do 21. februara može doneti umetničke talente, da jako vole svoj posao, da budu vrlo požrtvovane, da imaju dobre mogućnosti kroz posrednička zanimanja, a posebno Vage koje su vezane za umetnička zanimanja mogu pokazati sjajan talenat i neočekivano važne poslovne ponude.

Mala prekretnica na duhovnom planu je od 6. februara, kada će Vage imati izuzetan smisao da saslušaju druge, ali da tačno predosete da je pred njima jako važan period za porodični napredak. Biće vrlo diskretne, ali im se neće dopadati nikakva vrsta dominacije, podela ili pritiska u periodu od 8. januara do 4. februara. Često će im trebati mnogo mira i tišine da bi stvarale, što neće biti baš pokazano kroz januar, prvu polovinu februara, ali ne treba da brinu, jer će tek februar ukazivati na nešto dobro za njih. Vage mogu dobijati u periodu od 7. do 21. februara i pomoć nepoznatih osoba i nekako će im nebo u poslovnom smislu biti naklonjeno. Ne bi bilo loše da poslednje dane februara iskoriste tako što će negde izaći i malo se odmoriti od svega, da bi ponovo krenule u realizaciju onog što su započele početkom godine u periodu od 4. do 17. marta, kao i periodu od 28. marta - 20. aprila (Vage jesu ljupke, kulturne, prefinjene i otmene i u poslu ih često drugi mogu potceniti misleći da su slabe, međutim ovaj znak i te kako zna da iznenadi i pokaže „zube“, ali i da pokaže koliko ume, takav će biti ovaj period, koji je izuzetan za javnost, Vage koje se bave pravom, politikom, diplomatijom, modom i medijima).

Mart je inače mesec jasnih vizija, pa Vage treba to da iskoriste u svoju korist. Biće vrlo plemenite, sklone da naprave dobar odnos sa kolegama, ali neće podnositi primitivizam i bezobrazluk, u tom slučaju znaće da od vedrih osoba postanu vrlo nezgodne. Kraj marta do sredine aprila je period kada će se Vage vrlo dokazati, raditi na vrlo bitnim projektima i kada će biti izuzetno motivisane iako neće imati dovoljno vremena za sebe. Ipak, neće im to teško pasti, jer će sve vreme razmišljati o rezultatima svog rada. Većina Vaga koja još sebe nije poslovno našla u tom periodu mogu imati vrlo konkretne i primamljive ponude za posao. Izuzetna poslovna odgovornost, izdržljivost, humanost, ali moć opažanja i organizacija osećaće se u periodu od 9. do 17. aprila i period od 5. do 10. juna, koji posebno može doneti rezultate rada, ali lično zadovoljstvo i veće zalaganje.

Nešto mirniji, ali stabilan period, kada se mogu osetiti i materijalni rezultati, jeste period od 25. aprila do 6. maja, kao i period od 14. do 20. maja. Period od 21. do 26. maja može biti nešto naporniji kroz kontakte sa finansijskim ustanovama, može se osetiti i malo negativan pritisak u poslu, pa Vage treba da teže većim kompromisima i ravnoteži posebno u poslovnim odnosima. Na materijalnom planu važi savet da ne treba rizikovati i ne treba ulaziti u nepotrebne troškove!.

Idealno vreme za poslove sa inostranstvom, važna poslovna putovanja van zemlje, za studente rođene u ovom znaku posebno period od 14. do 24. juna i od 29. juna - 18. jula, koji će Vagama biti izuzetno naklonjen. Sve Vage koje planiraju da nastave karijeru na drugim prostorima imaju preporuku da izaberu ovaj period, jer im može doneti dobar početak. To je i period kada će Vage raditi mnogo na intelektualnoj nadogradnji, ali kada će se većina i odmarati. Značajni profesionalni aspekti pokreću se ponovo i kroz period od 2. do 18. avgusta, kada Vage mogu i da se suočavaju sa starim problemima u poslu, kada im neće prijati pritisak, grubost ili kritike, ali kada mogu imati posebno unutrašnju energiju i viziju, veru da nešto naprave poslovno dobro.

Period od 15. do 19. avgusta je posebno važan za sastanke, bitnija potpisivanja, dogovore, kada će Vage pokazati sjajnu sklonost ka timskom radu, a posebno će biti ubedljive u javnosti. Ovo je odličan period za kontakt sa uticajnim osobama. Odlično vreme za pisanje i medije. Inače moram napomenuti da ulazak Jupitera, planete sreće, posle 12 godina, kroz znak Raka posebno može imati dobar efekat na Vage, jer će prolaziti od 26. juna, pa u narednih godinu dana preko njihovog polja karijere. Večina Vaga, bez obzira na odlične ponude van zemlje, ipak mogu ostati u zemlji, kroz leto se pojačava i patriotizam, ljubav prema porodici, ali je period dobar za proširenje posla i plodnost u radu. Pojačani dobri poslovni aspekti osećaće se i kroz period od 26. avgusta do 18. septembra kada će se Vage osećati jako samouverene, ali će im mišljenje bliskih ljudi, porodice (čak mogu imati mogućnost da im jedna bliska osoba u porodici u tom periodu takođe doživi veći uspeh) biti jako važno.

Vage koje su u javnim institucijama ili medijima posebno treba da iskoriste taj period, jer će blistati, dobijati pohvale, nagrade, komplimente što će im dati posebnu snagu da dalje stvaraju. Vage koje ne rade, posebno od kraja jula imaju mogućnost da preko starog prijatelja, člana porodice ili bliskog prijatelja dođu do vrlo povoljne i trajne poslovne ponude, pa to svakako treba iskoristiti posebno u periodu od 17. avgusta do 17. septembra. Period dobre poslovne intuicije, idealizma, prijatnih poslovnih izlazaka i dogovora osećaće se i kroz period od 24. do 29. septembra i od 5. do 13. oktobra.

U letnjem periodu će imati veliku podršku od muških osoba, ali će Vage biti te koje će od početka jula želeti da se potpuno povuku iz javnosti i posvete porodici i materinstvu, što je nebeski odobreno kao takođe dobar korak i odluka (povezanost emocija i karijere vlada tokom cele 2013, međutim Vage bez emotivne podrške neće moći da fukcionišu, s druge strane imaće baš od leta period ili –ili, u kojem bi ipak porodica bila na prvom mestu). Sitniji poslovi, dobra memorija, dobar period za Vage koje se bave uslužnim poslovima ili medicinom može biti od 21. oktobra do 12. novembra i od 19. novembra do 6. decembra. Tada je dobro i da se posvete prijateljima, svom zdravlju, a za većinu Vaga ovo je i vreme malog odmora do aktiviranja završnih poslova za ovu godinu.

Od 8. do15. decembra, zbog uticaja Marsa u Vagi, koji može doneti crtu nesigurnosti, ranjivosti, isterivanja pravde, male neorganizacije, sitnijih privatnih problema, Vage se moraju prosto truditi da ništa to ne utiče na njih i da kraj godine završe što kvalitetnije. Moraju izbegavati emotivnost u poslu, čak i kad su u pravu! Savet zvezda do 23. decembra, čak i u poslednjim danima decembra, da posebno u ovom periodu vode računa o zakonima i pravilima, a takođe da vode računa o tome šta potpisuju. To će za Vage biti malo teže vreme za sud, dolazak do pravde, ali i za Vage koje se inače bave pravima period previranja i nervoze, kao i Vagama koje se bave javnim poslom - mogućnost javnih kritika i provokacija. Zato, drage Vage, decembar mora biti mesec pribranosti, dostojanstvenosti, ali i jačanja otpornosti. Samo se smejte i ne dozvolite da vas iko isprovocira, verujte u sebe i ne oslanjajte se ni na koga! Ne dozvolite da decembar pokvari godinu, završite koliko možete posla, ali kao što i sami vidite, pred vama je više nego odlična godina.

Većina Vaga u ovoj godini može nastaviti porodični posao ili pokrenuti porodičnu firmu. Vage jako dolaze do izražaja u ovoj godini, i ako misle da su sve završile u 2012, u zabludi su, jer će im 2013. doneti neplanirani napredak, veću odgovornost i izuzetne mogućnosti. Vage će svakako zbog Saturna u Škorpiji biti ekonomičnije na materijalnom planu, ali će im leto i jesen biti period kada mogu naplatiti svoj rad.


Ljubav:

Početak godine nosi mnogo komunikacije i Vage će biti raspoložene za otvorenije razgovore, za nešto novo, a često ako budu planirale neka putovanja, mogle bi imati jako interesatna poznanstva pri samom početku januara. Ukoliko je bilo nekih zanimljivih kontakata i pri samom izlasku iz 2012. svakako da se to može dobro nastaviti i na samom početku 2013. Vage inače u ovoj godini, pre svega slobodne Vage, teže neobičnijim emotivnim odnosima, ničem „nameštenom“ ili preko posrednika i mogu lično da predosete pri prvom utisku da li je to osoba koja bi im odgovarala ili ne bi.

Vage koje su u braku mogu imati punu kuću gostiju, mogu biti malo razdražljive posebno u drugoj polovini januara, pa za njih važi savet da ne shvataju sve toliko lično. Neka probaju da nađu balans i ,ako je ikako moguće, da naprave toleratniji odnos s partnerom. Biće mnogo situacija neobaveznih odnosa, nerešenih emotivnih priča posebno u periodu od 11. januara do 22. februara, ali će Vage biti sklone da čim im nešto ne odgovara odmah seku u startu, jer neće želeti da gube vreme na ljude koji im ne prijaju (period od 1. januara do 5. marta). Iako je ovo znak koji je najviše usmeren na brak i partnerske odnose, ipak pripada vazduhu, a pri tome i znaku koji voli slobodu, teži nezavisnosti i ne želi da se pokorava nikome. Takav odnos će Vage posebno imati u periodu od 3. do 22. februara, kada može biti nekih simpatičnih flertova, neobaveznih zabava, izlazaka, ali Vage neće biti spremne da uđu u nešto što im ne deluje dovoljno stabilno. To je period kada će Vage imati mogućnost simpatija sa svih strana, ali kada neće želeti potpuno da se vezuju (to se odnosi na pripadnike ovog znaka koje su u slobodnom statusu). Za ostale je to period kada će više biti okrenuti poslu, porodici, uređenju doma, prijateljima.

Vage deluju umornije tokom druge polovine januara i februara, pa ne bi bilo loše da naprave neku promenu u načinu života. Većina Vaga bi mogla da uđe u jedan krajnje neobičan, ali zaljubljiv period od 1. do 12. marta i od 16. do 24. marta, koji bi za mnoge mogao najaviti nagli napredak i srećne okolnosti. To je pravo vreme za nove početke, ali sve se mora dešavati slučajno. Za Vage koje planiraju proširenje porodice ovo bi mogao biti jako dobar period za to. Vage koje su dugo u periodu po principu „ni na nebu, ni na zemlji“ moraju voditi računa, posebno one koje su u braku ili dugoj vezi, jer period od 25. marta do 5. aprila može doneti mnogo svađa, povećanu ranjivost i osećaj da ih voljena osoba nedovoljno poštuje ili ne razume. Ipak, biće i pripadnika koji će se radovati proleću, pa može biti dosta venčanja, veridbi i lepih dešavanja u periodu od 5. do 25. aprila. Posebno Vage koje žele brak mogu imati jedan plodan i srećan period u tom periodu, a zvezde pokazuju da bi taj period bio idealan za mnoge, jer može najaviti trajnije odnose. Pojačana fizička privlačnost, okrenutost rešavanju materijalnih pitanja za mnoge Vage može biti u periodu od 29. aprila do 5. maja i od 12. do 20. maja.

Dva pomračenja, prvo 25. aprila i drugo 9. maja, posebno mogu biti provokativna za Vage koje su dugo same, jer mogu imati mogućnost da nalete na netoleratne i agresivne osobe, ali i za Vage koje dugo muče problem s materijalnim promenama voljene osobe. Proleće za mnoge donosi radost, ali i nagle prekide odnosa, što će svakako zavisiti od ličnog horoskopa, ali je generalni savet da se teži miru, blagim razgovorima i diskreciji. Nešto aktivniji i srećniji period pokreće se od 21. maja do 6. juna, koji nosi ponovo za mnoge zanimljiva putovanja, upoznavanja. Vagama će jako biti važna u izboru partnera mentalna satisfakcija i posebno će uživati uz ambicioznije i duhovitije osobe. Većina pripadnika ovog znaka koja se odluči za neki odmor mogla bi imati srećne emotivne momente u tom periodu.

Takođe interesantan period se pokreće i u periodu od 15. do 22. juna i od 26. juna do 2. jula, u kojem će većina pripadnika ovog znaka biti potpuno okrenuta porodici, proširenju porodice, deci, bračnom partneru/partnerki i težiti emotivnom miru. To će važiti za većinu slobodnih Vaga koje će do leta imati najjaču želju da se vežu, da se više potrude oko voljene osobe ili da u kraćem vremenskom roku planiraju i prva zajednička letovanja. Vage će se osećati dobro i kroz emotivno dobar period od 12. do 21. jula, a možda će biti i više sklona kompromisima, razumevanju voljene osobe kroz period kraj jula, početak avgusta. U tom periodu mnogima može doneti običan izlazak koji će da donese pravo veselje i neočekivanu sreću, a pripadnici ovog znaka koji su više okrenuti poslu mogu posebno preko tog polja upoznati interesantne osobe. U slučaju da se to ne iskoristi, Vage bi trebalo da budu strpljive sve do ulaska njihove Venere u znak Vage od 17. avgusta, kada će se ponovo osećati ležerno, privlačno, kada će biti društveno aktivne. Za mnoge to će ponovo biti dobar period za venčanja i ceremonije, ali skoro svi pripadnici će posebno kvalitetan i važan period imati od 31. avgusta do 17. septembra.

Vage koje su u braku trebalo bi da izbegavaju svađe sa voljenom osobom oko novca tokom cele jeseni, kada bi mogle biti malo nezadovoljne statusom, a ostale mogu biti sklone jačim emocijama koje se ponovo mogu pojaviti u periodu od 19. do 22. septembra i od 18. oktobra do 9. novembra, kada Vage deluju najopuštenije, najoptimističnije, najmotivisanije i svakako da taj period ne treba propustiti za nešto dobro.

Novembar je mesec koji često može doneti nesporazume preko telefona, interneta pa sve bitno ipak treba reći oči u oči, a Vage koje su u zajednici uglavnom će biti okrenute rođacima, deci, pri čemu ne bi trebalo zanemariti voljenu osobu. Na stabilan period Vage bi mogle računati od 28. novembra - 4. decembra i u periodu od 17. do 31. decembra. Većina Vaga sam kraj 2013. i doček Nove 2014. mogu dočakti sa najmilijima kod kuće, tradcionalnije, ali srećno i ispunjeno bez neke velike euforije koja je vladala u toku proleća i sredine jeseni, dok one koje ne prepoznaju pravu osobu okrenuće se karijeri, konaktima sa starim prijateljima i na jedan blag, ali profesionalno zadovoljan način završiti ovu godinu.

Mislim da su Vage spremne za velike korake i moram naglasiti da će većina želeti da se okrene porodičnom miru. Ovo nije znak koji voli da forsira promene, ali iako se smatra najtolerantnijim, neće se tako ponašati u ovoj godini. Može biti emotivniji, osećajniji, povredljiviji, ali svakako optimističan po pitanju emotivne budućnosti. Za mnoge Vage ovo može biti sudbinska godina za brak i ljubav! Samo napred!!!!!

Zdravlje:

Većina Vaga bi mogla u 2013. ući sa malo jačim stresom i nervozom, pa tokom cele godine treba kontrolisati hormone, paziti na štitnu žlezdu i predeo mokraćnih kanala koji bi mogao biti osetljiv u periodu proleće, početak jeseni. Kontakt sa vodom, molitve, meditacije, joga, pilates ili neke lagane aktivnosti posebno bi dobro uticale na psihu Vaga u periodu od 1. marta - 15. maja. Odlično vreme za regulisanje promena načina ishrane je u periodu od 17. septembra - 17. novembra.

U zimskom periodu savetuje se da izbegavaju ekstremne sportove i veće fizičke poslove, jer Vage mogu biti sklone ukočenjima. Savet za kraj februara i početak marta - da se malo pazi na imunitet. Vage u ovoj godini mogu pokazati veću disciplinovanost na polju ishrane i promene navika (do 24. septembra), ali će sve promene napraviti samostalno, ne kroz savete drugih što inače ne vole na polju zdravlja. Uticaj prijatelja i članova porodice, posebno od sredine leta mogu kvalitetno uticati na neke dobre promene. Ženski pripadnici ovog znaka trebalo bi da kontrolišu genitalije i vid, posebno u periodu druge polovine aprila do kraja maja i u periodu s kraja novembra meseca.

Ovaj znak će u 2013. karakteristati sjajna mentalna energija i motivacija, ali veće fizičko iscrpljenje, pa treba raditi na balansu. Period od kraja proleća nosi da će Vagama ipak biti potrebno više snage za rad i planirane obaveze pa mogu slobodno preći na mesnu ishranu. Jesenji period traži dijetalnu ishranu. Generalni utisak: Velika izdržljivost, izuzetna hrabrost i pribranost u situacijama kada je to potrebno!

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#6 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:02 AM

DevicaKarijera:

Vredne Device ulaze u Novu 2013. sa više poslova odjednom, pa će istovremeno obavljati važne i porodične i privatne obaveze, a uz sve to spajati lepo i korisno sa poslom.One ulaze sa većim optimizmom i energijom, raspoložene i da menjaju nešto ako je potrebno i dosta prilagodljive, mada jače na delu, nego na rečima. Iako je početak godine takav da iako su planirale da se odmaraju mogu istovremeno i raditi, u posebno plodan period ulaze od 14. do 29. januara, kada će imati fantastičnu energiju da stvaraju, prave nešto novo, a posebno da se potpuno profesionalno osamostale.

Device koje očekuju neke bitne vesti u vezi neke veće profesionalne promene mogu očekivati nevezano za praznike dobre vesti. Devicama mnogo znači u ovom periodu emotivna podrška i prijatelji, pa se može desiti da ih prijatelji preporučuju, guraju, a da uz to imaju standardne poslovne obaveze. Ovo nije loš početak za Device, čak mogu biti sklone da sebe iznenađuju koliko mogu da urade. Samo je savet zvezda da se manje fizički forsiraju, jer mogu osetiti brzi umor. Ovo je idealno vreme za hobije, a odlično vreme za prijateljstva preko posla, spremanje ispita, a nekako Device svuda stižu pa će imati vremena i za društvo i za ono što treba da završe. Na poslu će posebno biti zainteresovane za nešto novo, ali im neće prijati nikakve podele, a iako mogu biti malo skeptične prema sebi mogu biti više nego uspešne i samostalno.

Koliko je januar dobar čak za brze poslove i rezultate, februar će tek nositi puno dešavanja, promena, mogućnosti i upoznavanja novih osoba kroz poslovno okruženje, genijalnost i prosto jedan period pokreta. Mislim da je ovaj znak potpuno spreman za novu godinu i da može najviše pokazati. Za Device koje ne rade, idealno vreme za zaposlenje. Device će se malo otvoriti javnosti, pa će im prijati internet ćaskanja, ali će biti sklone da uvek idu malo napred u odnosu na druge (može se desiti da brže u odnosu na druge napreduju i poslovno i privatno). Neki savet zvezda je da ne prestaju sa radom do 28. februara, jer će od početka godine to biti izuzetno važan period za ovaj znak, kao neki vid “sezone uspeha i napredovanja”, pa nikako taj period ne treba propustiti. Sa ulaskom sazvežđa Riba znaka njihove opozicije slobodno mogu sebi dati malo oduška, odmora i pauze da se opuste, pa ako treba i olenje, jer im to niko neće zameriti i da se okrenu privatnim stvarima, tako da jedan promenjiviji period bi mogao nastati u periodu od 1. do 18. marta. Tada nije loše malo pustiti misli i okrenuti se sebi i svom telu (mada je poznato da ovaj znak voli da radi i nekad je teško kad treba potpuno da se odmori), da bi se pokrenuli ponovo dosta bitni, ali nešto borbeniji aspekti kada Device treba da pokažu koliko mogu, u periodu od 25. marta - 4. aprila i od 10. do 19. aprila. Tada može biti mogućnosti za vrlo brz poslovni ritam, mogućnost i veće konkurencije i dokazivanja u poslu, povećane impulsivnosti i perfekcionizma, period pobede. U tom periodu većina Devica koje su privatnici trebalo bi da obrate pažnju na poreze, a takođe sve Device treba da izbegavaju nepromišljene novčane odluke, posebno davanje pozajmica! U slučaju da u tom terminu imate neko donošenje bitnijih odluka ili početak poslova, period pokazuje da ćete jedva čekati da se to pokrene.

Ulazak sazvežđa Bika koji prija obostranom zemljanom trojstvu svakako može smiriti energiju, mada nosi i manju brigu oko finansijskih pitanja. Međutim, već u periodu od 23. aprila - 11. maja Device idu ka sporom, ali sigurnom poslovnom napretku, gde posebno mogu pokazati metodičnost, preciznost i imati izuzetnu vizuelnu memoriju. To je dobar period da se napravi neki trajni finansijski plan, dobar period da svoje usluge više naplaćuju. Period od 25. aprila - 24. maja će posebno biti važan studentima u ovom znaku koji mogu u ovom periodu završiti veći deo obaveza i dati više ispita, a posebno važan period za Device pokrenuće se sa mogućnošću da uz stalni posao pokrenu još jedan u periodu od 14. maja - 10. juna, koji je period profesionalnih promena, odličan za karijeru, položaj, status, kada će Device ponovo mudro spojiti lepo i korisno, biti omiljene, ali i skromne. Ovo je period kada mogu računati na dvostruko dobre poslovne rezultate.

Može biti sitnijih previranja, jer je ovaj znak izuzetno samokritičan u periodu od 16.do 18. maja i od 20. do 26. maja, ali je to prolaznog tipa. Device pokreće prijateljstvo, čistoća, kada im dan bude ispunjen obavezama, ali kada stvari idu kako žele, pa od maja meseca nije loše da računaju na dosta neplaniranih obaveza i da naprave male kompromise, ali da rade bez pritiska. U periodu od 13. juna mogu se više okrenuti porodici, prijateljima i planirati i neke lepe odmore koji će im biti potrebni. Za studente taj period može biti malo osetljiv, posebno za one koji imaju završne ispite, međutim, sve se može smiriti od 19. juna. Većina Devica će imati utisak da su prevazišle same sebe do 25. juna i tada treba da se malo opuste i svoje obaveze obavljaju po nekom normalnijem toku.To može trajati do 23. jula, kada se Device opet ponovo poslovno bude i prave planove šta bi dalje mogle raditi, završiti. To je period kada posle odmora treba ponovo da se prilagode poslovnoj rutini; period kada će mnogo raditi na sebi, svom obrazovanju, zdravlju, međutim, i kada mogu biti opterećene ako se drugima ne dopadne to što rade, pa mogu prolaziti kroz unutrašnje krize, što treba da izbegavaju.

Iako će period od 23. jula - 25. avgusta nositi sklonost “mozganju”, jakom egu, ipak taj period većina Devica može kvalitetno iskoristiti, ali moraju voditi računa da emotivne stvari ne utiču na poslovne. U periodu od 26. avgusta - 6. septembra i od 11. do 16. septembra mogu napraviti dobar poslovni plan do kraja godine, obavljati sitnije poslove, a od strane okruženja i porodice u tom periodu će im biti potreban veći podsticaj. Iako jesenji period može doneti nesigurnije odluke u vezi sa novcem, skriveno nezadovoljstvo opet nekim sitnijim problemima na poslu. To je period kada će verbalno biti jaki i posedovati izuzetnu mentalnu snagu, pa mogu preko komunikacije ubrzati da neke stvari ipak budu kako bi oni želeli. Kao da se lakše mogu osećati od 22. septembra - 28. novembra, kada mogu biti nagrađeni za svoj rad. Savet studentima je da se više u tom periodu koncentrišu na učenje, jer može biti malih problema oko polaganja, profesora ili datuma polaganja (period od 24. oktobra - 29. novembra). To je period kada će Device vrlo često morati da obavljaju poslove koji nisu njihovi i kada će morati neželeći da budu strpljiviji u radu i požrtvovani.

U periodu jeseni savetuje se da ne dozvole da sitnija napetost na poslu utiče lično i zdravstveno, jer će to biti prosto nepotrebno! Mogu imati dosta mogućnosti za krakotrajna, ali jednako važna poslovna putovanja u periodu od 7. oktobra - 26. novembra. Sa ulaskom sazvežđa Strelca, Device mogu ući u malo neorganizovaniji period od 22. novembra - 19. decembra kada će se okretati u mestu ne znajući šta pre da završe, ali to može biti i period mentalog umora, pa je savet da se ne forsiraju, jer u suprotnom neće uspeti mnogo bitnije poslove da završe do kraja godine. Za mnoge Device to može biti period poslovnih ponuda za inostranstvo, pa može vladati jedna manja euforija u periodu od 8. do 18. decembra i od 22. do 28. novembra. Iako Device mogu nešto umornije završiti ovu godinu, ne treba zaboraviti da im bitniji poslovni dani mogu biti u periodu od 26. do 28. decembra i od 30. do 31. decembra.

Preporuka zvezda na finansijskom planu da vode računa šta potpisuju i da izbegavaju rizike (posebno Device koje su u braku) u periodu od 3. do 23. decembra. Ovo je izuzetna godina za znak Device. Mislim da mogu unapred da se raduju, jer su pred njima izuzetne promene i lepe stvari, ali zahvaljujući samo njima samima!!!!!Ljubav:

Device bi mogle započeti ovu Novu 2013. sa nekom dobrom zabavom koju bi mogle organizovati i u svom domu. Što se tiče emocija kroz celu ovu godinu mogu biti malo opreznije, temeljnije, ali sklone da ne žure sa nečim novim. Početak godine pozitivan za dom, porodicu, jer se tako osećaju ušuškanije, neće biti sklone nekim velikim pokretima, posebno slobodni pripadnici ovog znaka. Samo Device koje su u stabilnim i dužim odnosima i Device koje su u braku mogu imati jedan miran period veće okrenutosti deci i samom partneru. Slobodne Device mogu sanjariti i više vremena provoditi u svom svetu, usamljenije, jer će početak godine nositi da će porodica biti na prvom mestu. Ukoliko ima pripadnika koji misle da nešto nisu bitno emotivno uradili ili rekli dobar period se otvara poslednjih dana januara.

Devicama može prijati mir i ovo može biti na privatnom planu period veće probirljivosti, ali većina će se pre odlučiti za samoću nego što će rizikovati da uđu u nešto novo. Iako neće priznati javno da im to prija, mogu biti sklone odricanjima i često im posao može biti zamena za ljubav. I za Device važi savet da posebno tokom januara meseca izbegavaju vraćanje na nešto odavno prekinuto, jer one ne mogu živeti po principu “daj šta daš”. U nešto lakši period, kada će nekako malo izaći iz “mraka”, mogu ući od 31. januara - 2. februara, ali će biti mnogo bolje raspoložene za nova poznastva, koja su često moguća preko prijatelja sa posla kroz dobro otvoren period od 14. do 24. februara i od 25. februara - 1. marta.

Mart je mesec koji posebno može doneti povezanost sa voljenim osobama i jaku potrebu za nežnošću i pažnjom Devicama koje su u braku. Za ostale period kada će stidljivo pokazivati naklonost, kada mogu biti malo zbunjene ukoliko bude neplaniranih izlazaka, ali kada neće biti potpuno opuštene u nepoznatom okruženju. Posebno veze koje bi se započele u ovom periodu nosile bi razliku u godinama, mogle bi ostavljati dublji i jači utisak, a time i veću šansu da nešto uspe. Posebno ženski pripadnici ovog znaka mogu biti u martu u fazi davanja veće snage partnerima i idealizacije osoba koje vole. Važno je reći da Device neće olako ulaziti u nešto i da za njih radi vreme, strpljenje od strane drugih, ali da mogu pokazivati želju da im se nešto konkretnije desi u periodu od 9. do 17. marta.

Generalni utisak je da će Device posebno moći da se oslone na dobru procenu emotivnih mogućnosti, saveta i prilika posebno preko starijih rođaka, prijatelja. Veze koje se budu započinjale u periodu od 24. marta – 2. aprila posebno mogu imati snažnu fizičku energiju i jaču strast. Ne tako loš emotivni period za Device mogao bi se pokrenuti i od 10. do 15. aprila, kao i od 18. aprila - 1. maja, iako taj period donosi više odnose bazirane na manjim interesima. Druga polovina aprila je sjajna za putovanja, usavršavanje, kontakte sa strancima i kroz to zanimljiva buduća dešavanja. To je period kada će se Device malo opustiti i biti okrenutije hedonizmu.

Manja ranjivost mogla bi se osetiti sa ulaskom u maj mesec i u periodu od 9. do 14. maja, kada je jako važno da parovi koji su tek ušli u emotivne veze izbegavaju nestrpljivost, svojeglavost, teranje inata koje bi moglo ugroziti skladan emotivni odnos. Iako će druga polovina maja više biti okrenuta poslu, zauzete Device ipak treba da nađu vreme za sebe i porodicu. Period kada mnoge veze mogu doći na malo ozbiljniji nivo i kada postoje mogućnosti da se planira nešto dobro, otvara se kod Devica koje su duže od pola godine zajedno u periodu od 21. do 31. maja, od 3. do 15. juna, kao i period od 30. juna - 12. jula (koji iako donosi zatvorenost, nepoverenje, povremenu kontradiktornost u pokazivanju naklonosti ipak može biti značajan za nešto dobro, konkretno, novo). Stabilan aspekt za Device koje planiraju potomstvo ili odmore preporučljiv u periodu od 17. do 22. jula.

Ulazak Venere u njihov znak od kraja jula neće posebno uticati na ovaj znak koji će stalno raditi i truditi se da dođe do željenog statusa. To je čak vreme kada se Device mogu boriti sa obavezama, ali kada mogu lako odustajati čim nešto ne ide kako su planirale, što je inače njihova glavna osobina na emotivnom planu. Većina Devica koje su u dužim odnosima mogu se malo opustiti, pa je savet da se više usmere porodici posebno u periodu od 24. do 28. jula i od 5. do 23. avgusta. Devicama će posebno biti važna podrška, materijalne nagrade, popularnost, omiljenost i veća emotivna podrška od 28. avgusta - 11. septembra.

Ukoliko slobodne Device ovu godinu u većem delu iskoriste za posao, imaju zadnju fazu dobrih emotivnih aspekata u ovoj godini posebno od 12. do 29. septembra, od 8. do 14. novembra, od 29. novembra - 17. decembra i od 28. do 31. decembra, kada će imati mogućnost da nastave tamo gde su stale ili da iskoriste neke propuštene prilike (kao da će se nešto desiti sa malim zakašnjenjem, što je trebalo da se desi krajem proleća, a razlog tome može biti što će Device posebno u periodu jeseni imati proces nekog vida karmičkog emotivnog prepoznavanja).

Kod Devica nema puno toga da se doda osim da će im posao biti vrlo važan, a emotivno će ići na sigurno. Slobodno treba da prihvataju posrednike u upoznavanjima, jer ova godina nudi nešto dobro preko upoznavanja preko drugih. Iako je puno toga na vama samima, ne dozvolite da vam godina prođe u usamljenosti i maštanju, već dobro pratite svaku situaciju koja će se dešavati od početka proleća do početka zime, jer ima mogućnosti za nešto trajno. Device nisu baš spremne za neke velike emotivne korake, ali im više od svega prija da budu pored osobe koja će ih mentalno motivisati i koja je inteligentna. To je glavni uslov da bi ušle u nešto trajno. Device će imati više puteva u ovoj godini i koji god da izaberu može se pokazati kao dobar.


Zdravlje:

Device bi tokom cele 2013. godine trebalo da vode računa o disajnim organima i povremeno o venskom sistemu (period od 22. februara - 16. aprila, od 3. do 30. juna, period od 10. jula - 10. avgusta). Većina Devica će imati potrebu da nešto menja estetski, ali je ovo znak kome sport i rekreacija treba da budu deo svakodnevice, jer im mogu pomoći da izbace čestu nakupljenu lošu energiju sa posla. Posebno je važno reći da mogu biti sklone trovanjima mlekom i mlečnim proizvodima, pa da je jako važno da vode računa o ishrani od početka jeseni 2013. Vene i stopala mogla bi biti osetljivija u periodu od 22. maja - 19. septembra. Izbegavati veliki kontakt sa hemikalijama, a sve vrste laserskog lečenja, bioenergije su vrlo delotvorni u ovoj godini. Device će biti vrlo izdržljive, sklone pokretu i aktivne, i ne bi trebalo da se suočavaju sa ozbiljnim problemima. Muzika je lek za dušu, pa može prijati radu. Budući da je ovo brižan, ali praktičan znak biće sklon da čim oseti tegobe nađe brzo rešenje za oporavak.

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#7 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:04 AM

LavKarijera

Lavovima je početak godine period kada bi više trebalo da budu uključeni u porodične poslove, i kada mogu završavati one obične poslove koje drugi ne vole. Ipak, uticaj Sunca i Plutona preko njihovog polja posla mogao bi im doneti mogućnost da skupe energiju i volju u pokretanju projekata koje su želeli, ali nije zavisio od njih od rođendana prošle godine.

Pozitivan period u januaru mogao bi biti otvoren u periodu od 1. do 16. januara kada bi Lavovi mogli da pokažu izuzetnu genijalnost, originalnost i drugačiji pristup poslu.To je dobar period za nova poslovna upoznavanja ili kontakte. Takođe, ne tako loš period kada bi mogli primiti neke bitnije informacije, imati veću naklonjenost prijatelja i saradnika u poslu doći do dela poslovne slobode koja im je od izuzetnog značaja mogla bi se pokrenuti u periodu od 5. do 16. februara. Iako su Lavovi izuzetno temeljni u poslu, veoma dobri autoriteti i vole da se oslone na svoje potencijale, ipak 2013. godina nudi pomoć sa svih strana, pa internet može biti značajno sredstvo bitnije profesionalne komunikacije. Većina Lavova bi mogla da se osloni na starije članove porodice ili partnera u pokretanju nečeg novog u periodu od 20. februara do 5. marta.

Lavovi mogu malo opreznije profesionalno ući u novu 2013. godinu, znajući da ništa ne dobijaju lako, ali korak po korak može biti izuzetno dobrih šansi za nešto dobro. Važno je reći da je zimski period jako pozitivan za direktnu komunikaciju i dogovore u vezi promena, a da je tek period od 30. marta do 15. aprila (konkretne akcije), kao i period od 20. do 30. aprila, a zatim od 2. do 11. maja za realizaciju planiranog.

Lavovi koji ne rade ili nisu zadovoljni poslom, samo nek izbegavaju nepotrebna nezadovoljstva i od početka godine polako, ali sigurno krenu u traženje nečeg boljeg - možda ne upali odmah, ali svakako period od početka proleća nosi bolje šanse za direktna zaposlenja sve do kraja maja meseca. Pravi profesionalni napredak i najveću snagu Lavovi preko pozicije karijere mogli osećati kroz period od 12.do 30. maja, dok ulazak u jun nudi izuzetno bitne kontakte, dogovore i jako dobre organizacione sposobnosti (važan period od 9. do 26.juna).

Lavovi u ovoj godini a posebno u periodu proleća i leta neće trpeti odbijanja, mogu biti uporniji baš kada osete veće prepreke, ali će im biti jako važno da drugi primete njihov trud i rad. Posebno Lavovi koji se bave nekom vrstom uslužnih poslova mogli bi u ovom periodu da računaju na srećne okolnosti. Često će im ideje padati na pamet slučajno kroz kafenisanje sa prijateljima ili slučajne susrete sa osobama koje dugo nisu videli (period od 28.juna do 23. jula).

Pošto je leto njihovo godišnje doba mogu dobro spajati privatne i poslovne obaveze, ali mogu posle dužeg vremena imati osećaj da nešto rade na pravi način. Nije loše napraviti manju pauzu i uzeti odmor u periodu od 24. jula do 8. avgusta, pošto im taj period može doneti samo manje glavobolje oko sitnih poslova, malo novca, pa će im odmor baš trebati.Već period od 10. do 22. avgusta može doneti sjajne rezultate i lično zadovoljstvo kroz posao.U tom periodu će im posebno biti naklonjene osobe rođene u zemljanom znaku.

Lavovi koji rade za druge duže od šest godina i duže vreme osećaju pritisak od strane autoriteta posebno mogu biti skloni da veća nezadovoljstva prenose na porodicu i osećaju se vrlo ugroženo i poniženo u periodu od 28. jula do 8. septembra. Savet zvezda je ako ne možete trenutno nešto da promenite idite po principu “ništa nisam čuo, ništa nisam video”, ali se trudite da radite svoj posao najbolje što možete. Period od 28. do 31. avgusta može biti interesantan kroz krakotrajna poslovna putovanja, potpisivanje bitnije dokumentacije, važne dogovore telefonom. Ipak, Lavovima neće prijati prva polovina septembra i imaće osećaj da je sve na njima, da su pod velikim pritiskom, da ih sve nervira i teško ide, pa će podrška najmilijih u tom periodu biti najbitnija.

Već period od 15. do 17. septembra može doneti kvalitetan rad, a period od 30. septembra do 20. oktobra nosi bolju energiju, poslovni pokret, ali i odlično vreme za neki vid usavršavanja kroz posao što će Lavovima biti na prvom mestu sa samim ulaskom u novu 2013. godinu (osećaće da mogu biti bolji i da kroz proširenje svog znanja i obrazovanja mogu doći do boljeg posla ili pozicije). Nije loše da o tome više razmišljaju u periodu od 15. marta do 20. aprila ili u periodu od 15. do 21. oktobra.

U letnjem periodu neće trpeti rivalitet, konkurenciju ali će im privatno i poslovno više odgovarati rad sa manje ljudi, u tišini i noću. Mogu očekivati i dobijanje pomoći od stranih državljana posebno u periodu od 24. oktobra di 6. novembra.To je jako lep period za Lavove kada mogu pokazati šta umeju, ali kada će prenositi jednu pozitivnu energiju na poslovno okruženje. U tom periodu posebno mogu imati dar za umetnost, pedagogiju, javne poslove i poslove vezane za inostranstvo. Period od 6. novembra do 4. decembra može biti malo naporan u smislu da treba izdržati taj period u obavljanju svakodnevnih poslova, ali da se mogu privatno osećati malo istrošeno i sklono da ne dobijaju dovoljno podrške pa se mogu na kratko distancirati. Period poslednjih dana decembra može nositi sa sobom to da će dosta rizikovati, seći sve što im soji na putu i prosto želeti da završe ovu godinu sa konkretnim projektima, ali da će skupljati poene za sledeću godinu.Važno je reći da Lavovi mogu očekivati jedan jako važan profesionalan period promena nabolje od 22. aprila do 6. novembra kada bi mogli da računaju na nešto što će ovu godinu činiti značajnom. Često će imati jako veliku podršku bar jedne zrelije osobe u porodici, što će im mnogo značiti, a tu osobu mogu prepoznati jer često može biti malo zahtevnija kao ličnost, sklona da im otvoreno kaže šta treba da promene i sl.

Lavovima je posebno prva polovina 2013. godine društveno aktivna, a imaju mogućnost do 1. juna da uz stalne poslove započnu nešto dodatno što bi došlo potpuno neplanirano u neposlovnom okruženju. Lavovi koji žele da menjaju sve moraju biti strpljivi i ići korak po korak, jer neće sve biti tako jednostavno. Lavovima posao mnogo znači ove godine, a za one koji ne rade ovo svakako može biti godina većeg nezadovoljstva i osećaja neke lične uskraćenosti. Posebno mogu biti odlični u poslovima koji im se nalaze daleko od mesta rođenja i stana u kome trenutno žive. Ovo je godina kada Lavovi uče završne lekcije, ali kada iako mogu imati veća odricanja na koja nisu navikli, mogu biti psihološki jači nego što im se čini. Lavovi koji su na višim položajima, posebno od jula 2013. godine trebalo bi da obrate pažnju na skrivenu izdaju ili krađu.Lavovi mogu sve ako su motivisani, nije im teško da uče i krenu od nule, ali im u ovoj godini treba velika podrška porodice.Ljubav

Lavovi bi u Novu godinu mogli ući sa jačim emocijama i očekivanjima, i imati mogućnost da se zaljube (jako lepi tranziti pojačani kroz period od 1. do 10. januara). Venera koja prolazi znakom Strelca donosi im potrebu za slobodom, ali i većim emotivni optimizam. Ovo je jako lepo vreme za Lavove koji planiraju zajednička putovanja sa voljenom osobom, kao i planiranje potomstva. Već od 11. januara do 2. februara Lavovi moraju da se vrate starom ritmu, poslu, obavezama, ali u tom periodu ukoliko se ništa konkretno ne desi emotivno trebalo bi da izbegavaju vraćanje na prošle ljubavi, da se sećaju nekih prethodnih dobrih vremena i idu linijom manjeg otpora. “Bolje biti sam, nego sa bilo kim” bi bio moto tih dana pa se trudite da sebe zaposlite daljim entuzijazmom, da razmišljate o stvarima koje dugo niste radili ili javljanju ljudima koje dugo niste videli. Pomirite se da ono što je bilo je bilo lepo dok je trajalo i da treba da idete dalje, jer vas čeka nešto novo i mnogo bolje! To je savet zvezda i kroz period od 8. novembra do 31. decembra 2013. godine, jer bi manje krize sa emotivnom prošlošću Lavići imali u tom periodu. Ipak, iz svake loše lekcije nauči se neka pouka pa taj period nosi to da možete slučajno saznati nešto o osobi sa kojom ste bili, što vas može neprijatno iznenaditi, ali vam i olakšati da idete dalje.

Februar nije loš za Lavove koji su u braku ili dugim vezama i vreme je dobrih i brzih odluka i podrške samog partnera. Takođe, odličan period za hobije, prijatelje i jedan pokret u periodu od 3. do 16. februara, kao i od 19. do 28. februara. Lavovi koji u tom periodu planiraju ozbiljnije emotivne odluke svakako mogu računati na podršku planeta, ali je to vreme buđenja za Lavove iako mesec njihove opozicije kada je jako bitno da izbegavaju ekstremne odluke, odluke u fazama besa. Ovo je vreme kada bi trebalo da očiste sve što im je smetalo do tog perioda i sami naprave neke promene. To može biti period i nekih naglih iznenađenja i emotivnih ponuda od osoba od kojih to nikad ne bi očekivali. Manja sklonost tajanstvenosti i pomalo skrivanju emocija, ali dobroj intuiciji u emotivnom smislu Lavovi mogu računati kroz ceo mart, posebno u prvoj polovini tog meseca kada mogu predosećati neke stvari i na osnovu toga donositi bitne odluke.

Lavovi koji su u braku mogu računati na veću materijalnu i moralnu podršku voljene osobe, ali ne smeju zapostavljati emotivni odnos u smislu prelaženja u naviku, jer voljena osoba može skriveno biti nezadovoljna i patiti u sebi. Period od 9. do 14. marta posebno traži da Lavovi ne budu idealistični, nerealni i ne preduzimaju neke lude ideje, već da se malo smire i teže boljoj samokontroli na ovom polju. Za slobodne Lavove ovo može biti period skrivenih simpatija koji se posebno može osećati u periodu od 15. do 22. marta. Sa ulaskom Venere u vatreni znak Ovna Lavovi emotivno mogu delovati jače, preduzimljivije, a posebno oni u braku mogu preduizimati zajedničke važne odluke i akcije dajući voljenoj osobi prostor za samoizražavanje i odmor. Slobodni mogu doći do faze “ili –ili” - ili će biti situacija brzog ulaska u nešto što se kasnije može pokazati dobrim ili može biti situacija da sami sebe pokreću da se nešto konkretno desi. Sve u svemu, ne treba zaboraviti da će period od 22. marta do 8. aprila posebno biti značajan jer pojačava strast, zaštitnički odnos i nosi puno nepredviđenih, ali odličnih okolnosti. Lavovi će imati želju da rizikuju i kažu sebi “nek ide život”!

Prijatan emotivni period može biti i od 11. do 17. aprila, koji je posebno dobar Lavovima koji žive daleko od svoje domovine, ali i period koji nosi sreću preko zajedničkih putovanja i svečanosti sa voljenom osobom. Lavovi koji su u nekim vezama koje još nisu razvijene ili nemaju konkretan status imaju mogućnost da stave tačku i pokrenu novu emotivnu fazu, ne trpeći netoleranciju i bezobrazluk, a to može biti pojačanije od 12. do 18. aprila. Za one sa stabilnim statusom ovo je dobro vreme za zajedničke dogovore u partnerskim odnosima oko materijalnih stvari, plaćanja letovanja, sitnije kupovine. Posebnu crtu male posesivnosti Lavovi bi mogli osetiti krajem aprila kada ne treba preterivati, a period kada može dolaziti do većih očekivanja u odnosu na mogućnosti ili osećaja potrebe za većim fizičkim zadovoljstvima mogu očekivati kroz period od 29. aprila do 7. maja.

Posebna napomena za Lavove koji nemaju baš dobre odnose sa porodicom svoje voljene osobe da u toku aprila do prve polovine maja izbegavaju provokacije ili loše odnose jer se mogu pogoršati! Kroz kraća putovanja, posete rođacima i prijateljima i neke spontane situacije može im se pokrenuti jedan lep emotivni period kada će imati potrebu za komunikacijom, ali i mogućnost (posebno slobodni Lavovi, i to muški pripadnici) da istovremeno imaju dve lepe emotivne prilike, a to je pojačano kroz period od 15. maja do 4. juna. To je period i finih druženja, izlazaka, veselosti, ali i crte da Lavove kriju neku svoju tugu iz prošlosti, ipak dajući sebi šansu da idu napred.

Jun iako mirniji i topao više nosi povezanost sa porodicom i ponovo Lavove tera u malu nostalgiju i sećanja, pa se posebno u tom periodu treba probuditi te dati šansu osobi koja će biti pored vas.To je inače period kada Lavovi mogu dosta maštati, ali kada bi im prijao neki krakotrajan odmor. Prijaće im posebno noćni izlasci i češća komunikacija sa porodicom i kumovima, period od 5. juna do 5. jula. Sa ulaskom u jul, možda prva tri dana mogu biti malo promenljivija kada se neće dobro snalaziti u svojoj koži, ali već od 5. so 22. jula mogli bi računati da njihovo vreme dolazi i da je ovo posebno srećan period za ljubav, zaljubljivanje, venčanja, dobijanje dece, skuplje kupovine i uživanje, tako da će se u tom periodu osećati srećnijim i ispunjenijim. Crta mudrosti, strpljenja da posavetuju druge, sporije donošenja odluka može im doneti dobre mogućnosti na emotivno-porodičnom planu poslednjih dana jula, kao i periodu od 8. do 18. avgusta kada će više biti okrenuti emotivnim analizama, novcu, ali manjem kritikovanju osoba koje vole u smislu promena navika, dok period od 22. avgusta do 2. septembra može nositi neočekivane situacije, pozive na neka lepa mesta, izražene estetske kriterijume, sklonost diplomatiji u ljubavi kojoj treba težiti tokom cele jeseni, ali za slobodne i malom strahu od trajnog vezivanja i braka. Zbog toga mnogi treba da ostave neke odluke do 10. oktobra kada će imati jasniju sliku da li žele da donose neke veće sudbinske promene.

Period od 13. septembra do 11. oktobra savetuje Lavove da budu emotivno manje provokativni, da izbegavaju da troše energiju na nebitne ljude, ali da takođe i oni koji su u braku ili u vezi izbegavaju da se šale na račun voljene osobe jer obična sitnica može preći u ozbiljniji problem! Lavovi koji nisu iskoristili sve ono pomenuto, imaće “zadnju” šansu za nečim dobrim za sebe i za otvaranjem emotivno važnih dešavanja (posebno sa osobama koje nisu iz njihovog mesta rođenja) u periodu od 15. do 21. oktobra. Period od 24. oktobra do 6. novembra i generalno 2013. godina će za mnoge Lavove biti godina prekretnica - primećeno je dosta prekida veza i razvoda u ovoj godini, međutim, znate da sve zavisi od ličnog horoskopa, pa ovo može biti i pozitivna godina kada Lavovi mogu naći potpuni emotivni mir.

Sve što je staro odbacivati! Lavovima samo kroz nove osobe slede izuzetno srećne promene! Za one koji su u vezama i braku trebaće s vremena na vreme više snage da izdrže sve životne napore, ali samo ravnopravnost i dobar dogovor može doneti godinu kada se može postići više nego što se očekuje!


Zdravlje

Creva , želudac i mokraćni kanali jako mogu mučiti starije pripadnike ovog znaka pri čemu je savet da budu malo više discilinovani prema sebi u periodu od 8. maja do 8. septembra 2013. godine. Pozicija saobraćaja posebno kroz pripadnike koji voze malo starije automobile savetuje da se čuvaju kvarova ili problema sa težim vozilima u periodu juna i jula. Inače za ostale, period od 10. januara do 8. februara I period od 1. do 15. marta može doneti probleme sa kostima, kolenima i pritiskom.

Bilo bi dobro da se posebno Lavovi koji skijaju ne forsiraju mnogo u tom periodu. Cirkulacija, vene, krvotok i stopala mogu biti mali problem u periodu marta meseca. Na psihološkom nivou Lavovi mogu tokom cele godine reagovati dosta impulsivno u odbrani sopstvenih interesa što može doneti veću i čestu svakodnevnu napetost koja je povezana sa prethodnim problemima.

Početak proleća može nositi krakotrajne glavobolje, kao i period od 12. do 22. aprila, dok početak leta sklonost neredovnoj ishrani i boljem apetitu noću što može za mnoge doneti naglo gojenje. Posebna sklonost prehladama, infekcijama i osetljivosti kompletnog organizma biće pojačana u periodu od 10. septembra do 15. oktobra kada nije loše posetiti lekara.

Početak i kraj godine traži redovnije stomatološke preglede. Na Lavove zdrastveno u ovoj godini mnogo utiče porodična harmonija, kao i mesto i okruženje u kojem žive. Moraju pokrenuti neke novije hobije, okrenuti se više budućnosti i biće kao novi. Zbog uticaja Meseca u Lavu baš na sam doček Nove 2013. godine Lavovi bi mogli biti u punom sjaju, pa je preporuka posebno ženskim pripadnicima da pokažu svoju lepotu i eleganciju. Nakit koji nosite imaće posebnu energiju u ovoj godini i štitiće vas od negativnih uticaja, pa je sporedan savet da nabavite kamen koji vam odgovara!

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#8 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:05 AM

RakKarijera:

Iako zima nije vreme kada se Rakovi osećaju najudobnije, u profesionalnom smislu Rakovi su baš u akciji i mislim da će Novu 2013. dočekati sa mnogo više posla nego što planiraju, tako da mogu računati na neočekivan splet poslovnih okolnosti posebno u periodu od 1. do 11. januara, tako da oni samo nastavljaju nedovršen rad iz prethodne godine i nastavljaju samo da idu napred. Mnogi Rakovi bi od 2013. mogli da pokrenu neke transformacije u odnosu na svoju karijeru (nalazeći lakši i praktičniji put do uspeha, popularnosti ili novih poznanstva i kontakta). Biće skloni da posebno tokom januara rade i poslove koji nisu njihovi, da budu kao i uvek vrlo požrtvovani, ali da imaju malko problema sa koncentracijom zbog sklonosti da sve važno rade u isto vreme u periodu od 12. do 16. januara i od 21. do 27. januara, kada je posebno važno izbegavati kontakt sa administrativnim službama i birokratijom.

Iako druga polovina januara i sam ulazak u januar nosi malo dramatike, nostalgije, ipak će Rakovi biti izuzetno lojalni poslu i skloni da odlično rade timske poslove. Oni Rakovi koji su promenili posao, mogli bi se lako prilagođavati, ali težiti da pokažu veću individualnost. Februar je mesec koji je dobar za preporuke, poslovne kontakte sa prijateljima i period kada mogu usavršiti svoje znanje i posao (posebno period od 5. do 28. februara). Februar je period odličnih mogućnosti preko inostranstva, ali mesec vrlo jakih vizija i predosećanja, na koje inače uvek treba da se osloni ovaj senzibilan vodeni znak. Sam prelaz izlaska iz februara i ulazak u mart mesec posebno može doneti sklonost ka pomaganju drugima i jakim vizijama i predosećanjima šta dalje treba uraditi. Izbegavati manju popustljivost i apatičnost u periodu od 7. do 12. marta, kao i sklonost težeg prihvatanja kritika i primanja obaveza od starijih (to je generalni problem ovog znaka u periodu od sredine februara). Međutim, mart mesec nosi izuzetan smisao za opšte korisne stvari, jake snove, izuzetno plodne ideje i period koji je odličan za usavršavanje, obrazovanje, rad sa strancima i humanitarni rad. Posebno period od 28. februara - 19. marta nosi sklonost da predosete šta će se desiti i povuku pametne poteze, ali privatno sklonost da telepatski budu povezani sa celim čovečanstvom.Ono što je sigurno da su Rakovi u dosta velikim planovima, ali konkretnije rezultate svog rada, posebno ako rade posao koji vole, posao koji je vezan za pomoć ljudima mogli bi osetiti kroz period od 22. marta - 10. aprila. To jeste period odricanja, većeg dokazivanja i borbe, ali period kada Rakovi mogu pokazati svoje skrivene potencijale.

Posebno u periodu od 18. aprila - 1. maja savet zvezda je da budu malo kocentrisaniji na saobraćaj i komunikaciju sa poslovnim okruženjem i da ne voze kad su uznemireni i umorni. Rakovi će ove godine često imati pomoć nepoznatih ljudi, ali će imati potrebu da se poslovno više izraze, skupljaju svoje znanje i da podsvesno, skriveno rade na bitnijim projektima za koje će biti spremniji od leta.

Maj više stavlja akcenat na društveni status, nove kontakte, ali može biti značajan u rešavanju finansijskih transakcija, plaćanju važnih računa i osiguranju bližnjih. U maju se savetuje da Rakovi budu malo umereniji u trošenju energije, finansija i da malo “smire strasti” u zaštiti i odbrani porodičnih interesa (period od 9. do 15. maja i period od 20. maja - 2. juna). Ipak sam kraj maja može doneti zanimljive ponude i dešavanja kroz poslovnu stranu, koji Rakovima mogu doneti sjajnu unutrašnju snagu da idu napred i da budu podržani od svojih bliskih osoba što će im posebno značiti. Iz trenutnog ugla delovaće im kao nešto nemoguće, a ustvari kako stvari budu išle u periodu od 21. maja - 8. juna to može sve biti lakše i lakše ostvarljivo).

Rakovi će posebno spajati staro sa novim i biti prepuni kreativnih ideja u periodu od 28. juna - 3. jula tako da mogu dobro posavetovati i svoju okolinu. Iako su oni “igrači iz pozadine” ovo je znak koji će u ovoj godini sigurno moći da skine dug teret zavisnosti od drugih i da na pravi način pokrene važne ambicije. Posebno tih dana treba slušati svoje jako šesto čulo. Može biti mogućnosti da isprave nešto iz prošlosti ili da kontaktiraju sa osobama koje su im bile jako bitne u poslovnoj prošlosti. Ulazak u juni pojačava poslovnu energiju, pa će Rakovi malo spavati, a puno raditi, ali nekako će biti puni elana, ideja i neće ostavljati ništa za sutra, što mogu da završe danas. Biće otvoreni za nešto novo i svakako mogu imati period da ono što su stavili na papir napokon mogu pokrenuti (posebno od 6. do 26. juna i od 2. do 7. jula, kao i od 10. do 16. jula). Prijaće im kontakt sa različitim osobama, a sve vreme će imati potrebu da nešto novo nauče.

Budući da je ovo porodičan znak kome uvek treba podrška, zeleno svetlo, sigurno je ma koliko leto bilo najplodnije, da ipak planiraju odmor za kraj jula, jer će im biti potrebna pauza za jesenji period koji zna da ih najviše iscrpi. Rakovi koji imaju privatne firme ili porodični biznis mogli bi doći do fantastičnih ideja kako da unaprede ili prošire svoj posao u periodu od 10. do 21. jula.

Jupiter ulazi u ovaj znak posle 12 godina 26. juna. Sigurno je da će Rakovi tokom druge polovine 2013. biti posle dužeg vremena u medijskoj pažnji i imati mogućnost da nešto dobro i trajnije, i profesionalno i porodično, naprave za sebe. Uticaj Jupitera će se osećati tokom celog leta, a takođe na dosta dobar period mogli bi računati i u periodu od 3. do 15. avgusta, kada bi mogli doći do jako dobre zarade, kao i u periodu od 6. do 17. jula. Ukoliko se ne odluče na odmor, sitnije poslove, registracije, kraća putovanja, ali pojačanu potrebu za preciznošću mogli bi imati u periodu samog kraja jula i početka avgusta meseca.

Malo veća preosetljivosti koja im može smetati da opušteno rade mogla bi se osećati u periodu ulaska u avgust, a još više u periodu od 16. do 24. avgusta. Veću sklonost ka komforu i uticaj porodice na karijeru imaće u periodu od 29. avgusta - 5. oktobra, kada mogu biti sigurniji u sebe, ali skloni da ih svaka sitnica nervira. To je period koji im je naklonjen za prodaje, nekretnine, proširenja, ali period kada treba da svoje vreme više naplate ili rade sa uspešnijim osobama.

Posebnu energiju, bolju verbalnu komunikaciju, ambiciju, mentalni pokret mogli bi osećati u periodu od 7. do 17. oktobra. Imaće mogućnost tih dana da napišu nešto vredno, dobijaju nagrade, ali da pomognu osobama koje vole da se pokrenu. Za Rakove koji u tom periodu očekuju bolje promene na poslu svakako važan period se pokreće od 30. avgusta. Period od druge polovine oktobra do 21. novembra idealan je za sređivanje ličnih dokumenata, sitnije sastanke, manje poslove, ali će Rakovima biti korisni. Prijaće im to vreme zlatne sredine i uspeće da spoje lepo i korisno.

Spor ulazak u početak zime, više im može prijati da tehnički završe neke poslove ili rade od kuće. Kraj godine će im doneti završavanje standarnih stvari, možda lepu vest o dobijanju nekog dokumenta pred sam doček Nove 2014. Preporuka je da se svi bitniji poslovi pozavršavaju do 22. decembra kada Rakovi slobodno mogu uzeti odmor, jer će to za njih biti početak Nove godine. Posebno period od 22. novembra - 22. decembra im je idealan da urade nešto važno na polju obrazovanja i posla i pomognu bliskim članovima porodice, a svako pokretanje privatnih poslova u to vreme može doneti blagostanje. Slična je situacija i u periodu od 23. maja - 15. juna i od 23. septembra - 7. oktobra. Rakove nikako ne treba potceniti, jer će imati izuzetnu važnu profesionalnu godinu. Mislim da će najbolji kvalitet i potencijale tek pokazati uz podršku Jupitera. Većina Rakova će sanjati o miru, porodici, ali ne treba zanemariti ovo polje koje može doneti sjajne rezultate iznad očekivanja. Mnogi u ovoj godini mogu diplomirati i dobiti posao, zato savet Rakovima – ne razmišljajte šta će biti sutra, ni šta je bilo juče, već razmišljajte šta će biti danas! Ovo je vaša godina i iskoristite je maksimalno!Ljubav:

Zimski period je malo pasivniji za ovaj znak, pa samo oni koji su u stabilnijim odnosima mogu imati jedan period mira, harmonije, sklada i potrebe za sigurnošću. Rakovi trenutno mogu biti više okrenuti poslu, mada period do 11. januara nije neskladan, čak može doneti da idilično imaju jake želje pri samom ulasku u Novu 2013. Ulazak Venere u znak Jarca nosiće veću odgovornost prema svima, osećaj male praznine, okrenutosti sećanjima, manju nostalgičnost, unutrašnju veću potrebu za pažnjom i manji osećaj usamljenosti kroz drugu polovinu januara posebno period od 13. do 31. januara, kada treba izbegavati crne misli, opterećenost roditeljima, osećaj nepotrebne potištenosti (poznato je da je ovaj znak sklon promenama raspoloženja, pa to nije neuobičajeno).

Rakovi mogu dosta u ovom periodu da razmišljaju o deci, a bilo bi dobro kada bi u januaru sebe naterali na pokret, male promene u emotivnim odnosima i onda će se osećati bolje. Većina slobodnih Rakova može imati optimizam pri samom početku godine što nije baš uobičajeno, ali posebne naznake da preko poslovne strane imaju zanimljiva upoznavanja ili situacije. Rakovi koji su u braku mogli bi dosta da brinu o svom partneru/ki do 3. februara, a od tog perioda se mogu pokrenuti dobre materijalne mogućnosti preko same voljene osobe, pozivi prijatelja, tako da februar može imati naznake nekih neočekivano lepih svakodnevnih promena. Ipak, ovaj znak ne voli zimu i nekako želi da je samo prevaspava, a sa druge strane je tradcionalan i uvek posebno uzbuđen pred velike praznike.

Period jače fizičke privlačnosti i divan period da se u samom emotivnom odnosu napravi neka lepa promena i da se desi nešto jako lepo počinje od 6. do 14. februara, kao i od 22. do 27. februara. Slobodni Rakovi u tom periodu mogu imati situaciju da naglo upoznaju nekog preko posrednika, ali da posle početne strasti shvate da se radi o osobi koja ima problem iz prošlosti ili prosto ne želi da se vezuje. Sa ulaskom Venere u znak Riba ovaj znak svakako može da se oseća toplije, romantičnije i da ima svu pažnju, pa je ovo divno vreme da se negde otputuje sa voljenom osobom, organizuje neka lepa večera, godišnjica ili nešto sl. Rakovima malo treba da bi se osećali kompletno, a na sitnicama ih dobijaju i gube drage osobe. Period od 28. feebruara - 20. marta može biti značajan kroz posebne trenutke sa voljenom osobom, kao i zajedničke planove oko partnerovog položaja, uređenja doma i sl. U tom period, posebno mlađi pripadnici ovog znaka, mogu se osećati euforično, stidljivo, ali vrlo zaljubljeno. Slobodni Rakovi mogu privući sebi slične osobe ili osobe koje im odgovaraju po emocijama, pa je ovo prvi period kada se više treba aktivirati, mada je 2013. godina - godina neočekivanih mogućnosti kroz većinu znakova, tako da se može desiti da se neplanirano dese emocije baš kada većina ljudi nije ni spremna, to neće zaobići ni Rakove.

Rakovi koji planiraju proširenje porodice mogu računati na dobar period zime do početka proleća. Manja osetljivost, kapricioznost i hirovitost trebalo bi u emotivnim odnosima da se izbegava kroz period od 26. marta - 14. aprila, kada može biti situacija nesporazuma, nepotrebne ljutnje, odlazaka bez objašnjenja ili težeg prilagođavanja posebno za parove koji su se tek upoznali. To može biti period kada porodični uticaj na ovaj znak u smislu privatnog života neće biti dobar, pa je važno sve odluke donositi samostalno uz podršku partnera. Jači i strastveniji aspekti kada Rakovi mogu da pokažu koliko mogu da vole, da se izbore za druge i da pokažu snagu i izdržljivost u emotivnim odnosima je period od 15. do 17. aprila.

U periodu od 18. do 27. aprila trebalo bi izbegavati nepotrebnu zabrinutost, opterećenje statusom, novcem, neku skrivenu posesivnost ili osobinu isključivosti kako u emotivno –bračnim, tako i u prijateljskim odnosima, dok u nešto lakši period Rakovi mogu ući sa većom inicijativom i boljom energijom od 29. aprila - 7. maja. Sredina maja meseca je fina za druženja, dogovore sa prijateljima, neke opuštene izlaske i razgovore o ljubavi. U tom periodu Rakovima može prijati neka lepa knjiga ili vođenje dnevnika koji je često odličan za izbacivanje negativnih misli (period od 11. do 26. maja). Mlađi pripadnici mogu biti aktivniji i maj je inače vreme kada Rakovi mogu biti tajanstveni, rezervisani, skloni da čuvaju svoje emocije u sebi, ali da imaju neke nepredviđene emotivne okolnosti. U tom periodu treba primati savete od bliskih rođaka, jer vam mogu otvoriti put ka nečem dobrom, a odlično vreme za posete psihologu, astrologu ili lekaru opšte prakse (sve vrste emotivnih razgovora jako prijaju Rakovima, jer preko njih dobijaju jasniju sliku o sebi, inače su poznati kao srcelomci, ali osobe mekog srca).

Vrlo jaki snovi, ali dobra unutrašnja emotivna predviđanja Rakove bi trebalo da prate u periodu od 28. do 31. maja. Iako će prvih dana juna imati izuzetnu emotivnu podršku, mogu biti ponovo skloni naglim promenama raspoloženja ili nepotrebnoj ljutnji. Ulazak Venere u znak Raka doneće im osećaj potrebe za trajnijim vrednostima, lep period za brak, emocije, decu i jedan zaštitnički odnos koji će posebno imati prema voljenoj osobi i svojoj porodici. Iako mogu razmišljati o bivšim ljubavima, ovo je period kada će biti srećni što su sve to prošli i krenuli napred.

Slobodniji Rakovi će dosta flertovati u periodu kraj proleća, međutim mogućnost da imaju bitnije situacije mogu se dešavati u periodu od 18. do 21. juna i period od 26. juna -1. jula. Komplimenti, pohvale od voljene osobe, sklonost da dobijaju poklone i utešnu reč prijaće im od 9. do 21. jula, kao i od 26. jula - 7. avgusta (to je period kada mogu biti umereni, skloni da prihvataju sugestije). Druga polovina avgusta je idealna za porodicu, dom, uređenje stana, odmore, dok posebno vrlo jaki emotivno-erotski aspekti za Rakove se pokreću od 9. septembra - 8. oktobra kada će u ovoj godini oni slobodni imati zadnju šansu da dožive nešto jako dobro, prodube neki odnos koji je na bazi komunikacije ili prijateljstva.

Za Rakove koji su u braku idealno vreme za porodicu, decu, podelu poslova, porodične proslave, podršku voljenih osoba i sl. Rakovi će posebno biti skloni da na sve gledaju malo kroz “ružičaste naočare” u periodu od 9. oktobra - 6. novembra, ali da preuzimaju veću odgovornost prema porodici i roditeljima u periodu od 11. do 24. novembra. Ovu godinu mogu završiti okrenutiji braku, dugogodišnjim partnerima ili svojim ljubavima, ali malko neopušteni, pa je savet zvezda da ne razmišljaju o drugima, već da se više posvete sebi u periodu od 25. novembra - 29. decembra. Slobodni Rakovi mogu biti skloni da ih u tom periodu privlače osobe sa većom razlikom u godinama ili da, ukoliko ne iskoriste važne promene početkom godine, potraže osobu sa kojom su bile najsrećnije.

Rakovi koji su u braku trebalo bi da izbegavaju kritike, sitničavost, optužbe prema bračnom partneru tokom druge polovine novembra, jer će nepotrebno stvarati tenziju bez nekog velikog problema (posebno u periodu od 28. novembra - 14. decembra). Rakovi koji su u dugim vezama možda bi trebalo da razmisle šta dalje žele, jer ovo može biti prekretnica po principu ili zajednički život ili prekid. Ne čekati da partner/ka ode, puno pričati o tome i naći kompromis preporučuju zvezde posebno u periodu novembar, decembar. Rakovima je ovo divna godina za porodicu, potomstvo, ljubav, samo moraju izbegavati nepotrebnu nervozu i nezadovoljstvo s vremena na vreme, jer idealno ne postoji. Slobodni Rakovi posebno treba da se opuste i da u ovoj godini pokrenu prvi korak ka nalaženju adekvatne osobe.Zdravlje:

Zimski period Rakovima ne prija, jer se mogu suočavati sa reumatskim, hroničnim problemima, pa je savet zvezda da se moraju više kretati i baviti nekom vrstom fizičke aktivnosti posebno do početka proleća. Januar mesec nosi da je potrebna malo bolja disciplina po pitanju ishrane u smislu uzdržavanja od ishrane posebno u noćnim satima, jer prva polovina godine može doneti gojenje i manje hormonalne probleme.

Rakovi moraju stalno da sebe zapošljavaju u ovoj godini, ali ono što je sigurno da će ih Jupiter posebno čuvati leti i doneti im neki vid zaštite. Ova godina, posebno za pripadnike čiji je posao vezan za dugo sedenje ili stajanje, može nositi od problema sa kostima i kičmom u zimskom i jesenjem periodu do alergija u periodu sredine proleća.

Najbolji period za opšte preglede, operacije i kontakte sa lekarima je ipak period od juna meseca koji može doneti lakši oporavak. Rakovima treba uvek veća podrška voljene osobe i porodice i kada je na tom planu sve kako treba, oni se osećaju zdravo, kada nije, mogu imati konstatno sitnije zdravstvene probleme. Period početka godine, posebno kraja proleća je idealan za sve vidove alternativne medicine. Druga polovina godine nosi da će molitve, meditacije i svi laganiji sportovi imati izuzetan efekat na njihovu vrlo ranjivu psihu. Rakovi imaju mogućnost da se od aprila meseca oslobode loših navika i da počnu jednu bolju etapu koja će se odraziti i na zdravlje. U slučaju nemarnosti i lenjosti, lošiji zdravstveni rezultati posebno bi se mogli osećati od prve polovine maja, s kraja jula, prve polovine avgusta i u decembru mesecu.

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#9 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:07 AM

Blizanci


Karijera:

Iako Blizanci ulaze malo umorniji u Novu 2013. godinu, iscrpljeni od prethodne godine, ipak ne treba zaboraviti da im Jupiter, koji trenutno prolazi njihovim znakom, daje jako puno zaštite, s tim da je savet zvezda da nije loše malo napuniti baterije za praznike, pa krenuti u konkretne promene. Ne treba zaboraviti da će Blizanci pred sam ulazak u 2013. već imati ideje šta žele da menjaju. Posebno Blizanci okrenuti obrazovanju, poziciji inostranstva mogu računati na jako dobre profesionalne aspekte u periodu od 1. do 5. januara, od 8. do15. januara i od 21. do 25. januara, kada bi mogli pokazati odlično umeće, ako izbegavaju površnost i neorganizovanost. Imaće faze da se naglo iznerviraju i lako odustaju tokom januara, ali će ih to brzo proći. Međutim ovaj znak bi posebno sa ulaskom u februar mesec imao mogućnost da pokrene pravu profesionalnu energiju i menja sve što želi, tako da će biti spremni za nešto novo, što će im dati jednu novu energiju da idu napred (jako bitan period od 1. do 8. februara, period od 12. do 15. februara i 19. februar).

Januar mesec je mnogim Blizancima vreme vraćanja dugovanja, ekonomisanja na materijalnom planu, a savet je - pažnja prilikom ulaska u dodatne troškove. Nemojte se iznenaditi ako neki stari račun stigne na adresu, koji niste stigli da platite. Ipak, situacija na finansijskom planu se može brže pokrenuti od 24. januara, posebno u periodu od 30. januara - 5. februara, kada će mnogi pripadnici uspeti da završe redovne obaveze. Blizancima koji se bave nekom vrstom medijskih, komunikativnih poslova, poslova vezanih za putovanja, prevođenjem mogu računati na dobre aspekte posebno od 22. januara - 4. februara i od 9. do 14. februara. U slučaju potpisivanja važne dokumentacije, kao i poslovnih dogovora ne treba žuriti i treba se više koncentrisati na period od 12. do 17. februara, jer može biti sitnijih grešaka ili nedovoljnog samopouzdanja. Ipak ne treba zaboraviti da sve vreme uticaj Jupitera nosi svestranost, umeće da ovaj znak istovremeno radi više poslova, jedan vedar duh koji bi više dolazio do izražaja u februaru mesecu, pa Blizanci treba da se malo odmore tokom praznika, a da ostavljaju tokom druge polovine januara stvari koje su im bitne.

Malo će im faliti vere, volje s vremena na vreme, pa nije loše okrenuti se više duhovnoj strani i radu na sebi posebno od druge polovine februara, a posebno da izbegavaju nepotrebna žrtvovanja, haotičnost u svakodnevnim planovima ili veća očekivanja od drugih tokom kraja februara, kao i u periodu od 1. do 10. marta, kada može dolaziti do slabljenja volje, umora, uticaja drugih na njihove poslovne odluke što bi trebalo izbegavati. Jedno manje stanje apatije, kada ne smeju poslovno pokazivati nikakve slabe tačke. Jasnije vizije šta žele i pokretanje sjajne energije imaće u periodu od 22. do 27. februara. Pravo buđenje za ovaj znak kada će preuzimati više stvari odjednom, imati hrabrost i crtu preduzimljivosti, ali i sposobnost da se suoče sa starim poslovnim problemima i pokažu veći autoritet na poslu pojavljuje se od 13. marta - 20. aprila kada maksimalno treba pokazati sve kvalitete, ali u tom periodu pokrenuti važne poslove, projekte i posebno samostalne ideje.

Za Blizance koji imaju privatan biznis, period druge polovine februara nosi lekciju na kog se od svojih saradnika mogu osloniti i neki vid poslovnog čišćenja. Posle toga kao da će sve biti na početku, ali kako treba! U periodu od 13. marta do 20. aprila, Blizanci bi mogli pokazivati posebne vodeće sposobnosti i ovo je period koji profesionalno nikako ne treba propustiti! Period od 22. aprila do 10. maja je period kada se treba smiriti, paziti na finansije, ne obećavati mnogo i ponovo malo puniti poslovnu energiju pre sledećih važnijih akcija. U tom periodu Blizanci najviše treba da obrate pažnju na novac i materijalna sredstva, berze, jer mogu naglo gubiti novac, a inače često im se može dešavati da im novac samo prođe kroz ruke.

Za Blizance koji imaju podršku partnera svakako da početak godine može nositi da se naplati nešto od pre na teži način, ali da sam partner/ka ima nešto bolju poziciju finansija baš u tom osetljivijem periodu, pa da se stvari srede preko partnerskih odnosa. Blizanci će često imati situaciju da danas imaju novca, ali za dva dana već dolazi do krize, pa stalno moraju imati rezervna rešenja. Blizanci koji imaju kredite mogu se suočavati sa malim poteškoćama pri plaćanju tog kredita od početka godine sigurno do sredine maja koji im donosi veliko trošenje energije i povremeno ljutnju oko toga, ali za one taktičnije sve može biti kako ste planirali, samo budite uporni i ne dozvolite da vam vreme prolazi u razmišljanju.

Ovo je znak koji ne sme ništa prepuštati slučaju, čekati i sanjariti, jer za to neće biti vremena u periodu od 1. februara - 9. maja i to je period kada se ne sme stati! Blizanci koji čekaju posao, mogli bi računati na povećanje dobrih mogućnosti, pomoć prijatelja ili pomoći interneta u periodu od 20. januara - 6. februara i od 9. do 29. marta. Treba izbegavati sve vrste novčanih rizika, svađa oko finansija ili pokretanje samostalnih poslova i investicija od 11. do 18. maja, jer to može biti izuzetno teško vreme i vreme gubitaka, pa se treba strpiti do samog ulaska Venere u znak Blizanaca od 19.maja, koja će vam dati mnogo svežine, boljeg raspoloženja, bolje ideje i energiju da krenete direktno napred i da sve što ste zamislili od jula prošle godine upravo sada realizujete na pravi način.Može biti nagrada sa neba i kroz period ulaska u vaše sazvežđe od 21. maja, kada se može desiti da se neka novčana situacija reši kroz prethodnu strpljivost, a ljudi za koje ste mislili da vam nisu poslovni prijatelji da se pokažu kao fer. Ipak, potrebno će biti još mudrosti i taktičnosti i kroz poziciju karijere i same poslovne i materijalne delatnosti od 23. do 31. maja, kada je jako važno izbegavati neumerenost, veća očekivanja i kada se treba samo dobro koncentrisati i izbegavati “kukanje nad svojom sudbinom”, jer to može biti prolazan i završni težak aspekt iz koga možete izaći i sa bitnim poslovnim lekcijama, ali period koji će vas naučiti sa budete malo skromniji i mnogo više cenite neke druge vrednosti.

Sa ulaskom Marsa u vaš znak, od 1. juna, stvari će se menjati iz minuta u minut i odjednom će se pokrenuti komunikacija na pravi način, snalažljivost i sjajne vesti, ideje i poslovne situacije koje treba iskoristiti do 16. juna. Drugu polovinu juna iskoristite da se malo odmorite i naspavate, a sa ulaskom Jupitera u znak Raka, koji će napokon ući u vaše drugo polje (novac, zarade), imaćete mogućnost da sve svoje prethodne muke naplatite, da do ovog perioda možete slobodno da kupujete bez minusa ili da planirate neku važniju stambenu ili poslovnu investiciju.

Kraj juna je jako dobar za važnije razgovore sa starijim osobama kroz posao.To je i vreme dobrih ponuda, pa Blizanci mogu imti slobodan izbor u kojem smeru žele da krenu, da li žele da nastave posao koji rade, da se obrazuju u inostranstvu ili skrase na nekom drugom mestu. U svakom slučaju prijaće im pažnja u tom periodu i imaće predosećanje da je pred njima vreme mira i sreće. Zanimljiv period za komunikaciju, putovanja preko posla i nove porjekte mogao bi se otvoriti od 24. juna do 13. jula, kao i period od 25. do 31. jula, koji posebno može biti naklonjen Blizancima koji imaju privatno poslovanje.

Leto je dobro za sve vrste važnijih porodičnih akcija, ali već od početka jula osećaće neku prijatnu euforiju, pa će jedva čekati jutro da bi mogli odmah svoje ideje da stave na pravo mesto. Mnogo veće samopouzdanje, moć ubedljivosti, medijalnost, plodnost duha i dobar period posebno za Blizance koji se obrazuju ili su vezani za javne poslove, biće u periodu od 23. do 30. jula i od 1. do 4. avgusta. Period od 15. avgusta do - 6. septembra može doneti komunikaciju sa bivšim kolegama, ali izuzetan smisao za procenu daljih poslovnih dešavanja. Posebno je važno u tom periodu izbegavati mešanje posla i emocija ili donošenja privatnih problema u posao.

Ulazak Venere u znak Vage doneće im ljupkost, društvenost, popularnost koja će poslovno više doći do izražaja u periodu od 3. do 13. septembra, koji je sjajan za pravne poslove, društvene poslove, javne poslove i sve vrste poslova vezanih za marketing, diplomatiju, politiku. Blizanci će u tom periodu zračiti i sve profesionalno završavati uz pomoć urođenog šarma. Taj period treba označiti kao bitan, jer mogu imati jako puno poslovne sreće. To je lepo vreme da se posvete sebi ili nešto kupe što su jako dugo želeli da poseduju.

Druga polovina septembra može imati mala previranja, pa je jako važno težiti diskreciji, nemešanju u tuđe probleme i nekako ostati po strani, dok će period od 7. do 12. oktobra i od 20. do 26. oktobra najaviti sjajne mogućnosti da Blizanci dobiju nagrade, a da to uopšte ne očekuju. To će biti vreme neočekivanih poslovnih izazova, putovanja, unapređenja i nekih baš lepih stvari, pa će po prvi put biti malo zatečeni, ali jednako srećni. Iako mogu biti u periodu baš povećanih obaveza, kada uopšte neće imati vremena za prijatelje i porodicu, to može biti i period bitnijih kontakata kroz posao, za studente vrlo važan perioda za obrazovanje (period od 31. oktobra -15. novembra).

U decembar mesec će mirnije ući, ali će imati još jedan bitan poslovni cilj do isteka ove godine. Možda će ta želja biti najjača u ovoj godini i može se realizovati kroz period od 9. do 31. decembra. Za taj projekat biće im jako bitna podrška okoline, prijatelja posebno voljene osobe. Za Blizance koji se duže vreme bore sa isterivanjem neke nepravde ili dolaska do istine i regulisanja nekih svojih prava koje ima indirektne veze sa poslom, sigurno je da period od kraja leta do kraja ove godine najavljuje uspeh iznad očekivanja.

Generalni utisak: Blizanci mogu krenuti u početak godine sa nekom strepnjom, neizvesnošću, sumnjom u pozitivan ishod. Međutim, njihovo vreme tek dolazi i potpuno sam sigurna da će imati izuzetno plodan period s kraja proleća i početka leta, a posebno kraja leta i početka jeseni. Blizanci mogu puno, imaju zaštitu Jupitera, samo nikako ne smeju dozvoliti da se olenje, očekuju ili se oslanjaju na druge, da sanjare i da im tako prolazi vreme, već treba da uzmu stvari u svoje ruke. Bolje procene poslovnog okruženja ipak mogu imati od leta. Blizanci se ove godine posebno mogu dobro osećati pored mlađih kolega i osoba koje poseduju elan. Biće im jako teško da rade sa sitničavim osobama, ali i osobama koje su pred penzijom.


Ljubav:

Samo Blizanci koji su u dugim vezama, braku mogli bi očekivati da u Novu 2013. uđu sa nekim mirom, ali opet sa nekim planovima sa voljenom osobom (prijala bi im promena tipa da zajedno negde otputuju, vide neke zemlje koje su priželjkivali ili samostalno naprave neku zabavu za prijatelje). Ostali će i dalje biti u nekoj potrazi za idealnom polovinom, a pošto kod njih ne ide sve po principu “sve je jednostavno i lako” sam početak godine može nositi puno neočekivanih susreta, ali sve može ostati na udvaranju, prolaznim avanturama, obećanjima (pokušajte da ne obećavate ono što ne možete ispuniti). Sve se to može odvijati kroz neplanirane situacije ili potpuno neorganizaciju kuda su krenuli, s kime treba da se vide u periodu do 7. januara, kada će se malo primiriti i imati malo lakše aspekte kroz ljubav. Mnogim Blizancima koji su braku posebno ovo može biti lep period za godišnjice, veridbe i dobru energiju mogu osećati preko voljene osobe kojoj treba prepustiti sve bitne odluke.

Sa ulaskom Venere u znak Jarca mnogi će se osamiti i malo izolovati od svega ili okrenuti poslu, dok drugi mogu biti potpuno nezainteresovani (period od 10-19.01.). U novim vezama potrebna će biti stalna dinamika između 10. i 30. januara, jer voljena osoba može imati utisak da se ne trudite i da vam uopšte nije stalo. Iako je ovo znak koji je veseo, posle nagle euforije i potrebe da se ide stalno negde gde se nešto dešava, u drugoj polovini januara ovaj znak će se malo primiri, ali i smiriti. Od 22. januara može biti prijatnih vesti preko prijatelja, a do kraja januara i nekih neplaniranih putovanja grupno što će im dati dodatni motiv i bolje raspoloženje. Bilo bi dobro da se tokom druge polovine januara iskoristi vreme za neke korisne stvari, ali da se veći emotivni planovi dešavaju od 6. do 26. februara, kada će Blizanci ponovo krenuti da se emotivno bude i imati period kada im neće biti važne predrasude i kada će verovati u momenat, ne vreme. Neće ništa prepuštati slučaju, već će posebno biti aktivni.

Mnogi mogu započinjati emotivne veze daleko od kuće, u avionu, na nekim neobičnim mestima, a posebno Blizanci koji koriste više fejsbuk, internet čak mogu imati puno udvaranja i emotivnih prilika da nađu svoje srodne polovine preko ovih spravica. Blizanci koji dugo osećaju umor i pasivnost u vezi, mogli bi poželeti prekid veza i neku promenu sa novom osobom posebno u periodu od 7. do 15 februara. Za Blizance koji su u svežim vezama, svakako februar nosi kao važan mesec dosta komunikacije, brze planova sa voljenom osobom, ali krajem meseca i neke nepotrebne izjave, pa dobro razmislite pre nego što nešto kažete, jer može biti situacije da šokirate voljenu osobu (period od 15. do 20. februara).

Na ulasku u mart prijaće im mir, šetnje, biće skloni da nalaze način da zadive osobu koja im se dopada makar rekli nešto što nije tačno, ali je to period kada ovaj znak može biti uspavan, sklon da veruje da nije najbitniji svojoj voljenoj osobi i kada ga treba aktivirati. Prijaće mu duže spavanje, tepanje, ali neka akcija pre svega od strane voljene osobe, u suprotnom može biti sklon skrivenom flertu, udaljenosti i to važi za sve pripadnike pa je ovaj mesec bitan da osobe koje su pored ovog znaka budu mudre, duhovite i da preuzmu inicijativu, jer se Blizanci početkom marta mogu osećati nesigurno. Skloni su i da ubede sebe da je neka osoba njihova najveća ljubav, a da to nema veze sa istinom (period od 2. do 10. marta i od 14. do 20. marta).

Blizanci koji su u dugim odnosima ili u braku, mogli bi pokrenuti neki kraći put ili izlet sa voljenom osobom, jer će im prijati prisnost i imaće potrebu za ljubavlju, posebno od 11. do 13. marta i u period od 4. do 5. marta i od 23. marta - 8. aprila. Mart mesec nosi i dosta neplaniranih situacija, pa će biti pripadnika, mada manje, koji mogu na jedan platonski, ali drugačiji način započeti nešto što će im doneti vrlo važno iskustvo za dalje (po principa biti sa osobom koja poseduje osobine na koje nisu do sad nailazili). Slobodni Blizanci će posebno imati želju da uzmu stvari u svoje ruke i da ne samuju od 22. marta -15. aprila. I to jeste lep period za nove veze, profesionalni plan voljene osobe, druženja i sl. Savet u martu je da se posebno pojedini pripadnici čuvaju da ne pokvare neko prijateljstvo koje može preći u prolaznu romansu. Savet za period od 22. aprila - 10. maja, posebno ženskim pripadnicima, da izbegavaju kontradiktornost, teranje inata, jer to može biti period velikih izazova i prekida veza.

Proleće inače nosi pojačanje strasti i dosta prilika za više fizičke nego emotivne odnose. Zbog toga razmislite šta očekujete i želite i nemojte sebe ubeđivati da je to to, ako nije pokazano od samog početka! Blizanci koji su u vezi mogu imati neke sumnje, nesigurnost koju će dobro prikrivati, ali mogu više biti okrenuti novcu i imati mogućnost da zanemare partnerske odnose na šta treba uticati, dok Blizanci koji su u braku mogu da se osećaju umorno i da im ponovo treba odmor u tišini. Inače za sve ostalo, mali savet zbog Pomračenja koje će možda ovaj znak jače osetiti u emotivnom smislu, treba se čuvati problematičnih, teških veza, ljubomore, skandala i svađa posebno od 24. aprila -10. maja, jer to može inače biti vrlo izazovan emotivni period za mnoge. Vrlo je bitno u tom periodu ostati pribran i ne izazivati situaciju ako osetite neku napetost u vazduhu.

U periodu od 10. do 17. maja može doći do nekog bitnog emotivnog saznanja, istine ili pravog osećanja i smera u kojem Blizanci žele da idu. Za mlađe članove period skrivenih avantura i flertova. Druga polovina maja je posebno emotivno olakšana i Blizanci će se napokon osećati dobro u svojoj koži. To je period sreće, dinamike, odličan za prava upoznavanja, lične dobre planove, podrške porodice i prijatelja i jedne veselije energije. Kao da su puno naučili iz prethodnog perioda i sada mogu lakše da dišu, iako taj period mora doneti i malo detinjasto ponašanje, idealizaciju, njima će biti dobro. Blizanci koji su u braku posebno mogu biti ponosni na svoje najmilije, ali će imati želju da ih iznenade nečim lepim od ulaska u juni mesec i da ove godine drugačije isplaniraju godišnji odmor.

Blizanci koji nisu imali tu sreću da uživaju u proleću, ućiće u juni sa nekim emotivnim samoanalizama i napraviti izbor koji je najbolji (period od 1. do 27. juna može doneti neki vid pokajanja i vraćanja na pravo okruženje i osobu koja vam je dala šansu, a vi ste je malo prokockali). Blizanci će imati jedno dugo, vrlo emotivno leto. Uživaće da se glupiraju, budu u centru pažnje, da imitiraju voljene, ali da dosta putuju i rade uz podršku voljenih osoba od jula, a period od 28. juna - 4. jula posebno nosi da će biti privlačni, skloni da mnogo rade na sebi, ali i da imaju vrlo uzbudljive ljubavne momente. Za one koji su “preživeli” emotivni rat i napore u maju, sačekaće ih još jedan izazov od 5. do 14. jula koji mogu proći smireno i bez dramatike i onda krenuti potpuno napred.

Leto je vaše godišnje doba i vreme kada se Blizanci osećaju najbolje, pa iskoristite to vreme za romanse, vreme za porodicu. Druga polovina maja i početak juna, kao i druga polovina avgusta i prvi dani septembra su jako srećni za Blizance koji su odlučili da stanu na ludi kamen (iako može biti male nervoze oko finansija i organizacije venčanja tokom aprila i prve polovine jula), ali će na kraju sve ispasti kako su želeli.

Blizanci koji planiraju zajednički život sa osobom koju vole posebno mogu imati vrlo plodan stambeni period od 15. do 26. jula, a Blizanci koji planiraju proširenje porodice period juna i posebno period od 6. avgusta - 2. septembra. Kraj jula ostalim najavljuje da manje analiziraju i ne plaše se promena. Blizanci koji su u braku posebno mogu biti okrenuti svojim partnerima tokom druge polovine avgusta. Inače moram najaviti da bi posebno taj avgust za mnoge bio sudbinski, jer može biti nekih neplaniranih bračnih ponuda ili ponuda da se ode zajednički van zemlje. U svakom slučaju nek Blizanci malo budu u pripravnosti od 16. avgusta - 2. septembra, jer se svašta nešto može desiti spontano.

Prva polovina septembra osim što je dobra za emotivne ceremonije, okupljanja, jako je lepa za zajedničke kupovine i planiranja budućnosti. Sve bitno kod Blizanaca pokreće se od februara do 10. septembra i sigurno je da bi to trebao biti najplodniji emotivno –bračni period važnih dešavanja za njih. Posle toga kao da se malo smanjuje energija i može nositi aspekt napetosti, nervoze, loših emotivnih prilika posebno za pripadnike koji taj period mogu dočekati sami. Druga polovina septembra nosi i sličan aspekt kao u aprilu i početkom maja, da će većina pripadnika imati situaciju neke tenzije, razdražljivosti, svađa, nesporazuma, pa se ponovo u tom periodu treba primiriti. Mislim da će kraj jeseni i početak zime najbolje osetiti Blizanci koji su u stabilnim emotivnim odnosima ili braku, Blizanci koji su dosta vezani za partnere/ke koji nisu iz njihovih država i da to može biti optimističniji period za zauzete Blizance (period od 7. oktobra - 7. novembra).

U periodu decembra, ako se prevaziđu povremene tenzije, mnogi mogu planirati dalju stabilniju budućnost sa osobama koje posebno često budu pored vas u periodu od 8, do 28. decembra. To je odlično vreme za razgovore i rešavanja problema koje ste stavljali “ispod tepiha”, ali odlično vreme za finansijske zajedničke akcije. Moram da naglasim da Blizancima neće uopšte biti dosadno. Iako imaju stalne uspone i padove emotivno, njima bi 2013. mogla biti jedna od nainteresatnijih godina za ljubav i brak, s tim da im ne garantujemo lakoću, jer može biti perioda koji će ih naučiti da budu odgovorniji, oprezniji i da se malo “spuste na zemlju”. U svakom slučaju ovaj znak ma koliko da upadne u krizu, uvek nalazi način da se snađe i oporavi i jako ga raduje nešto bolje. Tako da za Blizance nema krize! Moram da dodam da je ovo znak koji će emotivno najviše iznenaditi sebe posebno po pitanju emotivnih izbora u ovoj godini!


Zdravlje:

Blizancima ulazak u Novu 2013. nosi potreban odmor, ali ne u smislu da sedite kući i gojite se, već odmor tipa skijanje, odlazak na neke lepe destinacije ili selo, gde ćete se fizički aktivirati. To može sprečiti i malu depresivnost, jer iako je ovo znak poznat po veselju, radosti i dobrom druženju, često se u ovom periodu godine oseća loše fizički i čak dolazi do faze da mrzi praznike i gužve. Da ne bi apatija prelazila u hronične reumatske probleme, znači prvi zadatak u Novoj 2013. treba da bude neki hobi, sport, akcija, vežbe. Cela godina nosi osetljivost creva, stomaka i mokraćnih kanala, pa je poseban savet zvezda da Blizanci više vode računa o sebi, ishrani u periodu od druge polovine marta do kraja aprila i od druge polovine septembra do početka novembra meseca. Mart je mesec u kojem treba izbegavati lekove na svoju ruku, ali kada je potrebno zaštiti imunitet i paziti na disajne organe. Početak proleća je pravo vreme za izbacivanje loših navika, dijete, posebno period od 22. marta - 20. aprila i od 18. maja -28. juna. Stariji pripadnici ovog znaka mogli bi biti posebno senzibilniji i osetljiviji tokom cele godine, pa je savet zvezda da moraju biti disciplinovani. Period mart, jul, septembar nosi aspekte lažnih lekarskih lečenja i dijagnoza. Blizanci su poznati da vole život i ljude i moraju izbegavati samoću, distanciranje posebno kroz period kraj zime, početak proleća i decembar mesec. Većina Blizanaca ima jako velike promene na polju zdravlja, postoje veće mogućnosti da mnogi ostave nikotin i pređu na zdraviji režim ishrane. Biće teško, ali imaće energiju da istraju.

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#10 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:09 AM

BikKarijera:

Bikovi u Novu 2013. ulaze sa profesionalnim promenama, pa ako bude nagoveštaja da vam se ponudi neko unapređenje, drugi posao ili promena zanimanja idealno vreme je na samom početku godine, a posebno u periodu od 5. do 13. januara i od 26. januara -1. februara. U drugoj polovini januara pripazite malo na autoritete i izbegavajte svojeglavost, nije loše čuti i drugo mišljenje.

Bikovi će inače sa ulaskom u zimu imati potrebu da nešto promene na polju položaja, ali će se osećati slobodnije i sigurnije u poslovnim vodama. Februar im nosi podršku prijatelja i dobar osećaj za vreme, ali i skrivene poslovne planove koje moraju za sad čuvati u sebi (period od 7. do 25. februara) da bi ih pokrenuli od 24. februara.

Realizacija nečeg što su dugo priželjkivali može biti u periodu od 7. do19. marta. Druga polovina marta je dobar period da se radi dosta na sebi, čuva energija za dalji period, ali pre svega da se radi na ličnom usavšavanju koje može u daljem periodu dati dobre rezultate. Jako dobre vizije u poslu, Bikovi bi posebno mogli osetiti u periodu od 1. do 10. aprila i od 7. do 26. maja, kada bi mogle da se pokrenu konkretnije promene, materijalna dešavanja.

Savet zvezda je da se od 9. do 13.maja obrati pažnja na odnose sa ženama u poslu, jer tu može biti konflikata ili nerazumevanja. Ukoliko se desi da zacrtate neke bitne ciljeve možete ih veoma lako realizovati do 30. maja (što može doneti bolje prihode, bolju samouverenost, smisao za biznis, lakoću u radu). Na koncentraciju i komunikaciju u poslovnim odnosima trebalo bi obratiti pažnju kroz period od 19. do 22. aprila kada može biti krakotrajne ljutnje, unutrašnjih nemira, jer neće sve ići baš tako jednostavno kako želite, ali najbitnije je da će posle malo većih napora tokom sredine proleća doći do fenomenalnih rezultata do kraja proleća.

Posebno Bikovi koji imaju privatni biznis, bave se ekonomijom, trgovinom trebalo bi da obrate pažnju na poslovni status, okruženje i materijalnu stranu kroz period drugog Pomračenja koje će teže osetiti u periodu od 6. do 16. maja, kada je jako važno da budu koncentrisani, pribrani, da budu ekonomični, ali malo oprezniji pre donošenja svih bitnijih odluka. Sve će biti mnogo lakše od 20. maja kada će im Venera u Blizancima ponuditi puno rešenja, neki brži poslovni ritam, šarmantnost koja će im posebno pomoći da sve što su želeli da završe u februaru ipak završe tokom maja, ali na uspešniji način.

Bikovi od početka godine imaju i jaku potrebu za poslovnom samostalnošću i nezavisnošću, pa im neće prijati da im “neko bude nad glavom”, a u slučaju rada za druge imaće osećaj da žele bliske, spontanije odnose i ravnopravnost koja će biti imperativ ove poslovne godine, sve će morati da se deli, svi poslovni odnosi moraju nositi toplinu, bliskost, ali opet i profesionalnost. Od kraja maja do početka juna bi mogli i naplatiti ili doći do nekog neplaniranog novca, dok će im period od 7. juna - 8. avgusta doneti veću subjektivnost, emotivniju komunikaciju kroz posao, veći smisao za biznis i završavanje nečega što su Bikovi priželjkivali vrlo davno. Taj period nosi jednu srdačnost, uslužnost i to je jedan jako srećan period u kome će se kroz dobru organizaciju sve rešiti u njihovu korist. Ima mogućnosti da u tom periodu steknu i dobre prijatelje preko posla koje će gledati kao članove porodice.

Iako je letnji period aktivan, Bikovi će osim ambicioznosti imati i crtu da se lako iznerviraju na poslu, da ih pogode sitnice, pa je savet zvezda da to izbegavaju posebno kroz period od 5. do 13. jula i od 16. do 22. jula, da se ne izgube u detaljima, da ne gube veru i misle da se njihov rad ne ceni na način kako bi želeli. Tada bi bilo dobro uzeti krakotrajni odmor (koji će Bikovima u ovoj godini biti potreban češće). U periodu od 24. do 27. jula i od 2. do 9. avgusta veća poslovna ravnoteža, mogla bi očekivati veći mir i bolju organizaciju poslova, veće poslovno poverenje i zavrašavanje svih dužnosti posebno od 11. do 17. avgusta, posebno od 21. avgusta do 7. septembra kada će im zvezde biti vrlo naklonjene (Bikovi koji u ovom periodu budu čekali važne vesti, promenu položaja nabolje, potpisivanja važnih ugovora ili pokretanje nečeg kreativnog imaće izuzetno plodan period rada).

Bikovi koji su vezani duže od šest godina za državne ustanove mogli bi se suočavati sa manjom nesigurnošću u radu kroz sam kraj aprila i početak maja, posebno kroz period od 7. do 15. septembra i od 22. septembra do 1. oktobra, kada mogu imati osećaj neke nepravde, da sporije napreduju i da prosto neke stvari ne idu u smeru kako su želeli. Savet zvezda je ne donositi nikakve konačne odluke, već sačekati dobar tranzit u periodu od 1. do 10. oktobra, posebno periodu od 4. do 15. novembra.

Najbolju organizaciju i poslovni mir Bikovi bi mogli pronaći kroz period samog kraja 2013. godine, na samom ulasku u decembar mesec kada će imati naklonjenost zrelijih osoba, ali i institucija u kojima rade. Bikovi na poslovnom nivou treba da izbegavaju sklonost krajnostima ili –ili), kao i sklonost da se mnogo oslanjaju na druge, već je savet zvezda da profesionalno u 2013. uđu sa sopstvenim idejama, inicijativom. Zbog tri pomračenja koja mogu nositi pre svega materijalne promene, moraju biti malo oprezniji po pitanju finansija kroz period od 22. aprila - 10. maja, posebno kroz period od kraja septembra, početka oktobra.

Brže promene ovaj znak bi mogao očekivati na samom početku godine, dok veću sigurnost oko početka leta. Periodi godine kada moraju biti umereni i čekati spor, ali siguran napredak je april, prva polovina maja, avgust i novembar mesec koji neće biti beznačajni, čak periodi sticanja bitnih iskustava i lekcija u poslu za dalji period života. U poslu je posebno važno raditi na samokontroli, izbegavati izazivački stav i koristiti prirodnost i pronciljivost u periodu koji može biti malo provokativan kroz ljude iz poslovnog okruženja ili direktno ljude od kojih će Bikovi poslovno zavisiti (iako oni neće želeti nikakvu zavisnost ove godine) u periodu od 8. do 16. novembra i od 24. novembra - 3. decembra.

Dobar period na samom kraju godine za kredite, finansijske važnije kupovine i ulaganja (preporučljivo u periodu od 6. do 25. decembra). Iako će od 26. decembra jedva dočekati kraj 2013. uspeće do samog kraja da završe jedan posao koji im može delovati nemoguće. Biće skloni da posebno u periodu decembar, prva polovina septembra i juli mesec prenose dobru energiju, ubedljivost na ljude sa kojima rade i dođu početkom jeseni do bitnijih poslova. Neće se plašiti izazova, a kao da od poslovne podrške i emotivne podrške Bikovi u ovoj godini napreduju. Period do kraja juna Bikovima može otvoriti dosta dobre materijalne mogućnosti, dok posebno period oktobar – novembar traži štednju. Savet zvezda za Bikove koji planiraju porodične poslove da dobro razmisle, jer koliko god ta opcija stvara sigurnost, može biti kontradiktorna i doneti veća nezadovoljstva od leta.

Dobar period na samom početku 2013. i samom kraju godine, tačnije decembra meseca za bitnije poslove sa inostranstvom. Po pitanju imovine savet zvezda je da čuvaju ono što poseduju i da dobro razmisle da li je potrebno nešto prodavati, jer mogu naći lakši način da sačuvaju postojeće (maj, jun, jul).

Generalni utisak: Bikovi se profesionalno oslobađaju, a posebno će oni koji budu razmišljali o velikim promenama u poslu i samoj profesiji imati jednu izuzetno zanimljivu godinu. Oni koji žele da nastave svoj rad, mogu imati godinu zbližavanja, porodičnih odnosa preko poslovnog okruženja, ali period odricanja kroz sam rad. Kao da je Bikovima potrebno mnogo privatne podrške da bi ovu godinu dočekali u većem svetlu, ali svakako ćemo im držati pesnice i poželeti da idu ka svojim ciljevima.Važan savet: Pokrenite se već od 12. januara i ne čekajte da važne prilike prolaze pored vas!Ljubav:

Početkom 2013. Bikovima će biti potrebnija moralna podrška od partnera nego neka krupna dela ili reči. Mnogi će sanjariti na javi čekajući pravo vreme za ljubav. Ipak, mali savet do 9. januara da može biti propuštenih prilika za slobodne ili preterivanja i neumerenosti u emotivnim zahtevima, zato nije loše malo “spustiti loptu” i sačekati da vreme pokaže u kom smeru treba ići. Bikovima trenutno treba i mnogo fizičke pažnje i razgovora, a oni koji su dugo zajedno svakako mogu računati na dobre dogovore kroz period od 14. do16. januara. Posebna poslovna podrška voljene osobe Bikovima dosta može značiti u realizaciji samostalnijih poduhvata kroz period od 24. do 31.januara i od 3. do 5.februara.

Većina Bikova mogu biti skloni da malo u ovom periodu skrivaju svoja osećanja ili preživljavaju sve u sebi što bi posebno trebalo izbegavati u periodu od 5. do 8. februara i od 21. februara - 3. marta, kada treba izbegavati savete drugih i osloniti se na svoje instikte. Posredovanja slobodnim Bikovima nikako neće prijati, njima su potrebna iznenađenja, neplanirane i spontane situacije, pa slobodni sigurno neće tako lako uploviti u nešto veliko do početka proleća, ako nebo upravo ne namesti takvu situaciju. Inače zimski period nosi česte promene raspoloženja (period od 14. februara - 2. marta, pa će se bolje osećati oni koji su u malom dužim odnosima kada će biti više okrenuti poslovnoj budućnosti svoje voljene osobe.

Povećanje romantike, moguće bitnije emotivne situacije, posebno za slobodne pripadnike ovog znaka, mogle bi se baš očekivati u vreme koji oni vole – proleće. Već aspekti, pojačani uticajem Venere u znaku Riba od 12. marta, mogli bi nagovestiti neke lepe situacije, nežnost, pojačana osećajnost i period kada će sa iščekivanjem očekivati toplije vreme, ali i bolje raspoloženje unutar njih samih, što će se osećati tokom celog marta, ali Bikovi neće biti sposobni za brz ulazak u nešto, već će mnogo otvoreniji i konkretniji biti u periodu od 1. aprila, kada će psihološki biti spremniji za vezu. Zato ako se dragi prijatelji među vama desi neka lepa situacija od marta, znajte da to može biti po principu "zatišje pred prave događaje tokom proleća".

Mart je više mesec težnje idealnom, posebno kod ženskih pripadnika, sanjanja, rada na fizičkom izgledu, maštanja, ali nesigurnosti u preuzimanju prvih koraka. Iako Bikovi spolja deluju flegmatični, to je znak koji poseduju izuzetno jake emocije. To će znati da pokažu posebno u aprilu, kada će posebno pripadnici koji su u vezi imati mogućnost da pomognu, odbrane i zaštite osobu koju vole i da joj na pravi način pokažu koliko im je stalo. Mogu pokazati veliku pouzdanost, ali možda malo veću nestrpljivost koju treba kontrolisati u aprilu, mada je to mesec posebne potrebe za emotivnim dokazivanjem. Za mnoge to je i mesec iskušenja, pa je poseban savet ženama da dobro provere status osobe koja im se dopada pre samog ulaska u vezu, jer se može dogoditi da nešto bude ograničeno i zabranjeno.

Od emotivne podrške u aprilu mnogo će zavisiti i zdravlje ovog znaka, ali je sigurno to mesec izuzetne emotivne transformacije, ideja i jake potrebe za emocijama, možda i nekim vidom karmičkog čišćenja i susreta sa osobama sa kojima su imali jake kontakte u prethodnoj reinkarnaciji. Za pripadnike koji imaju stabilne odnose, april 2013. mogao bi biti jako važan samoj voljenoj osobi kroz karijeru. Poseban savet zvezda pored prvo Pomračenje da Bikovi teže duhovitosti, nežnosti, kompromisima u emotivnim odnosima između 12. do 18.aprila, periodu od 25. do 30. aprila i od 9. do14. maja, jer mogu izbeći nepotrebne nesporazume.

Razgovori sa voljenom osobom, ali i male pauze i punjenje baterija, prijaće svim pripadnicima bilo kog statusa u periodu kraja aprila do samog ulaska u maj mesec. (tad je jako važno izbegavati kontrolu voljene osobe, davanje uslova, pokazivanje ljubomore ili oštro pokazivanje netolerancije, brojati do sto!). Mnogo jasnija mentalna razmena, emotivni planovi, situacije mogu se pokrenuti od 20. maja do 1. avgusta, kada je dobro praviti zajedničke planove kroz odmor, porodicu, a Bikovi u braku treba da razmišljaju o pokretanju proširenja porodice. Za slobodne, u slučaju da se ništa značajno ne desi ili ne naiđete na adekvatniju osobu do sredine aprila, svakako sledi mirniji period kada se treba okrenuti karijeri i ponovna mogućnost dobrih aspekata na nebu u periodu od 24. avgusta -13.septembra (važan savet izbegavati mozganje, analize, neopuštenost, preveliko testiranje partnera/ke, opustite se malo, leto je i vreme kada je sve dozvoljeno).

Letnji period mnogim Bikovima može doneti veću potrebu za emotivnim mirom, porodicom, stalnim vezama pa će većina pripadnika ovog znaka želeti da se oseća ušuškano i da ne gubi vreme na nepotrebne stvari, ljude, situacije. Odmori su jako bitni, jer mogu doneti nešto dobro (preporuka od 26. juna - 9. avgusta). Bikovi koji planiraju brak imaju jako lepo otvoreno period jeseni kada ih može poslužiti i vreme za jednu lepu svadbu (preporuka od 12. do 25. septembra). Za ostale to će biti period kada će više razumeti potrebe voljene osobe, praviti kompromise, ali i dosta raditi na sebi, svom izgledu i biti okrenuti pametnim i korisnim stvarima (obrazovanje, posao, šoping).

Ulazak u oktobar mnogima može doneti smanjenje mentalne energije i nepotreban nemir, sumnje, pa je savet zvezda da uključite racio u bilo koje bitnije odluke (period od 1. oktobra -1. novembra). Merkur će retrogradno prolaziti znakom Škorpiona što može unositi mali nemir kroz polje braka i partnerskih odnosa kroz ceo oktobar i novembar do 5. decembra, pa Bikovi moraju biti uzdržaniji, strpljiviji, skloni da u jednoj prolaznoj situaciji ne padaju u pesimizam. Nagli pozitivni događaji, olakšanja, optimizam i sreća dočekaće ovaj znak pri samom izlasku iz 2013. koja može biti godina, pre svega, najveće emotivne plodnosti u leto, ali možda male nesigurnosti kroz slobodne pripadnike ovog znaka, pa se treba što više opuštati, izlaziti, putovati, kretati se i izbegavati izolaciju i sedenje u kući.

Iako decembar mesec nije vreme venčanja i većih proslava, ipak Bikovi će napraviti presedan, mnogi će osetiti da je vreme za nešto konkretno, da im treba neka velika odluka i to je sigurno period kada će biti skloni da pozitivno iznenađuju porodicu i okolinu ( preporuka od 7. do 22. decembra). Potpuna slika emocija zaključiće ovu godinu do 28. decembra kada će skupiti energiju za predstojeću 2014. (kao da je ovo godina važnih odluka, ali malo većeg unutrašnjeg pritiska i očekivanja, pa može doći do manjeg pada energije kada će im trebati baš pravi odmor pri dočeku Nove 2014).

Sve u svemu, iako Bik nije neodlučan, čak vrlo principijalan i zna šta želi, imam utisak da će se malo ponašati detinjasto, ali u stalnom naletu emocija. U svakom slučaju nema potrebe za brigom, samo treba malo pokrenuti akciju i interesovanje. Bik će imati snagu da pomogne i svojim voljenim osobama i kroz to da ima emotivni lični napredak do kraja godine (preporuka od 25. maja - 27. decembra). Iako Saturn u Škorpionu od oktobra 2012. malo smeta Bikovima da pokažu svoje potencijale, ova karmička planeta će ih naučiti šta je dobro i kad treba da prekinu ono što im donosi patnju, kako u samoći mogu biti najjači i kako snovi mogu postati stvarnost. U svakom slučaju Bikovi mogu očekivati nemoguće, ali im želimo da ostanu svoji i da se izbore za sve što žele. Izdržljivost im je glavna osobina pa treba da bude posebno aktivna i na emotivnom i na poslovnom planu.

Bikovi teško podnose rastanke, pa neće imati takve ideje, ali treba da se trude da tokom prve polovine godine stoje čvrsto na zemlji (februar, mart). Bikovi koji su u braku ili dugim vezama ne bi bilo loše da planiraju sa svojom voljenom osobom neki poslovni projekat, jer ih to može i više zbližiti.


Zdravlje:

Ovo je godina koja može kažnjavati Bikove ako ne budu disciplinovani. Posebno osetljive tačke mogu biti bešika, genitalije, štitna žlezda kod žena, kod muškaraca stopala i pritisak. Zato hedonizam treba maksimalno izbaciti iz ove godine, truditi se da budete disciplinovani i voditi računa o svom zdravlju (to je posebna preporuka kroz sredinu januara i februara meseca za muške pripadnike, posebno krajem februara, drugu polovinu aprila i početak maja i period od 10. septembra - 9. oktobra za ženske pripadnike ovog znaka).

Letnji period posebno nosi da će porodična i emotivna podrška biti u direktnoj vezi sa zdravljem, pa kad je sve u redu, imaćete osećaj baš prave energije, vitalnosti i sreće, ali ako je neki član lošije možete njegove probleme preživljavati dublje i gore nego što bi trebalo (što psihološki vrlo loše može uticati na mentalno zdravlje tokom jula i prve polovine avgusta). Posebno dobar period da Bikovi urade opšte zdrastvene analize i posete lekara, jer će im zvezde biti naklonjene za terapije, popravke, dijagnoze ili primanja kvalitetnih saveta je u periodu od 14. avgusta - 8.septembra i od 8. oktobra - 2. novembra).

U slučaju da želite da promenite neku lošu naviku ili ishranu odličan period za sve Bikove posebno se pokreće u periodu od 5. novembra - 8. decembra, kada im mogu prijati sve vrste posta. Na samom kraju godine savetuje se, posebno starijim pripadnicima da se manje fizički forsiraju, a svima ostalima da ne nagomilavaju sve poslove koje nisu stigli od početka jeseni u decembru mesecu, jer mogu potpuno izgubiti energiju, biti razdražljivi i dočekati kraj godine u krevetu.

Topla reč, ljubav, porodica i materijalna sigurnost su važne u opštem zdravlju ovog znaka, kao i kontakt sa prirodom i bavljenje sportom posebno od druge polovine maja. Ne gubite vreme na rešavanje problema drugih, jer ćete tako prikupljati lošu energiju na sebe što može uticati na manje psihološke krize i okrenite se prirodi i prirodnom.

Savet za ovaj znak generalno bi bio da ništa ne forsira u ovoj godini, ali da ne ostavlja nezavršeno! Ishrana u toku zime treba da bude mesna, proleće nosi dobro zdravlje kroz mediteransku ishranu, a leto kroz tradcionalnu. Međutim, period od oktobra meseca nosi pre svega dobro zdravlje kroz čest post, puno tečnosti, posebno zelenog i naranadžastog povrća. Ne treba zaboraviti i činjenicu da Bik ulazi u 2013. sa energijom pobednika kroz zdravlje, pa kad bi i bilo neke neprijatne situacije, izašao bi jači nego ikad!

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#11 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:11 AM

OvanKarijera:

Ovnovi ulaze u Novu 2013. godinu sa izuzetno mnogo planova, a ovo je jako dobar period da pokrenu neke promene. Završavaju bitne poslove koje su započeli tokom prethodne godine u periodu od 6. do 10. januara i periodu od 23. do 29. januara. Neće im prijati autoriteti, ali je period do 10. januara odličan za sve Ovnove čiji je posao povezan sa putovanjima, poslovima uvoza i izvoza, sa strancima.

Ulazak u februar mesec je idealan za grupne i timske poslove, i to je svakako period kada slobodno mogu svoje poslovne projekte pokrenuti sa jako puno incijative. Od 5. do 14. februara je period promena, vesti, dešavanja i nešto bržeg svakodnevnog ritma. Ovnovi koji su vezani za državne ustanove, a posebno oni koji žele da promene svoj posao preporuka da o tome razmišljaju od 26. januara -14. februara, jer je to idealno vreme, u suprotnom moraju sačekati kraj proleća.

Druga polovina februara traži malo više koncentracije, mentalnog podsticaja i da se nikako ne ulenjite! Samo za Ovnove koji su vezani za humanitarne i medicinske profesije moguć je nagli napredak kroz period od 15. februara - 6. marta. Preporuka do početka proleća je koristiti intuiciju, ne predavati se, baviti se sportom, težiti poverljivom i pouzdanom poslovnom okruženju, jer posebno kraj februara i početak marta mnogima mogu doneti tajne neprijatnosti, spletke ili dvoličnost.

U tom periodu do 4. aprila nije loše obratiti malu pažnju i na saobraćaj, šta potpisujete, kao i da ne vozite kad ste jako umorni. Ulaskom vašeg vladaoca Marsa u znak Ovna od 13. marta kao da ćete polako, ali sigurno krenuti da se budite i pokrećete. To je period jakih samoanaliza u poslu, ali period kada treba pravilno usmeriti energiju. Izbegavati sujetu, samokritiku i težiti poslovnoj spontanosti, jer sve što zacrtate mogli biste lakše realizovati do 10. aprila.

Izbegavajte žurbu kroz period od 13. marta - 9. aprila žurbu, nestrpljenje, nagle nepromišljene odluke. Od 1. aprila nastaje period dokazivanja i tada je pravo vreme da pokažete svoje poslovne kvalitete. Uoči Pomračenja koje će biti prvo od 25. aprila, Ovnovima je savet da beže od tvrdoglavih finansijskih rizika sve do 9. maja, jer mogu imati trajnija opterećenja koja bi mogla potrajati do kraja godine. Zato je jako važno da u tom periodu razmisle pre sveka bitne akcije. Imaće smisla za ekonomiju i imaće u tom periodu jaču potrebu za materijalnom sigurnošću. Posebna preporuka da se bave sportom i da pokreću privatne poslove u periodu od 17. do 25. aprila.

Ima mogućnosti da se u periodu od 27. aprila - 1. maja završe neki sitniji poslovi i reše neki manji materijalni problemi, ali ne rizikovati! Period od 13. maja - 25. maja će biti mnogo lakši kroz imovinske promene, materijalnu situaciju, ali posebno za Ovnove koji se bave privatnim poslom ili očekuju konkretne važne poslovne odluke. Ovo bi trebao da bude period i manje nagrade, za svo strpljenje i odricanja koja su prošli kroz drugu polovinu marta i sam početak aprila, kao i drugu polovinu februara koji može biti nazvan i periodom manjih “iskušenja”. Ovnovi često mogu imati nagle mentalne promene od ushićenja i novih ideja sa početkom 2013. do malog pada i nezainteresovanosti oko druge polovine februara i početka marta, pa nagle oštroumnosti i upornosti od 21. marta. To će sve doći u ravnotežu tokom sredine i kraja maja kada će imati sliku u kom smeru žele da krenu. To je i period kada treba raditi najviše projekata, da bi mogli uživati u letu. Ulazak Marsa u znak Blizanaca od 2. juna doneće pokret, putovanja, sreću, mnogo vesti i jedan jako lep period akcije.

Tada bi mogli pokrenuti i neke dodatne poslove i svakako da će to biti jako lepo vreme za ovaj vodeći znak Zodijaka (iskoristiti period od 2. do 23. juna za sve vrste važnih poslova, putovanja, kontakta sa strancima, razgovore sa šefovima, jer je ovo period unapređenja, dinamike i kada će Ovnovi biti mentalno najaktivniji). Period od 24. juna -1. jula traži manji odmor, a sa ulaskom Jupitera u znak Raka, period ukazuje na mogućnost da Ovnovi dođu do imovinsko –materijalne sigurnosti i da se okrenu trajnijim investicijama koje su za mnoge čekane, punih 12 godina. Dobar period za nekretnine, uređenje doma, važne porodične investicije, i period kada profesionalno mogu računati na sigurnost (posebno period od 1. do 20. jula).

Preporuka je da drugu polovinu jula iskoriste za odmor, napune baterije i ponovo krenu u poslovne akcije i odluke od 8. avgusta -16. avgusta, posebno u periodu od 30. avgusta - 16. oktobra, koji će biti period kreativnih podsticaja, dobre energije, sklonosti da se istovremeno završe nekoliko važnih poslova, ali i period kada će Ovnovima mnogo značiti pohvale, nagrade i podrška voljenih osoba, ali i autoriteta. To je period njihove izuzetne regeneracije koju treba usmeriti na korisne stvari. Od 17. oktobra - 25. oktobra i od 31. oktobra - 11. novembra imaće mogućnost da završe administrativne poslove, sitne svakodnevne obaveze za koje nisu imali vremena i da se okrenu većem poslovnom perfekcionizmu. Ista preporuka je otvorena od 4 . do 10. decembra.

Treće Pomračenje u novembru savetuje Ovnovima da vode računa o sebi, da se poslovno ne iscrpljuju, da ne budu neumereni, da donose ponovo odluke temeljnije i sa mnogo strpljenja, što je savet posebno kroz period od 11. novembra - 19. novembra. Iako bi imali mogućnost da ispravljaju neke nepravde i da se okreću više politici, diplomatiji, zakonu do 14. decembra, u mnogo lakši period poslovne energije i planova ućiće u periodu od 15. do 25. decembra, dok bi poslednje dane 2013. trebalo iskoristiti za odmor. Ponovo mali savet pripaziti na saobraćaj, izbegavati naglost, nepromišljene izjave, težiti miru i harmoniji, a koristiti lični šarm, ma šta da bude u pitanju.

Generalni utisak: Ovnovi mogu očekivati jednu izuzetno plodnu profesionalnu godinu kada svoje potencijale treba da pokrenuti od januara, prve polovine februara, prve polovine aprila, posebno juna i avgusta meseca kada će imati mogućnost da naprave nešto konkretno dobro za sebe. Pošto je ovo vatreni, kardinalan znak kolerične naravi, svakako da mogu imati faze unutrašnjih previranja, agresije, ljutnje, ali zapamtite to je prolazno. Bitno je reći da treba uvek na strpljiv način održavati profesiju i ljubav prema porodici, ali da treba u ovu godinu ući sa većim ličnim profesionalnim ciljevima. Cenite svoj rad, ali se trudite da se lakše prilagođavate drugima!Ljubav:

Ulazak u Novu 201. godinu, sa uticajem Venere u Strelcu, većina Ovnova će sačekati sa velikim optimizmom, željom za slobodom, modernijim odnosima, opuštenošću, ali će mnogi slobodni pripadnici imati mogućnost da, na malo neobičan način, daleko od kuće upoznaju svoje idealne polovine. Ovo je vreme iskrenosti, avantura, ali vreme kada će Ovnovi moći da se malo opuste.

Za slobodne pripadnike izuzetno pozitivan period do 10. januara, kao i od 4. februara do 22. februara kada će mnogi potpuno neočekivano imati veće emotivne promene. Mnogi se mogu vraćati u prošlost i imati neki vid lekcije završavanje nečeg iz prošlosti i skupljanja energije u periodu sredine januara, a pripadnici koji su dugo u vezi ili braku imaće potrebu za nekom promenom, akcijom, ali budite malo strpljiviji do 1. febrauar kada će se spontano dešavati neke lepe stvari.

Nemojte menjati svoje partnere-ke, nemojte ostavljati vremenu neke bitne odluke, ali se trudite da unosite veću strast i ljubav u vaš odnos i to će biti dovoljno! Početak godine nosi i poruku da nikad ne treba reći "Ne", jer za mnoge ovo može biti vreme neočekivanih, ali lepih promena! Takođe period od 27. februara - 2. marta i od 6. marta - 10. marta može nositi romantičnost, osećajnost da se mnogi pripadnici ovog znaka zaljube, smire i uživaju u toplini partnera. Tada ne treba "mozgati", već se prepustiti samoj situaciji. Neka dela budu jača od reči, jer Ovnovi u tom periodu neće znati da objasne kako se osećaju! Sličan period se može dešavati u periodu od 20. marta - 23. marta i od 27. marta - 30. marta. Za one koji su u dužim odnosima svakako vreme dobrih dogovora sa partnerima i traženja obostrane sigurnosti, ali i mira. Sa ulaskom Venere u znak Ovna ako ne iskoristite prethodne periode, svakako dolazi do buđenja, ali ne sme biti po principu sad ili odmah, jer može biti situacija nešto se desilo brzo, ali je brzo i prošlo (period od 24. do 29. marta).

Za parove koji su u dužem odnosu malo više emotivne tolerancije i razumevanja u braku potrebno je posebno u periodu sam kraj marta, početak aprila i u periodu samog kraja decembra i ulaska u 2014. godinu, jer to može biti period previranja, pojačanih nesporazuma, svađa, čak za one koji su u prethodnoj godini imali problema i opasnost od razdvajanja. Na to novopečeni parovi moraju voditi računa i kroz period od 10. do13. aprila. Biće malo kontradiktorno to proleće 2013. mnogi će naglo prekidati i naglo započinjati nešto novo, osećaće se neka euforija u vazduhu, ali će biti puno strasti, jakih reči i dešavanja posebno od 1. do15. aprila.

Druga polovina aprila biće više vezana za potrebu za emotivnom i materijalnom sigurnošću, ali osećaj da Ovnovi ne žele da imaju uticaj sa strane, taman posla rivalitet, tako da treba izbegavati posesivnost, već se truditi da polako, ali sigurno nađete emotivnu ravnotežu (period od 17. aprila - 6. maja). Prijaće i mali hedonizam, ali u tom periodu se treba okrenuti zajedničkim materijalnim analizama i izjavama ljubavi. Ovnovi preko emocija dobijaju energiju, pa će im to biti jako potrebno u ovom periodu, posebno ženskim pripadnicima osećaj vrednosti koji će isključivo naći preko partnerskih odnosa.

Za mnoge to može biti lepo vreme za planiranje porodice i dece, braka. Ulazak Venere u znak Blizanaca od 9. maja na samo Pomračenje nosiće odjednom veću veselost, komunikaciju, čak mogućnost za mnoge da im se jave svi oni koji dugo nisu bili prisutni. Ovo je period kada će većina Ovnova dobiti onu detinjastu i pomalo neozbiljnu energiju, ali će uživati u pokretu, biti rečiti, ali mnogi slobodni pripadnici imati dve emotivne šanse istovremeno. Zbog opozicije Venere i Neptuna od 14. do 18. maja treba izbegavati idealizaciju, očekivanja od osoba koje ne poznajete, ali osećaj udaljenosti od osoba koje volite. Takođe kraj maja u periodu od 24. do 27. maja traži lakše prihvatanje razlika u partnerskim odnosima, manja očekivanja i pokretanje energije kod osobe koju volite. Izbegavati da se emotivni problemi rešavaju hranom ili neumerenim trošenjem i izbegavati da se obećava ono što se ne može ispuniti.

Nešto pozitivniji dani mogu biti 28. maja - 2. juna. Ti dani su dobri za nove početke, za medeni mesec i prijatniju komunikaciju u bračnim i emotivnim odnosima. Ulazak Venere u znak Raka od 3. juna smiriće Ovnove za trenutak i posebno doneti potrebu za porodicom, udobnošću, brakom. To je period kada Ovnovi treba da prave trajne planove sa svojim partnerima, ali i kada treba izbegavati tvrdoglavost, naglost, brzinu, treba uzeti malu pauzu i okrenuti se svom domu, familiji, rođacima i osobi koju vole (period od 2. do 20. juna). Može biti ponovo faza da se neki Ovnovi vrate u prošlost, budu nostalgični ili pokušavaju da nešto emotivno vrate u sadašnjost (poslednji dani juna 2013). Ipak od 28. juna pokreće se fenomenalna energija i ovo može biti period sreće, ljubavi, strasti i lepih dešavanja, gde će sam osećaj ljubavi, veze, braka za ovaj znak biti od veće važnosti, mnogima će se ispuniti nešto što su dugo želeli na ovom planu (period od 28. juna - 23. jula sa uticajem Venere u znaku Lava). Poslednje dane jula i period do 16. avgusta treba iskoristiti da zajednički sa voljenom osobom pozavršavate svakodnevne poslove, ali voditi računa da odnos ne pređe u naviku.

Za slobodne mali savet za period od 26. jula - 31. jula i od 5. do 8. avgusta da izbegavaju kritičnost, velika očekivanja i nagle ulaske u vezu dok osobu koju su upoznali malo bolje ne upoznaju. Ovo za Ovnove nije baš najbolji period za zajedničke poslove sa voljenim osobama, samo period kada treba raditi na boljoj emotivnoj komunikaciji. Mnogo će toga za one slobodne ili one sveže zaljubljene biti jasnije do 21. avgusta kada će imati sliku koga vole, s kime žele da nastave dalji period emotivno i šta očekuju od svog partnera/ke. Period od 22. do 24. avgusta i od 3. do 10. septembra je posebno važan i mnogi Ovnovi mogu da stanu na ludi kamen i da se posvete svojim partnerskim odnosima, mnogo lakši dolazak do emotivne istine. Sa ulaskom Venere u Škorpionu od 12. septembra pojačaće se energija, strast i potreba za fizičkom privlačnošću koje će posebno osećati Ovnovi. Idealno vreme za brak i planiranje potomstva (period od 12. septembra - 4. oktobra), ali period kada se mnoge veze mogu produbiti na psihološkom i fizičkom nivou.

Posebno za pripadnike koji su u braku jako lepo vreme za povećanje imovine, porodične proslave, proširenja i zajedničke trajnije dogovore sa voljenom osobom. Period od 8. do 22. oktobra nosi optimizam, idealno vreme za otvorenije razgovore, putovanja, dinamiku i mnogi koji nisu iskoristili neke bitnije aspekte mogli bi da upravo u ovom periodu pronađu prave vrednosti preko emocija ili da direktno imaju uspeha preko voljene osobe. Dobar period za obrazovanje, daleka putovanja, ali sklonost platonskim ljubavima.Vratiće se romantika, one prave vrednosti i Ovnovi će moći potpuno da se opuste i imaju realna očekivanja. Jača vraćanje strasti, jake emocije, izjave i dešavanja u periodu od 28. oktobra - 5. novembra.

Period od 6. do 22. novembra nosi veći osećaj odgovornosti, možda period kada ponovo treba uključiti odgovornost i strpljenje i kada treba izbegavati vraćanje na stare greške, bivše ljubavi za mnoge i kada je potrebno biti malo istrajniji, ali lakše razumeti drugačije potrebe svoje voljene osobe. Za pripadnike koji su u dugim odnosima za planiranje bitnijih porodičnih stvari i investicija neće biti loš period od 23. novembra - 1. decembra.

U ovom periodu postojaće i jedan malo naporniji tranzit oko trećeg Pomračenja koje se može već osetiti oko 7. novembra. I na samom početku decembra Ovnovi se mogu osećati nervoznije, depresivnije i nerazumljivije. Savet zvezda: Nadjite veru, punite baterije, bavite se sobom i izbegavajte kritičnost u odnosima! Pošto će se Venera retrogradno vraćati u znaku Jarca tokom celog decembra to će biti vreme za mnoge da stave tačku na nešto što im nije odgovaralo cele godine, ali za mnoge osećaj da im je potrebna potpuno druga energija (uglavnom parovima koji se duže vreme lošije slažu). Zbog toga može biti dosta razdvajanja između pripadnika ovog znaka baš u tom mesecu. Za one strpljivije savet da se u decembru više treba usmeriti na posao i karijeru i lakše razumeti potrebe ljudi koje volimo. Svakako je generalni utisak da će Ovnovima cvetati ruže u ovoj godini, a posebno lepa vest slobodnim pripadnicima da će biti mnogo šansi za nove početke, čak i ulazak u ozbiljne, bračne vode. Samo napred!


Zdravlje:

Iako ćete u Novu 2013. ući sa izuzetno puno energije povedite računa o povredama, problemima sa kostima i zubima, jer zimski period može biti i malo nezgodan. To je preporuka posebno najstarijim članovima znaka Ovna. Probajte da uoči dočeka izbegavate loša sećanja i pesimizam i da razmišljate samo o lepšoj budućnosti (ulazak Merkura u znak Jarca može doneti manju nostalgičnost). Od 9. februara-13. aprila i poslednjih dana maja i avgusta - savet je da se posebno vodi računa o imunitetu, prehladama, stopalima, jer je ovo period gripa i prehlada kojima će posebno biti sklon znak Ovna.

Nije loše da se “naoružate” nekim vitaminima i narodnim lekovima. To nije najbolje vreme za hiriruške intervencije, jer ovaj znak posebno može biti sklon infekcijama. Period od 15. aprila - 15. maja nosi sklonost jakim migrenama, osetljivost grla i vida, zbog sklonosti da ovaj znak posebno u ovom periodu ima jaka mentalna naprezanja, pa nije loše raditi na opuštenosti i da se sve radi polako.

Leto je idealno za lakšu ishranu, dijete, sport, post, što je preporuka od 2. do 10. juna i periode od 22. do 29. juna, od 3. do 11. avgusta i od 2. do 12. septembra.

Početak jeseni traži više brige o stomaku, treba piti više tečnosti, težiti harmoniji i miru u poslovno-emotivnim odnosima. Kraj godine je idealan za bavljenje sportom, hobije, treba se pokrenuti fizički i ne dozvoliti nikakvu lenjost i apatiju. Kontrole zuba potrebne pri samom kraju 2013. Za pripadnike koji imaju kardiovaskularne probleme savet da se vodi računa o ishrani na samom ulasku u 2013. godinu.

Generalni utisak je da bi Ovnovi u 2013. mogli imati malo više problema sa organima za varenjem i imunitetom, pa čim primetite prve znake, nije loše da promenite ishranu.

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#12 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:13 AM

Riba
Karijera:

Profesionalno, Ribe bi mogle polako da se bude od 4. januara, a do tad bi im odmor baš prijao, jer se ništa važno neće dogoditi do tad. Period od 4. do 24. januara posebno može biti značajan za poslove vezane za trgovinu, biznis, poslove sa inostranstvom, zakonom, pa bi Ribe, naravno uz pomoć njihovog Neptuna koji im pojačava čula, mogle dobro da procene pravo vreme za poslovne akcije. Sam kraj januara i početak februara je dobar da Ribe završavaju poslove koji su ostali nedovršeni pri kraju prethodne godine, ali da postave i malo trajnije poslovne ciljeve u periodu od 11. do 20. februara i od 24. februara do 7. marta. Ribe koje se bave kreativnim zanimanjima, medicinom, uslužnim i humanitarnim poslovima posebno bi mogle blistati u periodu od 14. do 19. februara i od 2. do 12. marta, kada će im materijalne prilike biti vrlo naklonjene.

Ribe maksimalno treba da koriste šesto čulo, jaka predosećanja, unutrašnju snagu u periodu od 27. februara do 23. marta, jer će imati moć da unapred predvide buduće situacije, ali i da pomognu sebi u planiranju. Period od 16. do 22. marta će većini Riba biti vrlo naklonjen i kroz novac i kroz poslovni uspeh. Ribe će na početku godine sve raditi polako, bez tenzije, ali će stajati čvrsto na zemlji, kao da predosećaju da će im vreme i sama godina biti naklonjena, pa se neće mnogo nervirati!

U periodu od 26. marta do 6. aprila imaće mogućnost da nešto vredno kupe, čekaju ih i zanimljiva trajna novčana ulaganja. To je period kada će imati više energije i snage da sve što materijalno zacrtaju i obistine. Druga polovina aprila može biti malo nezgodnija za osobe koje su poslovno vezane za zakon, biznis, jer to može biti vreme nepredviđenih troškova, nervoze, lakog trošenja, pa nije loše malo opreznije planirati novčane akcije u tom periodu. Inače u period od 7. do 22. aprila savetuje se da Ribe povedu računa kome mogu poslovno verovati i kako komuniciraju sa kolegama, jer mogu prolaznom ljutnjom napraviti više štete nego koristi, a to je inače vreme rivaliteta u poslovnim odnosima, pa treba biti uzdržan. Tih dana savet zvezda je da Ribe izbegavaju rasejanost i zaboravnost u saobraćaju i da posebno vode računa da ne voze kad su uspavane. Treba da vode računa i o parkinzima. To je inače, posebno kod ovog znaka, period krađa, pa je jako važno da o svojim stvarima vodite više računa. Prema nepoznatim osobama treba da se odnose rezervisano, a informacije koje dobijaju u tom periodu uvek treba više puta proveriti!

Veći deo aprila Ribe će biti vrlo energične i većinu poslova obavljaće direktno, otvoreno i baš zbog te crte imaće uspeha. Period od 25. aprila do 1. maja može biti povoljan za Ribe koje se bave poslovima prodaje, špedicije, medijima. Interesantan poslovni period za Ribe otvara se od 17. do 12. juna, kao i od 16. do 27. juna koji je povoljan za Ribe koje imaju svoj biznis. Period od 3. do 17. jula je sjajan za nekretnine, porodične investicije, privatno poslovanje i otvaranje sopstvenih firmi. Taj period ponovo pojačava intuiciju, toplinu, srdačnost i Ribe će polako, ali sigurno stizati do svih zamišljenih ciljeva. Ribe će biti jače na delu nego na rečima, pa im neće prijati osobe koje samo pričaju, a ništa konkretno ne preduzimaju.

Leto je vreme kada će Ribe možda više biti okrenute porodici, nego poslu, pa mnoge koje žele da se povuku, smanje poslovni intezitet ili nešto slično imaju pred sobom period mira i okrenutosti porodici. Za ostale preporuka da uzmu odmor tokom druge polovine jula, pa da nastave sa radom od 2. do 7. avgusta. Posebno značajni dani za posao u periodu od 16. do 22. avgusta, kada će biti izražena ambicioznost, polet, mnogo planova, ulaganja, kao i kontakta sa uticajnim osobama.

Ribe koje su vezane za državne institucije mogle bi imati veći pomak u periodu od 24. avgusta do 2. septembra, kao i od 15. septembra do 15. novembra. Ovo je period koji je vrlo naklonjen i Ribama koje se bave poslovima vezanim za zdravlje, marketing, trgovinu, ekonomiju i prava. Ipak, savet, posebno za jesenji period, je da Ribe ne ulaze u nikakav vid ortakluka, jer taj period ne nosi pouzdane osobe. Sa ulaskom Marsa u znak Lava preko njihovog poslovnog polja, Ribe će osećati veću energiju, imaće visoke ciljeve i poslovnu dominaciju. Posebno će biti pod dobrim astrološkim aspektima u periodu od 5. do 20. septembra i od 25. septembra do 2. novembra. Za Ribe koje su na visokim pozicijama jako bitan period kada mogu i vrlo dostojanstveno sebe predstaviti i izvršiti veće transformacije u svojoj karijeri je period od 6. do 17. oktobra. Za ostale to je odlično vreme za premeštaje, davanje otkaza i dolazak do novog posla, a posebno nezasposlene Ribe mogu imati šansu za zaposlenje.

Ribe koje su u braku posebno u toku jeseni mogu imati veliku podršku muških članova svoje porodice i svojih voljenih osoba u vezi sa karijerom. Postoji mogućnost da otkriju neku prevaru, laž ili nešto mutno u poslu od 23. do 29. oktobra, ali ne treba da se plaše da to javno isteraju do kraja, jer će biti zaštićene. Ti dani jedino mogu biti malo lošiji Ribama koje se bave sportom, jer mogu doživeti veliku nepravdu. Ribe koje planiraju promenu posla i odlazak u drugu zemlju ili grad, savetuje se opreznost, treba da dobro razmisle, ali i da ponovo provere ponudu, jer može biti nekih praznina i lažnih obećanja u tim danima, kao i u periodu od 6. do 11. novembra i od 20. do 23. novembra.

Ribama koje su započele porodični ili nov posao jesen može doneti baš srećne okolnosti i povećanja posla, kao i Ribama koje rade sa decom, jer će posebno pozitivni aspekti biti otvoreni u periodu od 10. do 19. novembra, kao i od 7. do 11. decembra i od 16. do 27. decembra.

Ribe mogu završiti 2013. izuzetno zadovoljne, možda i sa neočekivano dobrim poslovnim rezultatima. Ribe koje očekuju pri kraju godine unapređenje, ugovor na neodređeno ili nešto šl, mogu računati na jako dobre aspekte. Iako Ribe neće u ovoj godini staviti akcenat na karijeru, već na emocije, očekuje ih jedna korisna, plodna, pozitivna poslovna godina. Finansijski će kalkulisati, malo štedeti tokom oktobra i novembra, ali posebno Ribe koje su u braku mogu očekivati veći uspeh preko voljene osobe, posebno ženski pripadnici znaka.
Ljubav:

Ribama ovo može biti godina kada će više nego inače kriti svoj ljubavni život, ali možda nešto naklonjenija Ribama koje planiraju potomstvo i onima koji su u ozbiljnijim odnosima i planiraju brak. Ribe pripadaju vodenom, izuzetno senzibilnom znaku, a u Novu 2013. će, posebno slobodni pripadnici, ući ranjiviji i osetljiviji nego obično. Možda će većina osećati neku staru tugu i maštati o boljoj godini. Nešto lakši aspekti Ribama će se pokrenuti u periodu od 5. do 25. januara, kada čak mogu imati mogućnost da upoznaju zrelu, kvalitetnu osobu i osobu koja ima slična interesovanja. Dobri aspekti pokrenuće se i od 14. do 19. februara, kada će biti dobar period za bitnije razgovore, upoznavanja važnih osoba preko bliskih prijatelja, čak za neke Ribe i situacija iznenađenja da neki blizak prijatelj ponudi i ljubav, i da im saopšti da to nešto dugo traje.

Koliko god će sredinom januara realnije gledati na ljubav, toliko u februaru mogu biti zbunjene i iznenađene postupcima drugih. Kako se budu približavale rođendanu i ulaskom Venere, svakako će se osećati bolje i postoji mogućnost da mnoge Ribe, koje su u prethodnom periodu dugo bile same, od 25. februara do 10. marta i od 16. do 22. marta upoznaju osobu koja ih potpuno može probuditi, koja može biti značajna za njih i koja će ih na najbolji način razumeti. Naravno, ovaj šarmantan znak nema problem da privuče pažnju na ljubavnom planu, ali često ima problem sa pogrešnim izborima.

Slobodni ženski pripadnici ovog znaka ne treba da se iznenade ako budu istovremeno imale udvarače na više strana, pa tek onda neće znati u kom smeru da krenu. Savet zvezda je da se strpite i sačekate, jer će vam vreme najbolje pokazati ko je pravi, a ko lažan.

Pošto je proleće vreme najbolje energije za Ribe, svakako da će biti u fazi da se više kreću, a mnode Ribe će imati vrlo jake emocije na prvi pogled. To je period kada će Ribe biti i poslovno sigurnije u sebe, pa većina može imati mogućnost da spoji lepo i korisno (sam početak aprila, posebno od 7. do 15. maja). Ribe koje su u braku mogle bi imati značajnija putovanja sa voljenim osobama tokom aprila, a tokom maja mogućnost da se okrenu domu, nekretninama, uređenju ili planiranju potomstva (posebno od 22. maja do 5. juna, kao i od 8. do 24. juna). Zbog ulaska Jupitera u znak Raka od 26. juna svakako preko pozicije emocija Riba, mogu imati san da, naročito od leta pa nadalje, naprave nešto trajno, da se zaljube, osnuju porodicu ili zvanično uđu u brak (pozitivan period i povoljni aspekti od 18. do 30. jula i od 11. avgusta do 4. septembra). Za slobodne Ribe to je vreme kada mogu rešiti mnoge porodične probleme, kada mogu doći do imovinskog mira i biti spremnije za nešto dugotrajno.

Za Ribe koje su konstatno imale problem u braku ili vezi, mogućnost da se oslobode lošeg odnosa u periodu od 5. do 20. septembra i od 29. novembra do 10. decembra. Dosta nestabilan period od 16. do 21. oktobra, kao i od 26. do 30. oktobra. Ulazak Venere u Škorpiona za mnoge Ribe može biti od velikog značaja, jer će im doneti jače emocije, emotivne situacije i mogu pokazati veću emotivnu hrabrost nego obično. Posebno period od 21. septembra do 5. oktobra i od 31. oktobra do 13. novembra je pod bitnim aspektima koji označavaju uspeh voljene osobe, pozitivan period za ulazak u vezu, neke bitne godišnjice, porodična dešavanja.

Novembar će biti miran i uglavnom više naklonjen Ribama koje su u braku ili dužoj vezi, osim poslednja dva dana novembra. Decembar će nositi mnogo emocija, ali kontradiktornosti po principu „igra mačke i misa“, međutim to neće biti loš period emotivno, ali će Ribe od svojih voljenih osoba očekivati više pažnje, energije, materijalnog uspeha, pa se mogu ponašati sitničavo ili nekad praviti problem bez problema. To posebno treba izbegavati da se ne bi Nova 2014. godina dočekala sa nekom neizvesnošću ili kroz neki vid potištenosti. Kada su emocije u pitanju dobro je slušati starije članove porodice, jer mogu dobiti koristan savet.

Na samom početku 2013. savetuje se, posebno Ribama koje su u braku, da teže sporazumima sa voljenom osobom i da ne pokazuju da im sve smeta. Probajte da se prilagodite, jer ne može uvek biti period velike pažnje koju priželjkujete. Generalni savet Ribama je da u ovoj godini izbegavaju veze sa osobama koje ne žele javno da ih predstave, kao i veze koje su previše komplikovane, jer će samo prolaziti kroz patnju!

Pocetak proleća je idealan da nešto uradite na sebi, pa će to nositi i bolju energiju i emocije! Ribama koje priželjkuju dete u ovoj godini posebno srećna godina. Ribe treba da se opuste i kad se najmanje budu nadale, može im se desiti nešto jako lepo!Zdravlje:

Ribe su već duže vreme senzibilne i imaju dosta problema sa stopalima, reumom. To može biti povećano u zimskom i prolećnom periodu, posebno od 9. do 20. januara, kada treba paziti na imunitet. Takođe od 22. do 26. januara, kao i od 12. do 17. februara, u prvoj polovini marta i prvoj polovini decembra imunitet, krvna slika i limfni sistem može biti pod nešto osetljivijim aspektima. Posebno treba pripaziti na ishranu u periodu od 12. do 26. aprila i od 6. do 15. maja.

Ribe koje su se u poslednje vreme suočavale sa alergijama i trovanjima, kojima su inače sklone kao znak, pažnju treba da obrate od 21. maja do 2. juna i tokom septembra meseca, kao i od 16. do 29. oktobra. Emocije će im biti jako važne u julu i avgustu, pa Ribe koje budu prolazile kroz neki težak period mogu se suočavati sa raznim sitnijim problemima.

Ribe koje imaju osetljiva stopala i krvotok posebnu pažnju treba da obrate od 24. do 29. jula i od 8. do17. avgusta, kao i tokom prve polovine novembra meseca. Iako im prva polovina decembra može doneti smanjenje volje, prehlade i unutrašnje nezadovoljstvo, mnogo bolji period će se pokrenuti od 17. decembra, kada će Ribe biti sveže, zadovoljne, uživati u krugu prijatelja i porodice i tako i sačekati dolazak Nove 2014. godine.

Plivanje, molitve, česte masaže i bioenergija izuzetno pozitivno utiču na ovaj znak. Domaća ishrana će posebno prijati ovom znaku u ovoj godini, posebno od leta. Bilo bi dobro da drage Ribe malo štede energiju za svoje poduhvate, jer su sklone da puno vremena i energije troše i na porodicu i na saradnike i da brzo upadaju u umorna stanja. Kontakt sa suncem jako važan u zimskom periodu.

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#13 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:16 AM

Indijski Horoskop

MESHA (Jarac, 15. 4. – 15. 5.) – AMBICIJA

Jaka mentalna snaga pomaže vam da uspješno ostvarite zamisli, ambiciozni ste i nikada ne popuštate. Izraženi smisao za inicijativu gura vas među vođe, no privlači vas blještavilo pa padate na najnovije trendove. U ljubavi se poduzetni, a s vremenom postajete i vjerniji.

VRISHABHA (Bik, 16. 5. – 16. 6.) – VELIKO SRCE

Ovo je znak komunikativnosti i umjetnosti izražavanja u javnosti. Ne volite nemar i površnost. Neprekidno skrbite za svoje najbliže, ali ste u odnosima s drugima oprezni i ne volite preveliku bliskost dok ne steknete povjerenje. Puni ste ljubavi i velikog srca, pa stalno čeznete za romantikom. Jedan ste od najvjernijih partnera osobi koja vas voli.

MITHUNA (Savez, 17. 6. – 16. 7.) – HUMOR

Vi predstavljate znak koji sve može dovesti u pitanje, sjena ste i svjetlo, i svi se moraju prilagoditi vašim suprotnostima. Razum vam radi sto na sat, a vaše sposobnosti prilagođavanja su beskrajne. Vaša najjača odlika je humor, a najčešće ga koristite kada želite nekoga zavesti. Neodoljivi ste i volite kada suprotni spol ludi za vama te im rado uzvraćate osjećaje.

KATAKA (Rak, 17. 7. – 17. 8.) - OSJETLJIVOST

Ovim znakom vlada Mjesec, što ga čini osjetljivim i tajanstvenim. Vezani ste uz svoje korijene i najvažnija vam je obitelj, a prijatelje pomno birate. Strah vas je da ćete biti ostavljeni, posebno od partnera. U ljubavi ste intuitivni i volite više naslutiti osjećaje voljene osobe nego da vam ona prizna svoju strast.

SIMHA (Lav, 18. 8. – 17. 9.) – NEPOPUSTLJIVOST

Volite raskoš i užitke. Izravni ste i nagli u ophođenju s drugima, ali i odani i bez drugih primisli. Za vas je novac srž borbe i ne posustajete u bitki dok ne pobijedite. Ponosni ste i ne podnosite ravnodušnost te ne popuštate dok ne osvojite voljenu osobu. Šarmantni ste, ali ne i odveć vjerni.

KANYA (Gospođica, 18. 9. – 17. 10.) – SLIJEDITE SVOJU MISIJU

Ljubitelj ste čitanja knjiga u želji da steknete znanja koja odgovaraju vašim ambicijama. Strogi ste i vaša svakodnevica je organizirana kao po koncu. Uvijek ste točni i slijedite svoju zacrtanu misiju. Vrlo ste osjetljivi i ne trpite nevjeru. Smatrate da se zajednički život treba okruniti brakom, koji se zasniva na odanosti.

TULA (Vaga, 18. 10. – 16. 11.) – PRIVRŽENOST

Jako ste društveni, uvijek okruženi prijateljima i najsretniji kada s njima možete podijeliti sve važne trenutke. Ovaj je znak simbol privrženosti pa ne podnosite prekide, kakvi god oni bili. Jako ste humani i ne vidite zamke koje vam mogu postaviti oni koji traže samo nekoliko ugodnih trenutaka u vašem društvu.

VRISCHIKA (Škorpion, 17. 11. – 16. 12.) – VODENA STRUJA

Vašim znakom vlada bog Šiva koji uništava da bi bolje gradio. Poput vodene struje, i vi ste neprestano u pokretu, ali nitko ne poznaje dubinu vaše duše. Naizgled ste oholi, ali zapravo ste vrlo ponizni. Ne želite pokazivati osjećaje iz straha da ne upadnete u zamku loših prijatelja, no takvo ponašanje donosi vam komplikacije u ljubavnom životu jer pokušavate ovladati onima koji vas vole.

DHANUS (Luk, 17. 12. – 14. 1.) – OPTIMIZAM

Vi se hvatate ukoštac sa životom, optimistični ste i puni dječjeg entuzijazma, smatrajući da ste predodređeni za najbolje. Koliko je to dobro za vas, često je otežavajuće za ljude oko vas. No sposobni ste na vrijeme shvatiti svoju pogrešku i ispraviti je. Kad je novac u pitanju, ne prestajete ulaziti u rizike. U ljubavi tražite da vam se dive, zanimaju vas drugačije osobe, pa se često zaljubljujete u strance, spremni prihvatiti njihov način života.

MAKARA (Krokodil, 15. 1. – 13. 2.) – SIMBOL NASTOJANJA I TRUDA

S vama ništa nije prepušteno slučaju, ali uvijek prolazite tešku fazu prije nego što ostvarite svoje ciljeve. Vaši bližnji tada misle da se bavite crnim mislima. U djetinjstvu pokazujte znakove ranog sazrijevanja, a kada odrastete malo ćete se opustiti, ali tek kada se financijski osigurate podebljim bankovnim računom. U ljubavi ste sigurni, čak se doimate i prestrogi.

KUMBHA (Amfora, 14. 2. – 14. 3.) – SLOBODA

Jako poštujete svoju, ali i tuđu slobodu, pa stoga očekujete od drugih ljudi da se isto tako ponašaju. Doimate se kao antikonformist, no u stvarnosti ste konzervativna osoba. Oko sebe ste stvorili krug prijatelja koji su vaš zaklon od životnih opasnosti. Znatiželjni ste i volite učiti te se trudite povećati svoja znanja. U ljubavi ste stidljivi i vrlo rijetko činite prvi korak.

MINA (Riba, 15. 3. – 14. 4.) – SUZDRŽANOST

Vaš kreativni talent ima potrebu izraziti se, ali vi si često ne pružate šansu da ostvarite svoje snove. No iza prividne suzdržanosti krije se ponos, pa iako se ne usuđujete pristupiti drugima, nekako ih uvijek privučete da dođu vama. Ljubav vas 'hrani', pa ako naiđete na partnera koji će vas ohrabriti, iskoristit ćete sve svoje adute da uspijete u životu.

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#14 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:18 AM

Ljubavni HoroskopOVAN
Ovan upraznjava seks u bilo koje vreme, na bilo kojem mestu, tako da vam nije potrebna preterana agresivnost da biste ga privoleli na to. U trenutku, Ovan vas obasipa paznjom, da bi vec u sledecem bio hladan kap led, ali to je samo taktika njegove vesto smisljene ljubavne igre.
Muskarac - Vizuelni je tip, sto znaci da se ne okrece za svakom zenom. Ukus mu je istancan, narocito za zenstvenost. Izluduje ga crveni lak na noktima, ali i oralni seks. Voli da vas gleda u oci dok vodite ljubav.
Zena - Najvise voli poljupce. Prijajoj i nezan dodir po licu, ali i masaza citavog tela. U ljubavnoj igri, uvek vodi glavnu rec.

BIK
Najsenzibiiniji je znak Zodijaka. Krasi ga neverovatna moc zapazanja, izostrena su mu cula mirisa i sluha. Nikad ne zaboravlja glas voljene osobe, niti miris parfema koji ona koristi. U Ijubavnim akcijama je veoma oprezan i promisijen, nikad se ne zalece,uglavnom pravi pogotke.
Muskarac - Lud je za saputanjem na jastuku. Nije bitno sta cete mu govoriti dok vodite ljubav, vec kako cete to iz-govarati. Leda i usi su mu erogene zone, a ukoliko mu izazozno kazete:,,Tako dobro mirises,, vec je gotovo.
Zena - Favorizuje ,,misionarsku pozu". Pri vodenju ljubavi, u spavacoj sobi, voli da izigrava damu, pa se ne fibi da partneru jasno stavi do znanja sta rasplamsava njenu strast.

BLIZANCI
Lako ih je voleti, ukoliko s njima ne planirate ozbiljniju vezu. Puni su energije, neobicno inteligentni i izuzetno komunikativni. Nisu Ijubomorni, niti posesivni, iako vaze za veste ljubavnike. Kad opaze "plen", ne odustaju sve do postizanja cilja.
Muskarac - Ne podnosi zene koje nemaju svoje "ja", a divi se samouverenim i realnim. Dok vodi ljubav, uvek gleda partnerku u oci, Inace je velika maza.
Zena - Ruke su joj uvek negovane i nezne, voii da ih istice i bude milovana po njima. Uzbuduje je nakit na muskarcu, dok ona nije preterano opsednute kindurenjem. Voii dugacke ljubavne predigre.

RAK
Pripadnik ovog znaka vrvi od emocija i zudi za udobnostima koje mu pruza spayaca soba, pri vodenju ljubavi, a to znaci da je konformist. Istancanih je emocija i cesto melanholican. Krasi ga neobicna intuicija, romantican je i voli da sanjari.
Muskarac - Niko, kao on, nije u sta-nju da poljulja vas ego. Kad je neras-polozen, pripazite se i pothranjujte nje-govu sujetu. Obozava poljupce i suptil-ne dodire jezikom po ceiom telu.
Zena - Luda je za masazom stopala! Bar kad je seks u pitanju, muskarac koji je spreman da joj ispuni tu zelju, zauvek c'e vladati njome. Njeno celo telo je erogena zona.

LAV
Poseduje momentanu strast. Po prirodni je vodja, voli da mu laskate i postujete ga. Da biste odoleli njegovom sarmu, morate biti od kamena. Krasi ga magnetska privlacnost i vrlo neobican smisao za humor.
Muskarac - Ne tolerise konkurenciju u muskom pogledu, niti vase povrsno interesovanje za ostale pripadnike suprotnog pola. lako u pocetku deluje stidljivo, izuzetno je vest ljubavnik koji sebe ne stedi.
Zena. -Verovali ili ne, ona uziva dok partner cesljem prolazi kroz njenu ko-su. Muskarac je za nju iskljucivo Iju-bavni rob koji joj sluzi i ispunjava sve zelje. Bas sve!

DEVICA
U ljubavi, Devica traga za kvalitetom, nikako za kvantitetom. Upravo zato ima veoma malo pravih ljubavnih ve-za, a i one koje ima, predodredene su da se ruzno zavrse. Ne trpi agresiv-nost u ljubavi, niti u zivotu. Neobicno je nezna i to ne skriva.
Muskarac - Frustriran je i radoznao. Kad voli, to je istinski i svoju ljubav dokazuje krajnje jednostavno. Prava je maza.
zena. - Favorizuje seks pod tusem. Cesto glumi zavodnicu, a da bi izazvala sazaljenje suprotnog pola, pretvara se da je bolesna, ili premorena.

VAGA
Vrlo je rafinirana, romanticna i sklona samozaljubljivanju. Sebicna je i racionalizuje cak i ljubav, sto izluduje okolinu. Ovim znakom vlada Venera, retko ko joj moze odoleti, a kad jednom po-kleknete pred Vagom, gotovi ste!
Muskarac - Poseduje neverovatan osmeh, o kojem ste godinama sanjari-li, pa je njegova privlacnost logicna i stvarna. Ima odgovor na sva pitanja, a u seksu je izuzetno kreativan.
Zena. - Svlacite je lagano, ili je pustite da izvede striptiz pred vama. Vesta je Ijubavnica, u stanju je da veoma brzo raspali partnerovu mastu.

ŠKORPIJA
Ukoliko ste preterano emotivni, a za oko vam je zapala Skorpija, bezite gla-vom bez obzira! Ona je potpuno neza-interesovana za misljenje drugih. Voli da odgovara i prilicno je svojeglava. U ljubavi je posesivna, a u seksu nestal-na, neprestano tezi novim osvajanjima.
Muskarac - Strastven je i istovremeno tajanstven. Kad opazi ,"plen", nikako ne odustaje. Voli seks ,"na brzinu" i nebirani mesto,ni vreme za to.
Zena -Njena erogena zona su - dlanovi! Ukoliko imate strpljenja da je ne-zno milujete po njima, pola posla ste obavili, a da niste ni svesni. Ne podnosi neodlucne i slabice.

STRELAC
Roden je pod srecnom zvezdom, a nije svestan toga! Prema okolini je filo-zofski nastrojen, pa je ponekad i ne-shvacen. U seksu je sasvim spontan, neprestano u potrazi za avanturom i dokazivanjem.
Muskarac - Paznja: nikad nemojte za ozbiljno uzimati Strelca! On uvek iz-gleda kao da je u potrazi za cvrstom vezom, a u stvari trazi avanturu! Voli ljubavni polozaj u kojem je iznad partnerke.
Zena -Njene erogene zone su noge, kojima voli da obujmi partnera tokom ljubavne igre. Sklona je avanturi i bice presrecna ukoliko je odvedete u bioskop ili pozoriste, a onda "krenete u napad".

JARAC
Ambiciozan je svuda i na svakom mestu, pa take i u spavacoj sobi nastoji da se pokaze u najboljem svetlu. S njim treba mnogo strpljenja, jer potajno zudi za udvornickim ponasanjem. Sklon je ironiji i ismejavanju svih, a posebno partnera s kojim je trenutno u vezi.
Muskarac - Jedino za cim zudi je da cuje da je pozeljan, fatalan, dobar i pametan. U ljubavi je puritanac. Tesko donosi odluku o braku, a na onu o razvodu i ne pomislja. Kad jednom raskine vezu, to je zauvek.
Zena -Voli poljupce i prijaju joj male neznosti koje ,"zivot znace". Dominantna je u vezi i ne trpi nesposobnost i metiljavost partnera.

VODOLIJA
Moze imati bezbroj partnera, ali istinski voli samo jedan put. Nestalna je i nestabilna. U ljubavi se ne oslanjajte na nju. Kao prijatelj, Vodolija je pun pogodak. U seksu je divlja i uzbudljiva. Estetika joj je na prvom mestu, a tesko deli komplimente.
Muskarac - Cezne i zudi za svim onim sto je nepoznato i neprozivljeno. Obozava avanture i u stanju je da vo-di ljubav na bilo kojem mestu, cak i u prisustvu "posmatraca".
Zena -Njen zivotni moto je - u ratu i u ljubavi sve je dozvoljeno! To znaci da ne bira sredstva da bi stigla do cilja. Kad se domogne "plena", vrlo brzo ga izgustira, odbaci i ide dalje. ipak, ponekad skupi hrabrosti i kaze: "Volim te". Nezajazljiva je i nema predrasuda u seksu.

RIBE
Osetljive su i ranjive, veliki sanjari. Sklone su okultizmu, a u ljubavi su prilicno sebicne. Ljubomorne su i mnogo brinu o svom izgledu. U seksu su fetisisti, pa tako izuzetnu paznju poklanjaju stopalima i noktima. Detalji kod njih igraju presudnu ulogu.
Muskarac - Voli izazove svake vrste, a njegov urodjeni entuzijazam treba pothranjivati razumevanjem i paznjom, koja vam se skoro uvek cini preteranom. U njegovom zivotu, na prvom mestu je vodenje ljubavi.
Zena -Voli da partneru jasno stavi do znanja do cega joj je najvise stalo i za cim zudi u krevetu. Nju je lako postideti, ali i nasmejati, pa tako duhovit muskarac uvek nadje pravo mesto u njenom zivotu i spavacoj sobi.

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#15 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:20 AM

Tibetanski Horoskop
OVAN - 21.3. do 20.4. - reinkarnacija

U zivotnom ciklusu znaci prosle zivote. On je herojski zmaj koji se bori protiv unutarnjih demona i vanjskih iskusenja. Ima energiju i agresivnost Marsa. Bjezi od monotonije i razmisljanja. Trebao bi raditi u drustvenim zvanjima kroz koja moze poboljsati sebe i modificirati egocentricnost.

Karma: treba zivjeti u sadasnjosti, sagledati svoj unutarnji zivot, meditirati, pronaci veselje, podnijeti zivot i kada nije ruzicast. Treba zaboraviti neuspjehe i gledati naprijed. Tako ce se doseci tajni kljuc svemirskog mira.

BIK - 21.4. do 20.5. - stvaranje duha

Predstavlja rast, shvacanje mudrosti. Stiti ga Venera, zemaljska ljubav, majka ljepote i umjetnosti. Stvara sigurnost jer ima iskustvo proslih zivota, ali stvaranje duha pokrece kontaktiranje s unutarnjim zivotom.

Karma: akcija ne zavisi od posla nego od psihe. Vatrena priroda krije nesigurnost. Bikove ne motivira sigurnost nego sumnja. Konzervatizam mogu pobijediti kontroliranjem svoje energije. Samo tako naci ce unutarnju sigurnost.

BLIZANCI - 21.5. do 21.6. - psihicka i duhovna evolucija

U zivotnom krugu predstavlja saznanje i inteligenciju, dualizam: duhovnu evolutivnu svijest i zemaljsko poznavanje stagnacije. Kundalini, energija koja se nalazi u kraljeznici, treba uspostaviti sklad dualizma. Dominira ga Merkur, zbog cega je drustven, monden, spretan, ugodan, pazljiv, znatizeljan, pokretljiv, inteligentan, lazljiv, nestalan, ima dobru memoriju ali nista ne privodi kraju. Iako osjeca potrebu da se razvije duhovno, nikad nece naci mir.

Karma: nestabilan je, oscilira u raspolozenju. Ako u ostvarenju velikih ciljeva ostane realan, moci ce savladati kontradiktornost. Treba meditirati, odluciti se, solucija problema je bliza nego izgleda.

RAK - 22.6. do 22.7. - rodjenje covjeka

Predstavlja Znanje, inkarnaciju duha u fizickom svijetu. Psihicka inkarnacija je pri kraju, pocinje fizicka. Simbol je materinstva, tijela, osjecaja, svemir Zene. Da bi se zastitio, drzi sve u sebi kao u zatvorenoj kutiji. U obitelji pronalazi duhovne vrijednosti ali nakon duge i strpljive meditacije, kad napokon shvati gdje je izvor zivota. Previse vjeruje u Svemir, zeli produziti djetinstvo, trazi paznju, vjernost, neprekidne dokaze ljubavi.

Karma: posesivan je, zeli biti u centru paznje, previse je autoritativan i svi ce pobjeci od njega od straha da mu ne padnu u ruke.

LAV - 23.7. do 23.8. - univerzalna svijest

Predstavlja sintezu izmedju svijesti i realnosti. Covjek je srce, mikrokozmos. Lav ucestvuje u materijalnom svijetu, zeli uspjeh i stalno dokazivati da je vodja. Uspjet ce kad pobijedi zavist, potrebu da mu se dive, gurmanstvo i senzualnost.

Karma: osjeca se kao centar Svijeta. Ako ne upravlja dobro energijom, moze poremetiti razvoj svoje licnosti, pretjerati u egoizmu. I najsigurniji Lav moze izgubiti zdravu pamet. Kad se to dogodi, treba stati, slusati i uciti od drugih. Treba sluziti drugima: samo tako ce uspostaviti koheziju svijesti i stvarnosti.

DJEVICA - 24.8. do 22.9. - materija, rad, fizicki svijet

Zeljela bi se vratiti u djetinstvo, dominirana Merkurom, inkarnirana je dusa, ravnoteza izmedju duha i mesa. Odnos sa stvarima je istovremen, prima i zanje. S godinama se razvija kriticki duh koji svemu prigovara, nikad nije zadovoljna. Cesto kasni na 'vlak'. Nevolja lezi u pretjeranom zlopamcenju. U analiziranju je nepristrana.

Karma: ako zeli sazrijeti duhovno, treba se prestati baviti sobom, poceti brinuti o drugima. Treba se otvoriti velikim idealima covjecanstva.

VAGA - 23.9. do 22.10. - osjecajna ekspanzija

Trazi ravnotezu izmedju materije i duha. Treba se odluciti za sklad ili nesklad. Ambicija se smanji samo u slucaju ako pronadje kome ce se svidjati. Mirnog je temperamenta, aktivna, bez pretjerivanja - sretna kombinacija drustvenog ztivota. Treba pronaci univerzalno znanje.

Karma: ovo je najnestabilniji zodijakalni znak, osjecajnost je velika. Moze se vinuti u visine ali i unistiti dinamiku. Ravnoteza je: ne dati se zatvoriti u vlastitu statiku nego riskirati i uznemiriti samu sebe.

SKORPION - 23.10. do 22.11. - zelja za vjecnim zivotom

On je konflikt duha i materije (duse i seksa), privlacan je, sve treba sluziti zadovoljstvu osobe, pokrece se da bi osvajao. Zelja za zivotom je produzena, prisutni su: egoizam, ljepota, senzualnost i posesivnost. Zeli uzivati u zemaljskim strastima a privlace ga duhovne visine. Moze se izgubiti u nekontroliranim seksualnim impulsima ili postati divan ako seks sublimira. Unistava svojom kritikom, boji se smrti. Negativan Skorpion unistava sam sebe.

Karma: naucite stediti energiju, ne pretjerujte, zakocite entuzijazam. Pravi cilj zivota je logican razum; kontrolirajte destruktivnu snagu u sebi.

STRIJELAC - 23.11. do 21.12. - etapa sazrijevanja

Predstavlja pobjedu borbe izmedju duha i materije. Zadovoljan je. Kad odluci da prestane dijeliti pravdu na Svijetu, dobiti ce snagu da postane protagonist bozanskog zakona. Moze zivjeti u drustvenom zivotu i evoluirati iznutra. Zeli posjedovati materijalna dobra, uziva u zemaljskom uspjehu, ali je velikodusan. Prijeti mu vracanje unazad.

Karma: ne treba se siliti da sazna sve pod bilo kakvu cijenu, ne gubiti energiju na tisucu stvari. Unutarnji mir se postize smirenoscu i altruizmom. Strijelac nije obican znak, ne treba se trositi tamo gdje nije potrebno.

JARAC - 22.12. do 20.1. - poznavanje superiornog znanja

Uspjeh dolazi kroz iskusenja. Siromah (prosjak, prorok) posjeduje kljuc za poznavanje granica zemaljske dusevnosti, zna zavrsiti proces reinkarnacije. Samo on zna cilj svog puta, radi u tisini, traje u vremenu, zivi u samoci. Da bi se razvio, treba kontaktirati s ljudima.

Karma: zeli se nametnuti sto moze biti cinicni despotizam megalomanije. Energiju treba usmjeriti u visine, prema spiritualnom saznanju. Samo tako moze uci u srce zbivanja.

VODENJAK - 21.1. do 19.2. - svijest izbora

Okrenut je drugima, uzima odgovornost na sebe, odgovara za svoje postupke, on je odrastao covjek. Nema iluzija i ne moze zatvoriti oci pred stvarnoscu. Upravlja sam svojom karmom, ekstrovertiran je, pravi prijatelj, treba raditi u zvanju gdje dolazi do izrazaja drustveni interes. U Vodenjaku su ujedinjene sve energije: dualnost i unutarnji konflikti. On je inicijator, besmrtan, poznaje intelektualni mehanizam duha. Poklanja sebe, sto ljudi znaju cijeniti.

Karma: ima u sebi ogromno bogatstvo ljubavi a stalno zivi u strahu da ce ga svi napustiti i izdati, cak i najbolji prijatelji. Ne mogu svi shvatiti velicinu Vodenjaka. I previse ljubavi ponekad je ubitacno.

RIBE - 20.2. do 20.3. - povratak svijetlu

Predstavlja sintezu ponovnog rodjenja. Ribe su djeca mora, zive u oceanu. Same su ali se sjedinjuju sa Svemirom. Dobro se snalaze u bozanskom a da pri tom ne gube svoju licnost. Treba otvoriti vrata koja vode u Svemir. Unutarnji zivot Riba je impresionantan i reakcionaran. 12.znak je simbol smrti jer se osoba oprasta od zemaljskog zivota i ulazi u vode Svemira. Kad prestane fizicko disanje stvara se novo tijelo. Ciklus je zavrsen, covjek je pred smrcu ali univerzalna psihicka svijest zapoceti ce novi ciklus ucenja.

Karma: treba se prepustiti moru da bi se stiglo na vrh vala. Dug put koji zapocinje bit ce pun teskoca pa Ribe trebaju odabrati najlaksi. Kroz opcu ljubav doseci ce kompletnu osjecajnu obnovu.


Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#16 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:23 AM

Zodijacki znakovi i govor tela

Govor tela

Zodijački znakovi mogu da se prepoznaju po izgledu i karakterističnom držanju, ali i govoru tela koji je povezan s četiri elementa - vatrom, zemljom, vazduhom i vodom
Vatra


Ovan
Nastup im je siguran i odlučan. Pokreti su živahni, sigurni i spretni, gledaju sagovornika u oči i bez izvinjenja ga prekidaju. Uvek se guraju ispred drugih, hodaju brzim i žustrim koracima, često glavom prema napred.

Lav
O sebi stvaraju sliku uzvišenosti, posebnosti i autoriteta. Taština i istančan smisao za lepo vide se u strasti sa kojom brinu o svom telu. Lepota muškarca Lava, koji ima gotovo manijakalnu potrebu da bude u odličnoj formi, proporcionalna je izuzetnoj senzualnosti i gipkosti žene tog znaka.

Strelac
Mogu da budu neobično lepi, imaju uspravno držanje, zrače vedrinom, samopouzdanjem i bezbrižnošću. Mnogi Strelci protagonisti su ljubavi na prvi pogled upravo zahvaljujući neodoljivoj privlačnosti i gotovo životinjskom instinktu. Kada ih neko privlači, pokazuju otvorenu potrebu za njegovom blizinom i dodirom, čak i na javnom mestu.Zemlja


Bik
Od rečitog pogleda do mrštenja, od sitne bore oko usana do podignute obrve - govor lica kod Bika istinska je uzdanica govora tela. Pripadnici ovog znaka kretnjama i gestovima jedva daju naslutiti svoju senzualnost i erotičnost, ako već ne postoji intuitivno prosuđivanje.

Devica
Gestikulacija i mimika su često svedene na minimum, ali ono malo što se vidi, dosta govori. Ma koliko se trudili, ponekad ipak ne mogu da sakriju unutrašnju nervozu zbog koje cupkanjem i prebiranjem po kosi razbijaju uvežbanu suzdržanost i mirnoću pogleda. Što su uspešniji, emotivno su stabilniji, a pokreti su sigurniji i smireniji.

Jarac
Pokreti su mu vojnički uvežbani, ali ako ga neko duže posmatra, videće promenu u držanju kada se pojavi neko ko mu se sviđa. Tada njegova usredsređenost slabi, pa umesto da upija svaku reč razgovora, traži da mu se ponove poslednje reči. Događaji koji su povezani s karijerom utiču na promene u držanju, hodu.Vazduh

Blizanci
Po svom govoru tela jedni su od "najrečitijih". Brbljivi su i znatiželjni, veseli i duhoviti, živahni i neukrotivi, a rukama pričaju vešto poput pantomimičara. Premeštanje s noge na nogu, potreba da stalno nešto drže ili prevrću u rukama, kao i vrckav pogled, govore da su i u najmirnijim situacijama prava deca svog vladara, nemirnog Merkura.

Vaga
Žena Vaga šalje zavodljive, ali ne i vulgarne poruke, a i muškarac će na poseban način da da do znanja da je primetio svaku ženu koja je prošla pored njega. Privlačenje pažnje suprotnog pola ključ je razumevanja govora tela jedne Vage - ona želi da se svidi! Muškarac je živahniji i otvoreniji, a žena koketnija, više distancirana i nasmejana.

Vodolija
Staložena hladnokrvnost muškarca Vodolije, koji više nije u najmlađim godinama, rezultat je nekadašnje sposobnosti izražavanja misli i osećanja burnom gestikulacijom. Žena Vodolija u zrelim godinama isijava mirnu blagost i toleranciju kao kontrast buntovnom držanju u mladosti.Voda


Rak
Njihova suzdržanost i oprez pokazuju nesvesnu potrebu za razbijanjem ljušture, koja je proizvod nesigurnosti. Kod žena Rakova senzualnost se da naslutiti menjanjem tona u govoru, čvršćim stiskom ruke, dužim pogledom i neobuzdanim drhtajima u najintimnijim trenucima.

Škorpija
Govor tela im je neposredan, a opet tajanstven. Način na koji se kreću odaje njihovo stanje duha. U napetim situacijama usne su im stisnute, a pogled upućen u nepoznatom smeru. Ako se za nekoga može reći da "pogledom ubija", onda je to upravo Škorpija!

Ribe
Dinamičnost i otvorenost u pristupu drugima vezani su uz nesposobnost da ostanu statične i postojane, čak i kad im se za to pruži prilika. Nesigurnost i potreba za srodnom dušom teraju ih na komunikaciju i s potpuno nepoznatim osobama! Gestikulacija im nije preterana, već ugodna i simpatična. Kad su raspoložene, Ribe živo gestikuliraju, a kad nisu, mrzi ih i da pomere pogled.


Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#17 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 08:28 AM

Keltski Horoskop


Pronadji tvoj rodjendan i tvoje drvo. Ovo je prilicno zanimljivo i prilicno tacno. Potice od starog verovanja u keltskoj mitologiji.Jan 01 - Jan 11 - Jelka

Jan 12 - Jan 24 - Brest
Jan 25 - Feb 03 - Platan
Feb 04 - Feb 08 - Topola
Feb 09 - Feb 18 - Smreka
Feb 19 - Feb 28 - Bor
Mar 01 - Mar 10 – Zalosna vrba
Mar 11 - Mar 20 - Limun
Mar 21 - Hrast
Mar 22 - Mar 31 - Lesnik
Apr 01 - Apr 10 - Musmula
Apr 11 - Apr 20 - Javor
Apr 21 - Apr 30 - Orah
May 01 - May 14 - Topola
May 15 - May 24 - Kesten
May 25 - Jun 03 - Jasen
Jun 04 - Jun 13 - Zbun
Jun 14 - Jun 23 - Smokva
Jun 24 - Breza
Jun 25 - Jul 04 - Jabuka

Jul 05 - Jul 14 - Jelka
Jul 15 - Jul 25 - Brest
Jul 26 - Aug 04 - Platan
Aug 05 - Aug 13 - Topola
Aug 14 - Aug 23 - Smreka
Aug 24 - Sep 02 - Bor
Sep 03 - Sep 12 – Zalosna vrba
Sep 13 - Sep 22 - Limun
Sep 23 - Maslina
Sep 24 - Oct 03 - Lesnik
Oct 04 - Oct 13 - Musmula
Oct 14 - Oct 23 - Javor
Oct 24 - Nov 11 - Orah
Nov 12 - Nov 21 - Kesten
Nov 22 - Dec 01 - Jasen
Dec 02 - Dec 11 - Zbun
Dec 12 - Dec 21 - Smokva
Dec 22 - Bukva
Dec 23 - Dec 31 - Jabuka

Jabuka (Ljubav) – obicno vitki, harizmaticni, dopadljivi i atraktivni, prijatne spoljasnosti, rado flertuju, avanturisti, culni, uvek zaljubljeni, hoce da vole i da budu voljeni, verni, nezni, veoma sirokogrudi, talenti za nauku, zive za danas, heute, bezbrizni filozofi sa snagom dobrog izlaganja.

Jasen (Ambicija) – neobicno atraktivni, raduju se zivotu, impulsivni, pozeljni, ne mare za kritiku, ambiciozni, inteligentni, talentovani, vole da se igraju sa sudbinom, mogu biti egoisti, sehr pouzdani, verni ljubavnici, ponekad im mozak vlada nad srcem, ali veze shvataju vrlo ozbiljno.

Bukva (Kreativnost) – imaju izrazeno dobar ukus, zabrinuti oko svog izgleda, materijalisti, dobro organizuju zivot i karijeru, ekonomicni, dobre vodje, ne preduzimaju nepotrebne rizike, vispreni, velicanstveni zivotni partneri, veoma vode racuna da ostanu fit (dijete, sport, itd.)

Breza (Inspiracija) – raduju se zivotu, atratktivni, elegantni, ljubazni, zadovoljni, ne vole nista sto je preterano, ne podnose vulgarnost, vole zivot u prirodi i miru, nisu preterano strastveni, prilicno uobrazeni, nedovoljno ambiciozni, umeju da naprave mirnu, zadovoljnu atmosferu.

Smreka (Sigurnost) – obicno jako lepi, umeju da se udese, vole luksuz, dobrog zdravlja, absolutno nisu stidljivi, pokazuju tendenciju da gledaju na druge sa visine, samouvereni , odlucni, nestrpljivi, vole da uticu na druge, mnogo talenata, zdravo optimisticni, cekaju pravu ljubav, sposobni da donose brze odluke.

Kesten (Iskrenost) – izrazito lepi, ne vole pritisak, pravicni, raduju se zivotu, zainteresovani, rodjeni diplomati, ali u drustvu osetljivi, cesto nesigurni u sebe, ponekad uobrazeni, osecaju se neshvacenim, vole samo jednom, imaju problema u pronalazenju partnera.

Platan (Vernost) – jaki, misicavi, odgovorni, uzimaju sve sto im zivot pruza, zadovoljni, optimisticni ,lakomi za novcem i priznanjima, mrze usamljenost, strastveni ljubavnici kojima nikada nije dosta, verni, uvredljiv, nestalni, pedantni i bezbrizni.

Brest (Plemenitnost) – prijatne figure, odeveni sa ukusom, kazu glasno sta im ne odgovara, naginju tome da ne oprastaju tudje greske, veseli, vole da vode, ali ne i da nekome pripadaju, verni i iskreni partneri, vole da donose odluke za druge, plemeniti, sirokogrudi, veliki smisao za humor, prakticni.

Smokva (Osecajnost) – veoma jaki, samovoljni, nezavisni , ne dozvoljavaju protivljenje ili svadju, vole zivot, familiju, decu i zivotinje, pravi drustveni leptirici, puni humora,vole besposlicarenje i dokolicu, talentovani za prakticno, inteligentni.

Jelka (Misterioznost) – puni ukusa, posteni, obrazovani, vole sve sto je lepo, puni osecaja, tvrdoglavi, egoisticni ali se brinu za svoje bliznje, prilicno zadovoljni, talentovani, mnogo prijatelja ali i neprijatelja, veoma pouzdani.

Lesnik (Izuzetnost) – sarmantni, skromni, puni razumevanja, znaju da ostave utisak, aktivni borci za socijanu pravdu, omiljeni, osecajni, komplikovani ljubavnici, iskreni, tolerantni partneri, poseduju pravu predstavu o pravicnosti.

Zbun (dobar ukus) – hladna lepota, brinu se o svom izgledu i kondiciji, dobar ukus, nisu egoisti, cine sebi zivot sto moguce prijatnijim, vode disciplinovan zivot, od partnera traze priznanje i prijateljstvo, sanjaju o neobicnim ljubavnicima, retko su zadovoljni svojim osecajima, ne veruju skoro nikome, uvek su nesigurni u svoje sopstvene odluke, veoma savesni.

Limun (Sumnja) – ono sto zivot donosi prihvataju sa mukom, mrze svadju, stres i posao, ne vole dosadu i udobnost, blagi su i popustljivi, zrtvuju se za prijatlje, poseduju mnogo talenta, ali nisu dovoljno ambiciozni da ih poboljsaju, stalno jadikuju i kritikuju, veoma ljubomorni ali verni.

Javor (Nezavisnost) – neobicne osobe, izrazena moc izrazavanja i originalnost, bojazljivi i rezervisani, slavoljubivi, ponosni, sigurni u sebe, zeljni uvek novih iskustva, ponekad nervozni, dobro pamcenje, lako uce, obicno imaju komplikovani ljubavni zivot, vole da uticu na druge.

Hrast (Hrabrost) – robusne prirode, jaki, nezavisni, nepopustljivi, osecajni, ne vole nikakve promene, nogama uvek na zemlji, drze se cinjenica, jednostavno ne razmisljaju vec deluju.

Masllina (Mudrost) – vole sunce, toplotu u lepa osecanja, razumni, puni razumevanja, izbegavaju agresivnost i nasilje, tolerantni, veseli, mirni, izrazen osecaj za pravdu, osetljivi, uobrazeni, nisu ljubomorni, vole da citaju, i da su u drustvu obrazovanih ljudi.

Bor (Izuzetnost) – vole prijatno drustvo, veoma izdrzljivi, znaju kako da ucine zivot prijatnim, veoma aktivni, prirodni, dobri pratioci, brzo se zaljubljuju, ali isto tako brzo gube interesovanje, brzo odustaju, mnogo menjaju dok ne nadju idealnog partnera kome veruju, pouzdani i prakticni.

Topola (Nesigurnost) – deluju veoma dekorativno, nisu dovoljno sigurni u sebe, razumni samo kada je neophodno, potrebna im je podrska i prijatno okruzenje da bi se opustili i otvorili, vrlo probirljivi, cesto sami, jako nesigurni, umetnicke prirode, dobri organizatori, naginju filozofiranju, pouzdani u svakoj situaciji, veze shvataju ozbiljno.

Musmula (Culnost) – sarmantni, veseli, daju sve od sebe a pri tome nisu egoisti, vole da budu zapazeni, vole zivot, kretanje, nemir, cak i krize, istovremeno zavisni i nezavisni, dobrog ukusa, umetnici, strastveni, naglasenih osecanja, dobri pratioci, ne predaju se.

Orah (Strast) – nezavisni, cudni i puni kontradiktornosti, ceto egoisticni, agresivni, velikodusni, obrazovani, neocekivano reaguju, spontani, neograniceno slavoljublje i ambicija, nisu fleksibilni, teski i cudni partneri, drugi ih retko vole, ali im se cesto cude, dobri stratezi, veoma ljubomorni i strastveni, ne prave nikakve kompromise.

Zalosna vrba (Melanholicnost) – divni, ali puni melanholije, atraktivni, veoma duhovni, vole sve sto je lepo i ukusno, vole da putuju, sanjari, neumorni, komplikovani, iskreni, moze da se utice na njih, ali je sa njima tesko ziveti, pozeljni, dobra intuicija, pate zbog ljubavi, ali ponekad pronadju partnera koji im daje oslonac.

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !


#18 SSSS

SSSS

  Ekspert

 • Members
 • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
 • 19309 postova

Postirano 11 January 2013 - 01:19 PM

Kamencic puno hvala

#19 maminamaza

maminamaza

  Vlasnik

 • Members
 • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
 • 2215 postova
 • LocationGold Coast

Postirano 11 January 2013 - 01:28 PM

Kamencic svaka cast na ovome :) Ljubac veliki :)
Ko želi pjevati, uvijek će pronaći pjesmu. Najbitnije životno pitanje glasi: Šta činite za druge?

Ljubav koju pružamo uvećava se; ljubav koju gomilamo smanjuje se.

#20 * Kamencic *

* Kamencic *

  ★★★★★

 • Moderators
 • 7514 postova

Postirano 11 January 2013 - 01:30 PM

Kamencic puno hvalaRomana nema na cemu :)

Ne hodaj ispred mene, mozda te necu slijediti...Ne hodaj iza mene, mozda te necu voditi...Samo hodaj uz mene,i budi mi prijatelj !

0 korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika